سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری با حضور فعالان صنعت چاپ برگزار شد

    0
    223
    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری

    حضور پیشکسوتان در سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری 

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری، پیشکسوت صنعت چاپ و رئیس پیشین اتحادیه چاپخانه داران تهران روز گذشته (۱۱ مرداد ماه) با حضور علی‌اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان تهران، داود شایسته خصلت پیشکسوت صنعت چاپ، بابک عابدین رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و جمعی از پیشکسوتان و فعالان صنعت چاپ برگزار شد.

    به گزارش خبرنگار چاپ و نشر آنلاین زنده یاد محمد کلاری در سال ۱۳۱۸ در تهران متولد و از ۱۹ سالگی به حرفه چاپ در بازار تهران مشغول و در مدت کوتاهی موفق به راه اندازه چاپخانه کارون شد اما در سال ۱۳۵۴ به دلیل مبارزات سیاسی اش، این چاپخانه از سوی ساواک پلمپ شد. مرحوم کلاری که همواره شعله عشق صنعت چاپ در دلش برافروخته بود؛ پس از دو سال وقفه و فعالیت در پیشه فرش فروشی باردیگر اقدام به تاسیس چاپخانه «پیغام امروز» کرد.

    مرحوم کلاری از سال ۱۳۵۰ عضو اتحادیه چاپخانه داران تهران شد و به صورت مستمر تا سال ۱۳۹۰ در این اتحادیه فعالیت داشت که در این میان ۲۴ سال با عنوان رئیس اتحادیه به خدمت رسانی به صنعت چاپ مشغول بود. وی همچنین مبتکر تشکیل شرکت تعاونی سراسری چاپخانه داران ایران نیز بود. خدمات وی به این صنعت معظم همواره در یادها باقی خواهد ماند به طوری که امروز پس از گذشت سه سال از پرواز وی، نامش به خوبی و بزرگی ذکر می شود.

     

    نام حاج محمد کلاری با صنعت چاپ ایران عجین است

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاریغلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان تهران در ابتدای مراسم سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری پیشکسوت صنعت چاپ، با بیان اینکه حاج محمد کلاری نه فقط برای تهران بلکه برای صنعت چاپ کشور زحمات زیادی کشید، اظهار داشت: وی با تمام جفایی که در سال های آخر به او وارد شد با صفای دل به همه گفت من همه را حلال کردم و از هیچ کسی ناراحت و دلخور نیستم که این نشان دهنده بزرگواری وی است.

    شجاع ادامه داد: نام حاج محمد کلاری با صنعت چاپ ایران عجین است. کسانی که فکر می کنند توانایی حذف نام بزرگان را از صنعت چاپ دارند، در اشتباه به سر می برند. نام هایی مانند حاج محمد کلاری و سید علی مدنی غصب شدنی نیستند. زندگی محمد کلاری سراسر تلاش برای این صنعت است. او می‌توانست با توجه به اختیاراتی که دارد بیش از ۱۰۰ ورق ماشین‌آلات چاپ برای خود مهیا کند اما هرگز چنین کاری نکرد.

    مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان در ادامه مراسم سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری افزود: آغوش زنده یاد محمد کلاری همواره برای فعالان صنعت چاپ از سراسر کشور باز بود و همه نماینده‌ها و تشکل‌های چاپ زمانی که از استان‌ها به تهران می‌آمدند میهمان وی بودند و و برای حل مشکلات آن‌ها تلاش می‌کرد.

    شجاع همچنین در ادامه سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری، خود را شاگرد مرحوم کلاری خواند و گفت: من اعتقاد دارم حاج محمد کلاری وقتی از کار در اتحادیه کنار رفت، محبوبیتش نزد بسیاری از فعالان صنعت چاپ بیشتر شد. یادمان باشد همواره باید حرمت پیشکسوتان را همچون حرمت والدین حفظ کرده و ثبت یادشان را بر خود واجب بدانیم. زنده یاد کلاری دارای شجاعت بود و بدون توجه به سمت و جایگاه افراد، از صنعت چاپ کشور دفاع می کرد. او هیچ گاه اهل تمجید و تملق از مسئولان دولتی نبود و به عنوان نماینده بخش خصوصی تمام انرژی خود را برای احقاق حق فعالان صنف می گذاشت.

     

    با عزت و آبرودار

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاریدر ادامه سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری، داود شایسته خصلت پیشکسوت صنعت چاپ کشور، گفت: بزرگی و ذلت دست خداوند بزرگ است و امروز شاهدیم که بعد از گذشت سه سال از فوت مرحوم کلاری همچنان از وی ستایش می شود. بنابراین آبرو و حیثیت انسان ها دست پروردگار بلند مرتبه است.

    وی ادامه داد: ممکن است  هر شخصی در دوره کار و فعالیت خود با نقدهای زیادی مواجه شود اما آنکه عزت می دهد شخص دیگری است. اینکه فرزندان برومند حاج محمد کلاری و برادر بزرگوارشان چنین جمعیتی را گردهم آورده و یادش را زنده نگاه می دارند نشان دهنده عزتمندی وی است.  

