عضویت حمید غفاری در کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد

    0
    119
    کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد

    تشریح عملکرد کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد 

    حمید غفاری مدیرعامل مجموعه نور حکمت و فعال صنعت چاپ و بسته بندی با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عضویت کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه ها و واحدهای وابسته وزارت ارشاد درآمد. چاپ و نشر درباره ویژگی ها و فعالیت های کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد با این فعال صنعت چاپ و بسته بندی کشور گفت و گویی انجام داد که در ادامه خواهید خواند.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، حمید غفاری مدیرعامل مجموعه نور حکمت و فعال صنعت چاپ و بسته بندی در رابطه با پیشینه صنفی خود اظهار داشت: من از سال ۱۳۶۱ به طور رسمی در حوزه صنعت چاپ و نشر فعالیت دارم. پیش از انقلاب نیز در حوزه انتشارات فعالیت داشتم و در زمینه انتشار روزنامه و مجلات مانند روزنامه جام جم، ایران، همشهری و دیگر روزنامه های معتبر همچنین چاپ کتاب های درسی و نهضت سوادآموزی سال های زیادی فعالیت داشتم. 

    این فعال صنفی افزود: بخشی از فعالیت های بنده مربوط به حل اختلافات و تخلفات می شود که در این زمینه حدود ده سال در اتحادیه چاپخانه داران فعالیت داشتم که در این حوزه تقریبا هر هفته پرونده هایی به دستمان می رسید؛ البته خارج از فعالیت های صنفی نیز در میان رفقا و همکاران نیز اقدامات اینچنینی داشته ام.

    وی ادامه داد: در حوزه تعاونی چاپخانه داران نیز در دوره قبل به عنوان رئیس هیئت مدیره حضور داشتم و  چند دوره نیز با عنوان عضو هیئت مدیره با عزیزان همکاری دارم که در آنجا هم فعالیت هایی در این رابطه داشته ام. از آنجا که رشته دانشگاهی بنده حقوق است می توانم در این دست از پرونده ها از تخصص خود در این حوزه بهره مند شوم و گامی برای حل مشکلات موجود همصنفان و همکارانم بردارم.

    غفاری در رابطه با کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد توضیح داد: کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وزارت ارشاد، کشوری است و فقط مربوط به استان تهران نمی شود. در میان پرونده تخلفاتی که در طول هفته یا یک ماه توسط اداره کل ارشاد هر استان تشکیل می شود چناچه مواردی باشد که در حد تذکر از سوی مسئولان مربوطه رفع نشده باشد به نسبت اهمیت موضوع پس از بررسی در استان به وزارت خانه ارجاع داده می شوند.

    این فعال صنفی تصریح کرد: کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد نیز در جلساتی که معمولا به صورت هر دو هفته یکبار برگزار می شود به این پرونده ها رسیدگی می کند. این کمیسیون متشکل از مدیرکل حقوقی، مدیرکل حراست، ریاست و معاونت دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با نظارت مستقیم یا غیر مستقیم معاونت فرهنگی وزارتخانه فعالیت دارد. نظرات اعضای کمیسون در رابطه با پرونده های مربوطه مورد بررسی قرار می گیرد و با مدنظر قرار دادن موارد حقوقی و اهمیت موضوع و تخلف در مورد آنها تصمیم گیری می شود.

    غفاری اظهار داشت: باتوجه به اینکه چندهزار چاپخانه در سراسر کشور فعالیت دارند، تخلفات غیرقابل انکار هستند. این تخلفات گاهی سهوی، گاهی به دلیل عدم اطلاع چاپخانه دار از مقررات و گاهی هم به دلیل اختلافات حقوقی است. برای مثال مشکلاتی که در اثر خرید و فروش دستگاه یا جابه جایی آنها و تاخیر در ارسال پیش می آید یا در حوزه بسته بندی ها از نظر صادراتی بودن یا درصد حروف فارسی که باید در آنها باشند یا حتی موارد مهم تر مانند چاپ کالاهای بدون مجوز از جمله مواردی است که در کمیسیون بررسی می شوند.

    وی تصریح کرد: البته کالاهای بدون مجوز درجه بندی می شوند برای مثال کالاهای عمومی، بهداشتی و دارویی درجات متفاوتی برای رسیدگی زیرنظر کمیسیون دارند و حکمی که برایشان صادر می شود نیز به همان میزان متفاوت است که براین اساس ممکن است تذکرات به صورت کتبی یا شفاهی یا حتی با توبیخ همراه باشند، گاهی هم ممکن است به پلمپ دستگاه یا حتی کل چاپخانه منجر شود. بنابراین موارد در یک سطح و تراز قرار نمی گیرند.

    مدیرعامل شرکت نورحکمت بیان داشت: کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد به همه موارد اشراف و بر رویشان دقت نظر دارد و همواره سعی بر این است که اجحافی صورت نگیرد و تا جای ممکن با متخلفان با سعه صدر برخورد شود غیر از مواردی که مربوط به حوزه بهداشت، غذایی، دارویی و آرایشی می شود که با سلامت جامعه ارتباط دارند و کمیسیون در این حوزه ها برخورد شدیدتری خواهد داشت.

