نتیجه سیاستگذاریهای غلط مرگ تدریجی صنعت چاپ چهارمحال و بختیاری است. ما باید حساب سرمایهگذاران و فعالان حوزه چاپ را از هم جدا کنیم، مسئولان باید این مسئله را در نظر بگیرند که سرمایه یکی از مهمترین مواردی است که میتواند به این صنعت جانی دوباره ببخشد و باید شرایط ورود سرمایهگذاران به حوزه چاپ را آسانتر کنند نه آنکه با قوانین دستوپا گیر سرمایه را از این بخش دور کنند.
سعادت الله محمدی مدیر چاپخانه سعادت است، وی درباره چگونگی وضعیت صنعت چاپ چهارمحال و بختیاری به چاپ و نشر آنلاین گفت: چاپخانههای مجهز در استان ما اندک هستند، تعداد این چاپخانهها به تعداد انگشتان دست نیز نمیرسد. کسانی که معمولاً وارد این رشته میشوند کارگرانی هستند که کار را بهصورت تجربی آموختهاند و با سرمایه اندک به صنعت چاپ ورود پیدا کردهاند؛ به همین دلیل چاپخانهها از سرمایه لازم برای رشد و بهروزرسانی برخوردار نبودهاند. چاپخانههای استان اکثراً فرسوده هستند و امکان نوسازی به دلیلی که عرض کردم برای آنها مقدور نیست.
وی با اشاره به تداخل شغلی مراکز فنی و تبلیغاتی با چاپخانهداران اظهار داشت: یکسری کارهای خوب فانتزی در استان ما وجود دارد که معمولاً از استان خارج میشوند، دفاتر فنی و مراکز تبلیغاتی معمولاً سفارشات این کارها را گرفته و به استانهایی همچون اصفهان و قم میفرستند؛ همانطور که میدانید استان چهارمحال بختیاری تنها ۹۰ دقیقه با اصفهان فاصله دارد؛ چاپخانه های این استان به لحاظ تجهیزات چاپی بسیار پیشرفتهتر از استان ما هستند و به این ترتیب بخش عمدهای از کارها به خارج از منطقه چهارمحال بختیاری فرستاده میشوند.
محمدی در ادامه بیان داشت: بیشترین مشکل صنعت چاپ چهارمحال و بختیاری فرسودگی ماشینهای چاپ است و عدم وجود سرمایه لازم برای نوسازی؛ چاپخانه بنده با مساحت ۶۰۰ متر واقع در شهرک صنعتی شهرکرد جزو چاپخانههای نسبتاً خوب استان است، ماشین لترپرس ما محصول سال ۲۰۰۰ است و با اینهمه نسبت به سایر چاپخانهها بهروز است. دستگاههای چاپخانههای دیگر اما بهشدت فرسوده است؛ عدم وجود سرمایه لازم امکان به روز رسانی را به چاپخانهداران نمیدهد.
وی افزود: سال ۷۸ من موفق شدم مجوز چاپخانه خود را دریافت کنم؛ وزارت ارشاد برای اعطای مجوز چاپخانه شروطی مشخص کرده است، یکی از این شروط داشتن حداقل ۱۰ سال سابقه کار در این حوزه است. بنده این سابقه ۱۰ ساله را نداشتم و به همین دلیل گرفتن مجوز تأسیس چاپخانه به تعویق افتاد، زمانی که من قصد داشتم به این حوزه وارد شوم سرمایه نسبتاً خوبی داشتم و میتوانستم چاپخانه مجهز و خوبی راهاندازی کنم اما این قوانین دستوپا گیر فعالیت بنده را با مشکلات زیادی مواجه کرد.
بیشتر بخوانید: اشتغال زایی در صنعت چاپ استان چهارمحال و بختیاری
نیاز سرمایه گذار برای صنعت چاپ چهارمحال و بختیاری
مدیر چاپخانه سعادت اظهار داشت: ما باید حساب سرمایهگذاران و فعالان حوزه چاپ را از هم جدا کنیم، مسئولان باید این مسئله را در نظر بگیرند که سرمایه یکی از مهمترین مواردی است که میتواند به این صنعت جانی دوباره ببخشد و باید شرایط ورود سرمایهگذاران به حوزه چاپ را آسانتر کنند نه آنکه با قوانین دستوپا گیر سرمایه را از این بخش دور کنند. نتیجه چنین سیاستگذاریهای غلطی مرگ تدریجی صنعت چاپ است.
وی افزود: من در همان سال ۷۸ به رسته بستهبندی صنعت چاپ ورود پیدا کردم؛ چون آن زمان نیاز به این رسته کاملاً در استان احساس میشد و در این مدت نیز توانستیم سفارشهای خوبی از شهرهای جنوبی کشور دریافت کنیم، بهطوری که کمکم دستگاههای جدید و مرتبط با این بخش را به مجموعه اضافه کردم. چاپخانه سعادت ۱۷ الی ۱۸ پرسنل داشت؛ متأسفانه اما بعد از گران شدن بیسابقه مواد اولیه صنعت چاپ بهخصوص کاغذ، وضعیت این صنعت روزبهروز بیشتر در رکود فرورفت، طوری که مجموعه مجبور به تعدیل نیرو شد و تعداد پرسنل ما به هفت نفر کاهش پیدا کرد.صنعت چاپ چهارمحال و بختیاری
سعادت در پایان اظهار داشت: صنعت چاپ هیچگاه تعطیل نخواهد شد؛ حتی با وجود گسترش فضای مجازی نیاز به این حوزه هرگز بهطور کامل قطع نمی شد. این صنعت جای کار بسیاری دارد. مسئلهای که اینجا وجود دارد تلاش و مدیریت صحیح ما است که البته باید با همراهی مسئولان و مدیران دولتی همراه باشد تا بتوان با تزریق صحیح سرمایه این حوزه را به مسیر درست خود بازگرداند؛ اگر بتوان مسائل ذکر شده را حل کرد میتوانیم بار دیگر شاهد بازگشت شکوه به این صنعت باشیم.صنعت چاپ چهارمحال و بختیاری