سیدعباس صالحی، وزیر ارشاد دولت روحانی با حکم رهبر انقلاب مدیرمسئول روزنامه اطلاعات شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایسکانیوز، حضرت آیتالله خامنه ای در حکمی سیدعباس صالحی را به نمایندگی ولی فقیه در موسسه و روزنامه اطلاعات و مدیرمسئول آن روزنامه منصوب کردند.
متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای سیدعباس صالحی دامت توفیقانه
روزنامهی کهنسال اطلاعات در دوران نظام جمهوری اسلامی همواره نماینده و نمایشگر یکی از اضلاع نظام و انقلاب و سخنگوی قشرهائی از مردم عزیز بوده که غالباً سخن آنان بیش از هر جای دیگر در این روزنامه انعکاس مییافته است. چند وجهی بودن نگاه ها و سلایق سیاسی در میان نخبگانی که در اعتقاد راسخ به انقلاب و نظام اسلامی مشترکند، وجود روزنامهئی با این خصوصیت را مفید و شاید الزامی میکرده، و اکنون نیز آنچنان است.
برادر انقلابی و پسندیده خصال مرحوم حجتالاسلام دعائی، که علاوه بر افتخار نمایندگی از سوی امام عظیمالشأن در آن روزنامه، از سوی اینجانب نیز سالها این مأموریت را بر عهده داشتند، به گونهئی شایسته توانسته بودند جهتگیری مزبور را رعایت کنند. اکنون پس از درگذشت تأسفبار ایشان جنابعالی با سوابق درخشان علمی و مبارزاتی و انقلابی و تصدی مسئولیتهای خطیر در نظام جمهوری اسلامی، در صدر فهرست افراد مناسب برای اجرای این مأموریت میباشید. لذا اینجانب شما را به نمایندگی خود در موسسه و روزنامهی اطلاعات و مدیر مسئول آن روزنامه منصوب میکنم و توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
۱۸ خرداد ۱۴۰۱
بر اساس این گزارش، دکتر سیدعباس صالحی متولد ۱۳۴۳ در مشهد و فرزند مرحوم آیتالله میرزا حسن صالحی (متوفی ۱۳۹۶) است. پدر سیدمیرزا حسن (مرحوم سیدعیسی صالحی) دروس خارج را خدمت آیات عظام حاج آقا حسین قمی، شیخ مرتضی آشتیانی و میرزا محمد آقا زاده خوانده است و علامه محمد رضا حکیمی درباره پدر سیدعباس صالحی می گوید: یکی از علمای صالح از نظر علم و عمل، ساده زیستی و تواضع وخدمت پنجاه ساله، جناب آقای آیت الله حاج سیدحسن صالحی خراسانی هستند که بنده حدودا از زمان مصدق با ایشان آشنا هستم، ایشان همیشه در حال درس وتدریس بوده اند.
سیدعباس صالحی دانش آموخته علوم حوزوی و در دانشگاه نیز فلسفه خوانده است، در دو حوزه علمیه مشهد و قم در محضر آیات عظام وحید خراسانی، جواد تبریزی، سیدعزالدین زنجانی، میرزا علی آقا فلسفی و دیگران تلمذ کرده؛ هرچند لباس روحانیت به تن ندارد. صالحی همچنین در مباحث فلسفی از محضر استادان ابراهیمی دینانی، انصاری شیرازی، جوادی آملی و حسنزاده آملی بهره برده است. او از سال ۱۳۷۰ تاکنون دروس مرتبط با فقه و فلسفه و کلام اسلامی را در حوزه و دانشگاه تدریس کرده است.
سوابق اجرایی سیدعباس صالحی
– عضو هیات مدیره و هیات امنای دفتر تبلیغات اسلامی از سال ۷۶ تاکنون (۵ دوره)
– عضویت در شورای «مهندسی فرهنگی» (شورای عالی انقلاب فرهنگی) از ۸۵ تا ۸۷
– عضو حقیقی شورای فرهنگ عمومی و مدیرمسئول و سردبیر برخی از نشریات علمی و فرهنگی کشور
– معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سیدعباس صالحی در دولت اول حسن روحانی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. عملکرد وی در طول حضورش در معاونت فرهنگی، اهالی فرهنگ و کتاب را تا حد قابل توجهی به رضایت رساند. تعامل با اصحاب فرهنگ و نشر و همچنین ارتقای مشارکت با تشکلهای مدنی نشر در اجرای مناسبتهای فرهنگی؛ بویژه مشارکت دهی در سیاستگذاری و واگذاری امور اجرایی نمایشگاه کتاب تهران به تشکل های نشر را باید از نقاط مثبت در کارنامه صالحی خواند.
بیشتر بخوانید: آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران برگزار شد
تبریک انتصاب جدید
غلامرضا شجاع، نماینده تشکل های صنعت چاپ استان های سراسر کشور (به جز تهران) و مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان کشور در پیامی انتصاب سیدعباس صالحی به مدیریت موسسه اطلاعات را تبریک گفت؛ متن پیام غلامرضا شجاع به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر سیدعباس صالحی
سلام و احترام
انتخاب بجا و شایسته حضرتعالی را به نمایندگی ولی فقیه در روزنامه وزین اطلاعات تبریک عرض می کنم.
آرزوی موفقیت و سربلندی شما را از خداوند متعال خواهانم.
غلامرضا شجاع
گفتنی است؛ سیدعباس صالحی؛ وزیر سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرمسئول کنونی روزنامه اطلاعات در جواب به پیان تبریک غلامرضا شجاع نوشت:
برادر محترم جناب شجاع
با سلام و احترام
از محبت و نظر لطفتان بسیار سپاسگزارم. امیدوارم با عنایات خداوند، پاسدار میراث رسانه یکصدساله ایران و ادامهدهنده راه نیکنفسی و کرامت انسانی سیدجلیل القدر و محمود الخصایل دعایی عزیز باشم.
سید عباس صالحی