    وی در رابطه با نحوه انتخاب و عضویت در کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد اظهار داشت: این کمیسیون سال های سال است که فعالیت دارد و از وظایف جاری وزارت ارشاد است. آقایانی که دارای سمت رسمی در وزارت ارشاد هستند تابع قوانین وزارتخانه می شوند اما افرادی که از بیرون به این کمیسیون وارد می شوند در نهایت با حکمی که از طرف وزیر ارشاد صادر می شود، رسمیت پیدا کرده و مشغول به کار می شوند.

    غفاری ادامه داد: البته لازم به ذکر است که هیچ سمتی در وزارتخانه دائمی نیست و شخصی هم که از طرف صنف برای عضویت در این کمیسون معرفی می شود معمولا ارتباطی با جا به جایی سمت ها ندارد و در واقع ابقای او تابع تصمیماتی است که از سوی مسئولان مربوطه گرفته می شود.

    مدیرعامل مجموعه نورحکمت در رابطه با ضمانت اجرایی این کمیسیون در رسیدگی به تخلفات اظهار داشت: بخشی از وزارت ارشاد توانمندی اجرایی دارد، به این معنا که در هنگام رسیدگی به تخلفات مواردی که در حد توبیخ یا تذکر باشد به صورت مستقیم از اداره کل برایشان نامه ارسال می شود و تخلفات چاپخانه ها در پرونده هایشان درج می شود، در مواردی که احتیاج به پلمپ دستگاه باشد وزارت ارشاد حکم آنها را می دهد. 

    این فعال صنعت چاپ افزود: همه این مسائل با نظر مرجع قضایی اتفاق می افتد که البته خلاف نظر ارشاد هم به وجود نمی آید یعنی عملا هنگامی که ارشاد سه مرحله را طی کرده و پس از اخذ نظر کمیسیون حکم قطعا اجرا می شود مگر اینکه اعتراضی صورت بگیرد که در این صورت پرونده بار دیگر در کمیسیون مورد بررسی قرار می گیرد. کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد

    غفاری در رابطه با عضویت خود در کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه ها و واحدهای وابسته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنده به عنوان نماینده صنف چاپ پس از تائید وزیر ارشاد به عضویت این کمیسیون درآمده ام. نظر من همیشه بر این است که تا جای ممکن در موراد عمومی به چاپخانه ها باید کمک کرد و سعی کرد که تذکرات بیشتر جنبه ارشادی داشته باشد و کمتر به پلمپ و تعطیلی چاپخانه کشیده شود چراکه با تعطیلی هر واحد موقعیت شغلی عده ای کارگر و کارمند به خطر می افتد. بنابراین سعی بر این است اما دلیل نمی شود تخلفات جدی که جرم است و به جان انسان ها مربوط می شود نادیده گرفته شود.

    وی ادامه داد: در مواردی هم ممکن است مواد امنیتی هم پیش بیاید اما به طور کلی آنها در چهارچوب وظایف کمیسیون است. بنابراین بنده با دید اصلاح، مساعدت و با این دید که فرصت جبران وجود داشته باشد در این پرونده ها نظر می دهم. کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد

     

    برگزاری دومین مراسم بزرگداشت مبارزین صنعت چاپ در پیروزی انقلاب

    غفاری در ادامه پیرامون دومین مراسم بزرگداشت مبارزین و دست اندرکاران صنعت چاپ که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند، توضیح داد: این مراسم در روز دوشنبه (۳۰ بهمن ماه) در هتل فردوسی تهران از ساعت ۱۵ تا ۱۷ به همت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل دفتر چاپ این وزارتخانه جناب آقای ابراهیمی برگزار می شود. نخستین دوره این رویداد سال گذشته برگزار شد که مراسم بسیار خوبی بود و استقبال خوبی هم از آن صورت گرفت.

    بیشتر بخوانید: عقد تفاهم‌نامه میان اتحادیه چاپخانه‌داران تهران و اتاق بازرگانی ایران و آلمان

    وی ادامه داد: افرادی که در این مراسم مورد تجلیل قرار می گیرند با احتساب گذشت ۴۵ سال از انقلاب باید بیش از نیم قرن از عمر مبارکشان گذشته باشد. همه این افراد از نظر برگزار کنندگان مراسم شایسته تقدیر و تشکر هستند اما مرسوم است که هرسال تعداد محدودی از این عزیزان مورد تقدیر قرار بگیرند. چناچه کسی انتخاب نشود به دلیل عدم احراز شرایط نیست بلکه به دلیل محدودیت های دست اندرکاران مراسم است که سعی می شود در سال های آتی از دیگر عزیزان نیز تجلیل به عمل آورده شود. کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد

    کمیسیون رسیدگی به تخلفات چاپخانه های وابسته به وزارت ارشاد

    مقاله قبلیاهمیت کاغذ؛ سیر تکامل و وضعیت آن در جهان
    مقاله بعدیبرگزاری نمایشگاه کتاب زنجان در سال ۱۴۰۳

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.