    شایسته خصلت اخلاق مداری، گشاده رویی و خیرخواهی را از ویژگی های بارز مرحوم محمد کلاری برشمرد و گفت: یکی از اقدامات مهم وی راه اندازی «کاروان مهربانی » بود که با هدف تقدیر و نکوداشت از بزرگان صنعت چاپ شکل گرفت.

    پیشکسوت صنعت چاپ در پایان سخنان خود در سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری خاطرنشان کرد: تجلیل از بزرگان خدمت گزاری که امروز در میان ما نیستند بسیار پسندیده است اما یادمان باشد تا زمانی که زنده هستند احوالشان را بپرسیم و آنها را مورد تقدیر قرار دهیم. به این ترتیب شخصی که زندگی خود را با خوبی و صداقت سپری کرده، الگویی برای دیگرانی می شود که می خواهند موفق باشند. در پایان برای زنده یاد کلاری آرزوی رحمت و مغفرت الهی دارم.

     

    مرحوم کلاری، الگوی فعالان صنعت چاپ

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاریبابک عابدین رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ در ادامه مراسم سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری با بیان اینکه همه افرادی که در این صنف دارای سابقه و قدمت هستند، از مقام زنده یاد کلاری در صنعت چاپ آگاهی دارند، گفت: من دوران کودکی و نوجوانی را همراه و همقدم با پدر در چاپخانه ها سپری کردم اما در ۲۵ سالگی و بعد از یک دوره طولانی دوری از وطن هنگامی که پدر را از دست دادم، زنده یاد حاج محمد کلاری از من حمایت کرد. او همواره دوست داشت به دیگران کمک کند و در واقع موفقیت دیگران را موفقیت خود می دید.

    وی در ادامه مراسم سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری افزود: من همیشه از مرحوم کلاری با عنوان یک دوست خوب و فردی که سخاوتمندانه دانش و داشته های خود را در اختیار دیگران می گذاشت یاد می کنم. در دوران مدیریت او بر اتحادیه چاپخانه‌ها طوری بار آمدند که با هم همکاری کنند و هوای همدیگر را داشته باشند. الگوی ما در صنعت چاپ زنده یاد کلاری است، ما  در مکتب بزرگانی چون او آموختیم که در همکاری زیستن آسان تر است و منافع بیشتری را نصیبمان خواهد کرد.

    عابدین در ادامه مراسم سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری با این پیشنهاد که در تقویم صنعت چاپ کشور روزی را به منظور بزرگداشت درگذشتگان این صنعت در نظر گرفته شود، ادامه داد: همچنین امیدوارم که «کاروان مهربانی» بار دیگر فعالیت خود را از سر بگیرد.

     

    نیک نام در صنعت چاپ

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاریمحمد نجفی از فعالان صنعت چاپ در ادامه مراسم سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری بیان داشت: من از نسل دوم و سوم صنعت چاپ هستم و از روزی که وارد این حوزه شدم نام زنده یاد محمد کلاری را به نیکی شنیده ام. پررنگ ترین خاطره من از این بزرگ و پیشکسوت صنعت چاپ اشتیاق وی برای کمک و یاری رساندن به هم صنفان خود بود.

     

    صادق و خنده رو

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاریحسین محمدی نیز در مراسم سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری بیان داشت: حاج محمد کلاری کسی بود که با وجود اختلاف نظرها سعی می کرد که همواره صادقانه فعالیت کند و اگر مسئله ای پیش می آمد سعی می کرد با گفت و گو با طرف مقابل مشکلات را حل کند. مهم ترین حسن وی خنده رویی و رک بودنش بود.

     

    پیش قدم در مهر

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاریبهمن پورمند از دیگر فعالان چاپ نیز در ادامه سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری گفت: مرحوم کلاری حسن های زیادی داشت از جمله اینکه همواره برای یاری رساندن به اعضای صنف پیش قدم بود و هر زمان کاری برای هرکدام از ما پیش می آمد بدون درنگ پاسخگویمان بود. این خلقیات مرحوم کلاری موجب شده بود که همه او را دوست داشته باشند و نامش همواره به نیکی یاد شود.

     

    اهل کار و تلاش

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاریعلی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان مراسم سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری بیان داشت: رفتن و درگذشت بزرگان ضایعه بزرگی برای هرجامعه صنفی، صنعتی و علمی است. مرحوم کلاری دارای شخصیتی پیگیر و اهل کار و تلاش بود و قطعا جای خالی او در صنعت چاپ همواره احساس می شود.

    بیشتر بخوانید: مرحوم محمد کیان احمدی؛ کاروان مهربانی در سایه‌ی صنوبر

    وی ادامه داد: روزی که زنده یاد کلاری به رحمت خدا رفتند در جلسه ای کاری بودم که با شنیدن خبر فوت وی جلسه به سکوت فرو رفت و برای دقایقی تعطیل شد. خدا را شاکریم نام مرحوم کلاری آنچنان که شایسته است همواره در صنعت چاپ کشور همواره با نیکی یاد می شود.

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاری

    سومین سالگرد درگذشت محمد کلاریسومین سالگرد درگذشت محمد کلاری

    مقاله قبلیتولید کاغذ کتب درسی با کمک شرکت چوب و کاغذ مازندران
    مقاله بعدی۸ اصل موفقیت استراتژی محتوا

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.