عصر روز یکشنبه ۳۱ تیرماه اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران برای شفاف سازی مسائلی که بین دو شخصیت حقوقی شرکت تعاونی و اتحادیه چاپخانه داران تهران پیش آمده اقدام به برگزاری جلسه ای با حضور هیئت مدیره تعاونی، نمایندگانی از اتحادیه چاپخانه داران، پیشکسوتان، فعالان صنعت چاپ و اصحاب رسانه کردند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ در این جلسه احمدرضا اعتماد مظاهری مدیرعامل شرکت تعاونی، حمیدرضا طاهری آشتیانی رئیس هیئت مدیره این شرکت تعاونی، حمید غفاری، محمدرضا نیکبخش، بهمن پورمند، میرمجتبی هاشمی کرمانی، محمدحسین لاکانی، وحید میرمنتظری، عباس محمودآبادی، حسین محمدی، مسعود فرشی فرید، ابوالفضل بانوئیان، سعید کلاری و همچنین هومن محمدی و سیدعطا حسینی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران حضور داشتند.
شفاف سازی از عملکرد تعاونی چاپخانه داران تهران
احمدرضا اعتماد مظاهری مدیرعامل شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران درباره برگزاری این نشست گفت: امروز باید جلسه هیئت مدیره شرکت تعاونی برگزار می شد و ما با توجه به مسائلی که در چند روز اخیر رخ داده ترجیح دادیم این جلسه را به شفاف سازی درباره واحد طبقه پنجم ساختمان شرکت تعاونی بپردازیم. بر همین اساس از برخی از دوستان و اعضای شرکت تعاونی دعوت کرده ایم تا در این نشست حضور داشته باشند تا بتوانیم پاسخگوی سوالاتی که در فضای مجازی مطرح شده باشیم.
وی ادامه داد: شرکت تعاونی هیچ گاه به دنبال ایجاد تنش، بحران و منازعه نبوده و نیست ولی این موضوع باعث شد که هیئت مدیره تصمیم بگیرد تا پاسخگوی سوالات احتمالی دیگر چاپخانه داران و اعضای شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران باشد.
رفع شبهات و سوءتفاهم ها
حمیدرضا طاهری آشتیانی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران در ادامه این نشست گفت: ما امروز اینجا گردهم آمدیم تا شبهات و سوءتفاهم ها را رفع کنیم. شرکت تعاونی چاپخانه داران مستاجر، همراه و همدلی بهتر از اتحادیه نمی توانست و نمی تواند داشته باشد کما اینکه ما به جهت هم افزایی در صنف و استفاده حداکثری ظرفیت این صنعت واحدهای دیگر این ساختمان را در اختیار دست اندرکاران حوزه چاپ و بسته بندی قرار داده ایم.
وی افزود: بنده خدمت پیشکسوتان و بزرگانی که در این ایام با من تماس گرفتند با ادب و احترام عرض کردم که موضوع مطالبه اجور معوقه و تعیین قرارداد جدید را جدی بگیرند ولی متاسفانه به این مورد توجهی نشد. ای کاش این فرآیند حقوقی که نزدیک به یک سال است آغاز شده و حدود ۱۰ ماه است که از ابلاغ آن می گذرد را به سمع و نظر عزیزان و پیشکسوتان این صنف می رساندند.
حکم تخلیه از دیروز تا امروز
حمید غفاری عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران در ادامه این نشست به بیان تاریخچه و سیر قانونی حکم تخلیه و پلمب واحد طبقه پنجم شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران پرداخت و در ادامه گفت: در داستان اجاره و پلمب چند نکته فرعی وارد شده که اصل قضیه را تحت الشعاع قرار داده است. من سعی می کنم از حواشی و مسائل احساسی و هیجانات دوری کنم و به توضیح کامل این مسئله بپردازم.
وی ادامه داد: ما در هیئت مدیره شرکت تعاونی و نمایندگان این شرکت موظف هستیم سیر قانونی را طی کنیم. در شرکت تعاونی تعداد سهام اصلا مهم نیست و حقوقی که برای اعضا درنظر می گیرند برای افرادی که یک سهم یا ۲۰ هزار سهم دارند تفاوتی ندارد و می توانند حقوقشان را مطالبه کنند.
عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران توضیح داد: اگر یک نفر از سهامداران به ما مراجعه کند و بگوید چرا نسبت به اجاره معوقه اتحادیه اقدام نکرده اید ما باید قانونی پاسخگو باشیم. از طرفی نیز اگر ۱۰۰ نفر بیایند و بگویند چرا بابت اجاره معوقه اتحادیه را پلمب کرده اید برای ما تکلیف قانونی ایجاد نمی کند. ما مکلف هستیم به عنوان نمایندگان مالک آنچه که قانون در درجه اول بر عهده ما گذاشته است را در دستور کارمان قرار دهیم.
