مدیر بازرگانی چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی گفت: ما ظرفیت های بسیار بالا و پتانسیل های لازم برای برقراری روابط تجاری با کشورهای همجوار را داریم اما این کار نیاز به مدیریت صحیح و حمایت متولیان این حوزه دارد.
چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی از مهم ترین و بزرگ ترین مجموعه های چاپی استان خراسان رضوی است. این مجموعه از سال ۱۳۶۲ کار خود را آغاز کرده است و در بخش صنعتی و چاپ افست به صورت هم زمان فعال است. حسین اسکندری؛ مدیر بازرگانی چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی درباره فعالیت ها و پتاسیل های این مجموعه به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: مجموعه آستان قدس رضوی از سال ۱۳۶۲ کار خود را آغاز کرد اما در سال ۱۳۸۸ چاپخانه بسیار مدرن و بهروزی در مشهد تأسیس کرد که از لیتوگرافی تا چاپ و صحافی و بسته بندی را به صورت کامل در خود جای داده است.
وی در ادامه به سفارش پذیری این مجموعه از سایر استان ها اشاره کرده و توضیح داد: چاپخانه آستان قدس برای بسیاری از استان های هم جوار خود کار انجام داده است. استان های سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و جنوبی، استان گلستان و حتی تهران و اصفهان نیز از جمله استان هایی بوده اند که کارهای چاپی خود را به این چاپخانه سپرده اند.
مدیر بازرگانی چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی درباره روابط کاری و تجاری برون مرزی چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی اظهار کرد: ما برای کشورهای هم جواری همچون افغانستان نیز کار انجام داده ایم. می توانم بگویم که ظرفیت های بسیار بالایی در زمینه همکاری با کشورهای همسایه وجود دارد، در همین رابطه با کشورهایی مثل قزاقستان، ترکمنستان و تاجیکستان نیز صحبت هایی برای همکاری انجام شده است و پتانسیل های لازم برای برقراری روابط تجاری وجود دارد اما این کار نیاز به مدیریت صحیح و حمایت متولیان این حوزه دارد.
مدیر بازرگانی چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی اظهار کرد: ما تمامی کارهای چاپی را در خود مجموعه انجام میدهیم و بهندرت کاری به بیرون سپرده میشود و آن هم به این دلیل است که برای چاپخانه صرف نمیکند.
وی همچنین آینده صنعت چاپ مشهد را روشن خواند و افزود: صنعت چاپ ایران جای کار بسیاری دارد، در سال های اخیر تحصیلکردگان رشته چاپ در ایران زیاد شده اند؛ یعنی کسانی که درس این رشته را خوانده و به صورت علمی وارد فضای چاپخانه شده اند تعدادشان رو به فزونی است.
اسکندری گفت: بنده سال ۷۵ به استخدام این مجموعه درآمدم، آن زمان آموزش در صنعت چاپ به شکل استاد و شاگردی بود و آموزش آکادمیک این رشته به شکل کنونی در ایران وجود نداشت اما اکنون وضعیت به کلی تغییر کرده است. بنده امروز در دانشگاه رشته چاپ را تدریس می کنم و بسیاری از شاگردان و کارآموزانم هم اکنون همکارم شده اند.
مدیر بازرگانی چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی در ادامه گفت: این حوزه به خصوص برای جوانان جای کار زیادی دارد. به عنوان کسی که در این حوزه فعالیت دارم می توانم بگویم جوانان بااستعداد و تازهنفس می توانند آینده درخشانی برای این صنعت رقم بزنند اما برای مهیا کردن چنین عرصه ای نیاز به مدیریت و توجه متولیان و مسئولان داریم.
اسکندری در پایان بیان کرد: اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی به خصوص جناب مغانی گام های مفید و مؤثری در جهت پیشرفت این صنعت برداشته است. باید اذعان کرد که هم اکنون ماشین های چاپ مجهز و قوی در مجموعه های چاپی این استان وجود دارد اما چاپخانه های ما در انجام کارهای گروهی ضعیف هستند و برای موفقیت بیشتر باید این نکته را تحت توجه قرار داد.