حضور معاون فرهنگی ارشاد در جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه ها
جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور با موضوع پیشرفت صنعت چاپ کشور، به میزبانی اتحادیه چاپخانه داران تهران و با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان صنعت چاپ کشور صبح امروز (چهارشنبه ۲۸ دی ماه) در سالن کنفرانس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
تدوین سند چشم انداز صنعت چاپ از سوی اتحادیه چاپخانه داران تهران
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، در ابتدای جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور، با اشاره به همکاری های هیئت مدیره فعلی اتحادیه چاپخانه داران تهران با دیگر اتحادیه ها و اقداماتی که برای صنعت چاپ در این مدت انجام شده است، گفت: مجموعه فعالیت های انجام شده در راستای پیشرفت صنعت چاپ از سوی اتحادیه چاپخانه داران تهران، توقع صنف را بالا برده و چاپ را امروز تبدیل به یک دغدغه کرده است.
ابوالحسنی ادامه داد: چاپ باید دیده شود و هیچ راه گریزی نیست و ما باید به جایگاه صنعتی خودمان حتی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برسیم.
وی در ادامه جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور با اشاره به سخنان محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در رابطه با تدوین لایحه حمایت از صنعت چاپ کشور و تصویب آن در کمیسیون فرهنگی اظهار داشت: باید کارگروه هایی در رابطه با مطالبی که وزیر بیان کرد تشکیل بدهیم که این می تواند یکی از خروجی های این جلسه باشد. به این شکل می توانیم به حل مشکلات صنعت چاپ و توسعه بیشتر کمک کنیم.
ابوالحسنی افزود: اتحادیه چاپخانه داران تهران در حال تدوین یک سند چشم انداز برای صنعت چاپ است که در آینده ای نزدیک از آن رونمایی خواهد شد.
وی در ادامه جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور موضوع مالیات به ویژه مالیات بر ارزش افزوده را یکی از مهم ترین دغدغه فعالان صنعت چاپ برشمرد و گفت: در این زمینه جلسه ای را به همراه مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد در مجلس شورای اسلامی داشتیم که در آنجا به این موضوع پرداخته و بیان شد که مالیات بر ارزش افزوده به چاپخانه های کوچک کمک می کند اما برای چاپخانه های بزرگ معضل است. از این رو مالیات بر ارزش افزوده باید از فرآیند چاپ حذف شود. خوشبختانه این جلسه خروجی خوبی داشت.
تشریح اقدامات وزارت ارشاد در حوزه صنعت چاپ
در ادامه جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تشکیل مجمع های هم اندیشی با مشارکت اتحادیه های سراسر کشور گفت: نخستین جلسه این مجمع با میزبانی اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی به ریاست علی مغانی برگزار شد. پس از آن نیز با توجه به تصمیم روسا مبنی بر ادامه دار شدن این جلسات، دومین دوره به میزبانی استان گلستان، سومین دوره به میزبانی دفتر چاپ و نشر به ریاست یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد، چهارمین جلسه به میزبانی اتحادیه چاپخانه داران استان مازنداران برگزار شد.
ابراهیمی در ادامه جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور افزود: پنجمین دوره این سلسله جلسات هم اندیشی نیز به میزبانی اتحادیه چاپخانه داران تهران به ریاست احمد ابوالحسنی درحال برگزاری است. امیدواریم این دورهمی های دوستانه و کارشناسانه از باب برنامه ریزی برای صنعت چاپ تداوم پیدا کند.
وی در ادامه جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور به جشنواره صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: همراهی و تعامل صنعت چاپ در برگزاری این رویداد جای قدردانی دارد. طبق دستور وزیر، تسهیلات لازم برای برگزاری وسیع تر این رویداد با همکاری و تعامل همه اهالی صنعت چاپ قرار خواهد گرفت.
ابراهیمی موازی کاری و تداخل امور از سوی برخی از دستگاه ها، دو قطبی بودن صنعت چاپ و فرسوده بودن ناوگان صنعت چاپ را ازجمله مشکلات این صنعت برشمرد و ادامه داد: بخش عمده چاپخانه ها با مشکل فرسودگی ماشین آلات دست به گریبان هستند. ما در وزارت ارشاد پیگیر این موضوع هستیم. باید بدانیم که افزایش صادرات و حمایت از آن یکی از عوامل موثر در نوسازی صنعت چاپ است که باید به آن بیش از پیش توجه کرد. ظرفیت صادرات محصولات چاپی بالا است اما محدودیت های گمرکی، بانکی و تحریم ها موجب متضرر شدن صنعت چاپ در این بخش شده است.
وجود مناقشات عدیده از سوی برخی متناظران در حوزه مالیات های مستقیم و ارزش افزوده دیگر مشکلی بود که ابراهیمی در جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور به آن اشاره کرد و گفت: متاسفانه متناظران ما در حوزه اخذ مالیات ها تعامل زیادی با ذینفعان ندارند. در این زمینه وزیر ارشاد با وزیر دارای مکاتباتی داشت که در نهایت سازمان مربوطه اعلام کردند که موضوع چاپ در قانون بند ۹ در خصوص معافیت مالیات بر ارزش افزوده باید تفسیر و تحلیل شود.
وی افزود: آنچه ما پیگیریش بودیم بحث اهم و فی الاهم یا صنفی و صنعتی نبوده است بلکه ما از معافیت مالیاتی صنعت چاپ در حوزه تولید و خدمات دفاع کرده ایم که امیدواریم به نتایج خوبی دست یابیم.
ابراهیمی برخی قوانین و مقررات سختگیرانه در بخش صنعت چاپ را مشکل دیگر معرفی کرد و بیان داشت: یکی از موضوعاتی که از سوی وزارت ارشاد پیگیری و بازنگری شد بحث دستورالعمل تاسیس و نظارت بر چاپخانه ها بود. نگاه ما در این زمینه هدایت سرمایه گذاری به صنعت چاپ توسط مجموعه اتحادیه ها بوده است. بر این اساس اختیار ارائه مجوزها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اتحادیه ها واگذار شده است.
یکی دیگر از مسائلی که مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور به آن اشاره کرد پیش بینی مشوق ها برای صادرات محصولات فرهنگی بود. وی در این زمینه بیان کرد که وزارت ارشاد تولیدات و محصولات چاپخانه ها را یک محصول فرهنگی می داند نه طراحی های تبلیغاتی.
ابراهیمی همچنین با اشاره به عدم اطلاعات کافی و بیگانگی نهادها و ارگان های مختلف کشور نسبت به صنعت چاپ، گفت: نقش و اهمیت چاپ فراتر از تصوری است که دیگران دارند. برای معرفی توانمندی ها و منزلت این صنعت برگزاری دورهمی ها و نشست ها ضروری به نظر می رسد.
وی در ادامه جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور بیان کرد: در حوزه تسهیلات، بحث توسعه صندوق ملی، تمهیدات ارزی و تمهیدات گمرکی برای تسهیل در روند صادرات و معافیت ها را پیگیری خواهیم کرد.
ابراهیمی در رابطه با دستاوردهای وزارت ارشاد در دولت جدید در حوزه صنعت چاپ اظهار داشت: بازگشت اختیارات واگذار شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فنی طی تفاهم نامه ای که در سال ۱۳۹۵ اتفاق افتاد که مصوبات مربوطه در این حوزه گرفته شده است. در این رابطه مصوبه کمیته ماده یک آیین نامه اجرایی صادرات و واردات اخذ شده است.
وی افزود: با طی کردن مراحل نهایی با قرار گرفتن در کتاب صادرات و واردات می توانیم مجوزهای ورود و خروج ماشین آلات را ارائه بدهیم. کمااینکه در طول سه ماهه اخیر براساس ارجاعاتی که به ما از طریق گمرک داده شده است، هم در حوزه ثبت سفارش و هم در حوزه ترخیص ماشین آلات اقداماتی انجام داده ایم.
تفاهم نامه میان دانشگاه امیرکبیر با مرکز آموزش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستاورد دیگری بود که ابراهیمی در جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور به آن اشاره کرد و ادامه داد: تاسیس انیستیتو چاپ دیگر اقدامی است که پیگیری آن هستیم و در این زمینه آماده دریافت نظرات فعالان صنف چاپ هستیم.
ابراهیمی در ادامه جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور به تلاش وزارت ارشاد برای حضور صنعت چاپ در شهرک های صنعتی به صورت منطقه اختصاصی یا تاسیس شهرک های تخصصی صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: استقرار واحدهای چاپی در شهرک های صنعتی الزامی است که باید رخ بدهد. ما اعتقاد داریم که در یک شهرک صنعتی با حضور ۱۰۰ واحد صنعتی باید حداقل ۱۰ واحد تولیدی چاپ دایر شوند. به این منظور زمین و امکانات لازم در اختیار فعالان این حوزه قرار خواهد گرفت. کارهای حقوقی این تفاهم نامه میان معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون وزیر صمت در آینده نزدیک انجام خواهد شد.
پیگیری مشکلات از سوی کارگروه های تخصصی
در پایان جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور یاسر احمدوند پس از شنیدن دغدغه ها و مشکلات فعالان حوزه صنعت چاپ، بیان داشت: حل مشکلاتی که بیان شد نیاز به تداوم و پیگیری دارد. راه اندازی مجدد شورای راهبردی صنعت چاپ با حضور افراد با تجربه و صاحب نظر، با هدف پیگیری همین دغدغه ها ابتکاری بود که به وقوع پیوست. به این منظور کارگروه هایی با حضور کارشناسان تشکیل شد که برخی از مسائل مطرح شده در این نشست باید از طریق این کارگروها پیگیری شود.
بیشتر بخوانید: اختتامیه بیست و دومین جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر کشور برگزار شد
وی ضمن استقبال از پیشنهاد یکی از حاضران مبنی بر برگزاری جلسات مشترک میان دو وزارت صمت و ارشاد، گفت: لازمه حضور در این جلسه برخورداری از دستور جلسه روشن است که باید با کمک کارگروه های شورای راهبردی صنعت چاپ و نظرسنجی از فعالان صنفی تعیین شود. به محض تهیه این صورت جلسه مقدمات برگزاری این دیدار فراهم خواهد شد.
وی در جلسه هم اندیشی روسای اتحادیه های چاپخانه های سراسر کشور خاطرنشان کرد: صنعت چاپ دارای آینده روشنی است و لازمه دستیابی به این شرایط مطلوب هماهنگی میان اعضای مختلف صنف و مسئولان این حوزه است.