غفاری توضیح داد: بر اساس اظهارنامه رسمی که در تاریخ ۹ شهریورماه ۱۴۰۲ تنظیم شد (تقریبا یک سال پیش)؛ پس از مذاکرات حضوری و دوستانه با اعضای هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران درباره پرداخت اجاره معوقه، این مسائل شروع شد. اظهارنامه با موافقت اعضای هیئت مدیره برای مطالبه حقوق اعضای شرکت تعاونی از طریق قوه قضاییه برای رئیس اتحادیه چاپخانه داران به طور رسمی ارسال شد و جنبه تهدید نداشت و اقدام ما در این زمینه آبرومندانه ترین کار ممکن بود.
وی ادامه داد: این نامه رسمی به صورت قانونی ارسال شد و کسی نمی تواند بگوید که به دست ما نرسیده است. بعد از آن باز هم شاهد عکس العملی از سوی اتحادیه نبودیم. اگر پاسخی به اظهار نامه داده نشود؛ قانونا می توان اجرای اظهارنامه را مطالبه کرد و ما بر همین اساس در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۴۰۲ به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و حقوق اعضای شرکت تعاونی را مطالبه کردیم.
غفاری افزود: در این مورد دو حالت دارد اگر اجاره نامه مربوط به قبل از سال ۱۳۷۶ بو با امضای دو نفر شاهد باشد وقتی به شورای حل اختلاف می روند منجر به صدور دستور تخلیه می شود. اما اگر اجاره نامه دو نفر شاهد نداشته باشد و یا در دفترخانه ثبت نشده باشد پرونده سیر حقوقی می گیرد و از طریق دادگاه باید پیگیری شود.
عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران ادامه داد: شورای حل اختلاف با توجه به ماهیتش جلسه ای با طرفین گذاشت و متاسفانه در این جلسه نیز اعضای اتحادیه شرکت نکرد و تاریخ دادگاه تعیین می شود و صدور رای از طرف شورای حل اختلاف انجام می شود و ابلاغ می شود که مدارک آن نیز موجود است؛ در آن مقطع بود که به رای شورا از طرف اتحادیه اعتراض شد. برای من جالب است افرادی که اتحادیه را خانه صنف چاپ می خوانند چرا تا این حد نسبت به آن بی تفاوت بودند؟! واقعیت این است که اگر مطالبه ای هم باید صورت بگیرد باید از طرف اتحادیه باشد. اتحادیه باید صنف را در جریان امور قرار می داد. بی تفاوتی به این مورد توهین به اعضای صنفی است که به عنوان مالک؛ حقوق قانونی و شرعی شان را مطالبه می کنند.
غفاری افزود: بعد از آن استشهادیه ای از سوی اتحادیه تنظیم شده که در متن آن آمده است که اتحادیه با موافقت و تایید مدیرعامل شرکت تعاونی مبلغ ۸۶۷ میلیون تومان هزینه تعمیرات توسط مستاجر (اتحادیه چاپخانه داران تهران) را بابت رهن کامل اجاره محل مبذول شده است که ممهور به مهر و امضای رئیس اتحادیه است و سه نفر از همکارانمان نیز آن را امضا کرده و به دادگاه ارائه دادند. برای ما این حرکت بسیار عجیب بود که در این رابطه صلح نامه و قراردادی وجود ندارد و مستوجب پیگیری حقوقی است.
وی تاکید کرد: دادگاه کارشناسی را با چند ماموریت تعیین کرد تا اصالت رابطه مالک و مستاجر را بررسی شود و در مرحله بعد آیا هزینه ای بابت اجاره پرداخت شده است یا خیر؟ مطالبات حقیقی است و مبلغ بدهی چه میزان است؟ متعاقب آن مسئولان اتحادیه نامه ای به دادگاه ارائه می دهند که اجاره نامه ای که شرکت تعاونی در دست دارد جعلی است.
غفاری توضیح داد: اجاره نامه فی مابین شرکت تعاونی و اتحادیه در سال ۱۳۹۱ تنظیم شده و به مهر و امضای مدیرعامل شرکت تعاونی (آقای مظاهری) و رئیس وقت اتحادیه چاپخانه داران تهران (آقای نیکوسخن) رسیده است و ما نمی دانیم که چرا این اجاره نامه را جعلی خواندند.
