سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران عصر دیروز ۲۴ آبان ماه در سالن آمفیتئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با حضور فعالان، پیشکسوتان و بزرگان صنعت چاپ استان برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، در سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران که با هدف مرور دستاوردهای صنعت چاپ و تشویق، تقدیر و معرفی افراد فعال این حوزه برگزار شده بود، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان حوزه چاپ استان تهران حضور داشتند.
تهران بزرگ ترین ظرفیت های حوزه فرهنگ و هنر را در خود جای داده است
سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و پس از اجرای سرود ملی، علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران ضمن خیرمقدم به اهالی فرهیخته حوزه هنر و فرهنگ، فعالان، پیشکسوتان و کارآفرینان حوزه چاپ استان تهران، اظهار داشت: امروز سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران را برگزار می کنیم، استانی که بزرگ ترین ظرفیت ها و مجموعههای حوزه فرهنگ و هنر را در خود جای داده است و بزرگ ترین چاپخانههای کشور در آن زیست میکنند.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ادامه چاپخانه های استان تهران را معیار و الگویی تاثیرگذار برای دیگر استانها خواند و ضمن تاکید بر ضرورت تعامل و حمایت از این صنعت، یادآور شد: کار در استان تهران در حد ملی است و وجود بیش از چهار هزار چاپخانه در استان تهران از اهمیت این صنعت و همچنین جایگاه ویژه استان تهران در این حوزه حکایت می کند.
نقش ممتاز صنعت چاپ در میان دیگر صنایع
علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سخنران بعدی سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران بود که وی نیز ضمن عرض خیرمقدم خدمت حاضران در جلسه، انتصاب علی فروزانفر را در کسوت جدید، تبریک گفت و خاطرنشان ساخت: از همکاران خودم در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به خاطر برپایی این مراسم، تشکر می کنم و از برگزاری رویدادی دیگر در بیست و سومین جشنواره صنعت چاپ که صنعتی وزین و ارزش آفرین به شمار می رود، خرسند هستم.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نقش صنعت چاپ را در میان دیگر صنایع، ممتاز دانست و صنعت چاپ را قلب تپنده صنایع نامید و گفت: جایگاه صنعت چاپ برای همگان آشکار است و به طور قطع هیچ صنعتی هویت نمییابد، مگر آنکه از آثار چاپی برخوردار باشد.
وی با اشاره به ابتکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامگذاری روزی در تقویم به نام صنعت چاپ، بیان کرد: در تقویم روزی به نام روز صنعت چاپ ثبت شد و پس از ثبت این روز در تقویم، شاهد برپایی جشنواره هایی با برنامههای متنوع هستیم، جشنواره هایی که در دو سطح استانی و ملی برگزار میشود و امروز شاهد یکی از رویدادهای استانی آن هستیم که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
بیان دغدغه ها و چالش های صنعت چاپ
مجتبی سبیان دغدغه ها و چالش های صنعت چاپجاد با سابقه ۳۵ سال کار در حوزه صنعت چاپ به عنوان نماینده صنف چاپخانه داران به بیان دغدغه ها و چالش های صنعت چاپ پرداخت و خواستار همکاری و تعامل بیشتر میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اتحادیههای مختلف چاپ شد.
حمایت ویژه نهادهای متولی از صنعت چاپ و تسهیل در اعطای تسهیلات به فعالان این صنف و همچنین حمایت و برداشته شدن موانع در مسیر صادرات، دغدغه دیگر این فعال چاپ بود که وی با اشاره به اهمیت حوزه صادرات و وجود رقبای قدرتمند از متولیان امر تقاضای حمایت و تدابیر ویژه در این خصوص را داشت.
سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران
رفع مشکلات صنعت چاپ توسط ارشاد در اسرع وقت
یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان آخرین سخنران سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران اظهار داشت: بنابر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، متولی اصلی حوزه چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تشکیل شورای راهبری صنعت چاپ نیز به منظور ارزیابی و شناخت مشکلات حوزه چاپ بوده است. اکنون تعامل خوبی میان دولت و اتحادیههای مختلف چاپ وجود دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشراف و شناخت خوبی نسبت به مشکلات موجود در صنف چاپ را دارد و همچنین این عزم در دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد تا در اسرع وقت، مشکلات و موانع موجود در مسیر توسعه صنعت چاپ را مرتفع کند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه این دولت، خدمتگزار و پای کار است و می کوشد تا موانع را از پیش پای مولدان و تولیدکنندگان اقتصادی بردارد، خاطرنشان کرد: تعامل خوبی میان وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صمت در خصوص برطرف شدن مشکلات فعالان صنف چاپ وجود دارد.
وی در خصوص مشکلات موجود برای تخصیص تسهیلات به فعالان عرصه چاپ گفت: در چند سال اخیر به دلیل محدودیت های منابع مالی، همه صنایع از جمله صنعت چاپ، تسهیلات کمتری را دریافت کرده اند اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص وزیر محترم، در خصوص گشایش و تسهیل در روند اعطای تسهیلات به فعالان چاپ، همه تلاش و کوشش خود را به کار بسته است و موانع قانونی آن در حال برطرف شدن است.
بیشتر بخوانید: جشنواره ملی صنعت چاپ استان همدان برگزار شد
سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران و تقدیرها
گفتنی است که اجرای موسیقی توسط گروه ساقی به سرپرستی محمدعلی قدمی و پخش نماهنگ دورههای اول و دوم بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران از دیگر بخشهای سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران بود.
در پایان سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران از سیدمحسن آقامیر از «چاپ صادق»، هادی رمضانی از چاپ «هادی»، مجتبی سجاد از «چاپ جنگل»، حسین یغمایینژاد از چاپ «فروغ دانش»، سعید بهنامجو از «سلطان چاپ»، سیدرضا کروبی از چاپ «اختر شمال»، پویا محبوبی از «کالا برچسب، عباس دقتپور از چاپ «دقتپور، مهران جلیلی از چاپ «خاتمکارت»، کاملیا خیرخواه از چاپ «پارسیان حروف»، مهروش زمانی از «زرینگل پارسیان»، امیراردشیر اقبالبرادران از چاپ «لیبل ایران»، بهمن هاشمزاده انصار از چاپ «البرز گستران هدیش»، احمدرضا بنانزاده از چاپ «بنان طرح نوین، مهتاب حیدری از لیتوگرافی «نقش»، جواد آقاجانلو از لیتوگرافی «کلک صبا»، آرمن گاوافیان از شرکت «برادران گاوافیان»، رضا جهانیان از شرکت «مهندس جهانیان»، حسین محمدی از چاپ «تک»، هومن محمدی از «هودیس پارس» و بابک عابدین از چاپ «صفا» تقدیر شد.
همچنین از داوود محمدی عالمی کارشناس امور چاپ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و غلامرضا سرپناه کارشناس نظارت و ارزیابی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران نیز در سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران تجلیل شد.
سومین آئین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران