روایت مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان از مشکلات بازرگانان برای ورادات زینک

    0
    108
    مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان شجاع

    مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان خواستار تک نرخی شدن ارز شد

    مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان مهمترین مشکل موجود بر سر راه واردات زینک و دیگر کالاهای صنعت چاپ را نرخ ارز دانست و تنها راه چاره را تک نرخی شدن نرخ ارز برشمرد. 

    به گزارش خبرنگار چاپ و نشر آنلاین، غلامرضا شجاع مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان گفت: صنایع کشور همانند یک زنجیره به هم متصل است.  صنعت چاپ و رسته های مختلف مواد اساسی و اولیه آن نیز جدا از این زنجیره نیست. بر همین اساس تمام مشکلاتی که در حوزه تهیه ارز نیمایی برای واردات کالاهای اساسی همانند کاغذ، مقوا، خمیر و مرکب وجود دارد برای شرکت تعاونی در زمینه زینک نیز وجود دارد.

    مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان با بیان اینکه تهیه زینک مورد نیاز کشور جدا از باقی مشکلات بر سر راه تهیه کالاهای اساسی مانند کاغذ نیست از ادامه تلاش شرکت تعاونی برای حل این مشکلات خبر داد و افزود: زینک یک کالای استراتژیک است. اگر تمام خیابان های تهران تبدیل به انبار کاغذ شوند، درصورت نبودن زینک، کاری از پیش نمی رود چرا که ۸۵ درصد از مکتوبات کشور به این کالا نیاز دارند. از همین رو امیدوارم همانطور که دولت در سال ۹۸ به زینک در کنار دارو و غذا ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی اختصاص داد بازهم توجه ویژه ای به این حوزه مهم داشته باشد و به بازرگانان برای واردات ارز مورد نیازشان را تخصیص بدهد.

    مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان زینکشجاع ادامه داد: وزارت ارشاد از اهمیت زینک اطلاع دارد به همین علت با وجود مسائل و محدودیت های موجود همکاری هایی برای تهیه ارز نیمایی با ما داشت و در این راستا با معاونت ارزی بانک مرکزی نیز نامه نگاری هایی داشته است. بانک مرکزی نیز ارز نیمایی را به ما تخصیص داده است اما متاسفانه با وجود اینکه شرکت تعاونی مدت ها است که در نوبت است،  ارزی برای خرید موجود نیست.

    مدیر عامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ضمن بیان اینکه سال گذشته برای صنعت چاپ و به طور کلی همه صنایع سال سختی از لحاظ اقتصادی بود، گفت: بازرگانان به خاطر شرایط کشور دچار عدم اطمینان و امنیت اقتصادی بودند. به اعتقاد من نگاه امنیتی به بازرگانان کاغذ و مقوا باید برداشته شود چرا که آزاد گذاشتن آنها، موجب می شود که عرضه و تقاضا قیمت را کنترل و حتی از افزایش قیمت جلوگیری کند اما هرچه نگاه های تعزیراتی بیشتر شود، شرایط سخت تری برای بازار ایجاد می شود.

    بیشتر بخوانید: بررسی عملکرد اتحادیه لیتوگراف در سال ۱۴۰۱

    وی خاطرنشان کرد: تنها راه نجات اقتصاد ما تک نرخی کردن ارز است. تا زمانی که نرخ های مختلف وجود دارد این مشکلات و دردسرها نیز ادامه خواهد یافت. ارزی که امروز برای کاغذ، مرکب یا زینک اختصاص می دهند نزدیک به ارز آزاد است اما چون ما یک شرکت حقوقی و تعاونی هستیم، باید در چهارچوب قانون فعالیت کنیم. به همین دلیل نمی توانیم مانند بازرگانان بخش خصوصی از بازار آزاد ارز را تهیه کنیم به همین دلیل با مشکلات بیشتری هم مواجه می شویم.

    مقاله قبلیجایگاه صنعت چاپ و بسته‌بندی ایران
    مقاله بعدیانتشار فراخوان چهل ‌و یکمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.