توجه به صنعت چاپ در بودجه سال ۱۴۰۲

    0
    50
    مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان شجاع

    ضرورت توجه به صنعت چاپ از سوی مسئولان و برنامه ریزان 

    غلامرضا شجاع، بودجه حوزه فرهنگ به‌ویژه در حوزه‌های نشر همچنین صنعت چاپ را همواره ناکافی ارزیابی کرد و گفت: امیدوارم در کنار دغدغه مسائل مختلف از‌جمله نشر و مطبوعات، توجه به صنعت چاپ نیز در صدر توجه برنامه‌ ریزان مجلس و دولت در جریان بررسی بودجه باشد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان، با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران، انقلابی فرهنگی است، گفت: در انقلاب اسلامی و فرهنگی ایران، طی دهه‌های گذشته با وجود همه تلاش‌ها و اقدامات موثری که انجام شده به دلیل بودجه‌ اندک فرهنگی برخی بخش‌ها موفقیت چندانی پیدا نکردند.

    وی با بیان این مطلب که کمبود‌ بودجه‌ فرهنگی یکی از دغدغه‌های اصلی دستگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، افزود: به ‌نظر می‌‌رسد در برخی مواقع، بودجه‌ در محل خود هزینه نشده است. 

    شجاع با اشاره به آثار منفی کم‌توجهی به بودجه حوزه نشر به‌عنوان یکی از ارکان فرهنگ در ادوار مختلف، ادامه داد: مساله بودجه فرهنگی و تاثیرات منفی آن بر حوزه نشر، منجر شد تا رئیس مجلس شورای اسلامی، در فصل بودجه ۱۴۰۲ به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دستور رسیدگی به معضلات فعالان این حوزه را صادر کند.

    وی تاکید کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از دیدار و گفت‌‌‌‌ و گو با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، تاکید کرده است، بین بودجه و مطالبات، ماموریت‌ها و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت منطقی وجود ندارد.

    توجه به صنعت چاپ بودجهشجاع با بیان اینکه طی سال‌های گذشته هر اتفاقی در حوزه‌های زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مانند سینما، تئاتر و موسیقی و نشر بیفتد وزیر فرهنگ باید جوابگو باشد، گفت: این درحالی است که بودجه لازم برای فرهنگ و هنر در اختیار این وزارتخانه گذاشته نمی ‌شود و برنامه‌ ریزان این حوزه در هنگام کار با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند. 

    وی در بخش دیگر صحبت‌های خود به موضوع توجه به صنعت چاپ در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: متولی صنعت چاپ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. امسال اتحادیه لیتوگرافان تهران، موضوع توسعه، بازسازی و نوسازی صنایع چاپ را به‌عنوان پیشنهاد برای درج در قانون هفتم توسعه به دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شده است. امید‌واریم، این پیشنهاد در زمینه توجه به صنعت چاپ سرنوشت مشابه پیشنهادات این حوزه در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه پیدا نکند.

    شجاع در این زمینه توضیح داد: با توجه به فرسودگی بیش از ۸۰ درصد ماشین ‌آلات پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ، نیازمند توسعه، بازسازی و نوسازی ناوگان صنعت چاپ هستیم. امیدواریم در بودجه سال آینده ردیف اعتباری جداگانه برای حمایت از صنعت چاپ دیده شود.

    وی با عنایت به اینکه اهالی صنعت چاپ، منتظر زمانی هستند که دولت و مجلس توجه به صنعت چاپ را در زمینه حمایت ‌های قانونی را در حق صنعت چاپ، جاری و ساری کنند و در برنامه هفتم توسعه، توجه جدی به این صنعت شود، گفت: اگر دولتمردان، دغدغه صادرات غیرنفتی دارند تا صنعت چاپ به‌روز و در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد، تا وقتی نسبت به بودجه آن تفقدی نداشته نباشند، اتفاق موثری نمی ‌افتد.

    بیشتر بخوانید: هیئت تجاری چاپخانه‌داران افغانستان در نمایشگاه آینده چاپ ایران حضور می یابند 

    شجاع با اشاره به قیمت گران دستگاه ‌های چاپ، گفت: ماشین‌آلات و مواد اولیه صنعت چاپ وابستگی زیادی به واردات دارند و با افزایش قیمت ارز، قدرت خرید اهالی چاپ کاهش پیدا می‌ کند. امیدوارم بودجه‌ای درخور این فراصنعت تخصیص پیدا کند و در کنار دغدغه مسائل مختلف فرهنگ از‌جمله نشر و مطبوعات، توجه به صنعت چاپ نیز در صدر توجه برنامه ‌ریزان در مجلس و دولت در جریان بررسی بودجه باشد. توجه به صنعت چاپ

    مقاله قبلیهیئت تجاری چاپخانه‌داران افغانستان در نمایشگاه آینده چاپ ایران حضور می یابند
    مقاله بعدیمدیرعامل سالنامه سپیدان: توسعه بازار هدف اصلی شرکت در نمایشگاه

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.