مدیر عامل مجموعه سهند نوین عدم اتحاد در اجرای قیمت گذاری مصوب در امور چاپی را مهم ترین معضل در این صنعت برشمرد و گفت که این موضوع منجر به تعطیلی چاپخانه ها می شود.
اجرای قیمت گذاری مصوب در امور چاپی ضروری است
مجموعه چاپ سهند نوین فعال در زمینه چاپ کتاب، مجله، جعبه و کاتالوگ فعالیت دارد. احمد براتی مدیرعامل این مجموعه عدم اتحاد در اجرای قیمت گذاری مصوب در امور چاپی را یکی از مشکلات این حوزه برشمرد و اظهار داشت: با وجود تلاش اتحادیه چاپخانه داران در زمینه اجرای قیمت گذاری مصوب در امور چاپی و عدم نرخ گذاری پایین تر از آن شاهدیم که تعدادی از چاپخانه داران با ارائه قیمت های پایین تر به مشتریان موجب تزلزل در بازار شده اند.
وی ادامه داد: این عدم اتحاد در زمینه اجرای قیمت گذاری مصوب در امور چاپی در حوزه صنعت چاپ و بسته بندی در شرایطی است که در میان دیگر اصناف شاهد چنین پدیده هایی نیستیم. هنوز برایم واضح نیست که چگونه می شود قیمت هایی را به مشتری پیشنهاد داد که بتواند با توجه به هزینه های گزاف مواد اولیه و چاپ برایشان سود دهی به همراه داشته باشد. خطاب به چنین همکارانی باید بگویم که ممکن است در کوتاه مدت سودی هم کسب کنند اما قطعا در دراز مدت نه تنها خودشان از بین می روند و محکوم به تعطیلی می شوند بلکه به طور کلی موجب نابودی صنف خواهند شد.
براتی تصریح کرد: پدر بنده از سال ۱۳۴۷ در صنعت چاپ حضور دارد و ما نیز دوران کودکی، نوجوانی و جوانی خود را در این صنعت سپری کرده ایم اما در سال های اخیر افراد غیر متخصصی وارد این صنعت شده اند که با ناآگاهی و بی دانشی خود کل صنف را زیر سوال برده اند. در این میان افرادی که خاک صنعت چاپ را خورده اند متضرر می شوند.
وی ادامه داد: این افراد با ناآگاهی خود و بی توجه به اینکه دستگاه ها هزینه استهلاک دارند و روزی فرسوده خواهند شد اقدام به تولید با قیمت های پایین تری می کنند اما هشدار می دهم که روزی هزینه های گزاف تهیه ماشین آلات جدید یا تامین قطعات و مواد اولیه گریبانشان را خواهد گرفت. آن زمان است که راهی جز تعطیلی برایشان باقی نخواهد ماند همانطور که امروز شاهد تعطیلی بسیاری از این چاپخانه ها بودیم و علاوه بر آن نابودی چاپخانه هایی را به نظاره نشستیم که به خاطر فعالیت نابخردانه این عده در زمینه قیمت های نامتعارف محکوم به عدم ادامه فعالیت شدند.
بیشتر بخوانید: مدیرعامل چاپ سهند نوین: عدم اتحاد بین فعالان بازار بسته بندی
این فعال صنعت چاپ خاطرنشان کرد: متاسفانه برای مجوز فعالیت این دست از چاپخانه ها نظارتی در کار نیست. با این وضعیت آینده خوبی را برای صنعت چاپ پیش بینی نمی کنم. دلیل این وضعیت را باید از بالادستی ها پرسید و پیگیر شد چرا به افرادی که حتی تفاوت کاغذهای ۷۰، ۸۰ و ۱۲۰ گرمی را نمی دانند باید مجوز داده شود؟