وی ادامه داد: با توجه به تمام این مراحل و فرآیندهایی که بیان کردم قطعا نمی شود که اتحادیه از این موضوع بی اطلاع بوده باشد. از نظر ما افراد اتحادیه در جریان ریز ماجرا بوده اند و سوال اینجاست که چرا اتحادیه اعلام کرده که از این موضوع خبر ندارد؟ برای ما مبهم است که چرا وقتی می شود به صورت توافقی کاری صورت گیرد؛ با بی تفاوتی قضیه را حاد کرد.
غفاری افزود: اجاره نامه توسط کارشناس دادگاه بررسی شد و یک میلیارد هفتصد و ده میلیون تومان به عنوان اجور معوقه حکم صادر کردند.
وی ادامه داد: ما در هیئت مدیره شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران در استیفای حقوق اعضایمان و حفظ آبروی اتحادیه قدم بر می داریم.
عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران بیان داشت: ما در همه مراحل رعایت ادب و اخلاق را درنظر داشتیم تا به مرحله صدور حکم تخلیه رسیدیم. در این مرحله هم ۲۰ روز فرصت تخلیه داده شد ولی متاسفانه عکس العملی به این حکم نشان داده نشد تا مهلت به اتمام رسید.
غفاری گفت: ما به دنبال پلمب نبودیم و اگر اثاثیه ای در این مکان وجود نداشت پلمبی نیز صورت نمی گرفت. مامور اجرا آمد تا ساختمان را تحویل دهد ولی وقتی دید وسایل در ساختمان است از ما خواست که وسایل را به مکانی دیگر انتقال دهیم ولی ما اذعان کردیم که مکانی را برای جابجایی نداریم و همین مورد منجر به پلمب اتحادیه شد و اعلام کردند که یک هفته وقت دارند تا اثاثیه را به مکانی دیگر منتقل کنند ما تمام موارد ذکر شده را قدم به قدم طبق قانون اقدام کردیم.
وی در ادامه درباره اینکه که چرا روز پنجشنبه که روز تعطیل اتحادیه بوده اقدام به پلمب صورت گرفته گفت: ساعت کاری شورای حل اختلاف از ساعت ۳ تا ۶ بعد ازظهر است و روز و ساعت اجرای احکام توسط خودشان ابلاغ شده بود و ما در این مورد دخالتی نداشتیم.
غفاری افزود: بعد از چند روز اتحادیه از ما درخواست کرد تا چند ساعت برای برداشتن مهر و موارد مورد نیاز برای راه انداختن کار هم صنفیانمان فک پلمب شود؛ نامه ای گرفتند که طی ۸ ساعت این مکان را تخلیه کنند ولی تنها کاری که صورت نگرفت تخلیه بود و از همان ساعات ابتدایی صبح اقدام به تخریب شرکت تعاونی کردند که این نشان می دهد که جنبه خصومت شخصی دارد.
وی درباره پایین آوردن تابلوی اتحادیه نیز توضیح داد: اتحادیه چاپخانه داران تهران حدود ۷۰ سال قدمت دارد و همه این اتحادیه را با همین نام می شناسند ولی تابلویی که ما آن را پایین آوردیم روی آن اتحادیه صنف چاپ و بسته بندی نوشته شده است که در آن ما شاهد تغییر نام و هویت اتحادیه هستیم که در حیطه اختیارات رئیس و هییت مدیره اتحادیه نیست و باید در این خصوص مجمع خاصی برگزار شده و با تصمیم جمعی این تغییر نام صورت گیرد.
غفاری درباره اینکه چرا اجور معوقه که مربوط به سال های گذشته است در این دوره مطالبه شده گفت: این مورد از بدیهیات است وقتی یک نفر سمت حقوقی دارد مسئولیت حقوقی گذشته و حال به عهده اوست.
بیشتر بخوانید: مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران فک پلمب شد
بهترین مستاجر اتحادیه است
سیدعطااله حسینی دبیر اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه این نشست گفت: درباره تعمیرات مکان اتحادیه باید بگویم در آن زمان آقای غفاری به ما بابت این تعمیرات تبریک گفتند و آقای مظاهری نیز در آن زمان خزانه دار اتحادیه چاپخانه داران تهران بوده و از تمام این موارد مطلع بودند ولی ما تاییدیه ای نداریم که می توانیم این هزینه ها را از شرکت تعاونی مطالبه کنیم اما ممانعتی نیز بابت تعمیرات از سوی تعاونی نداشته و نمی پذیرم که تعاونی نسبت به این تعمیرات بی اطلاع بوده است و کتمان واقعیت است که در جریان نبوده اند.
وی درباره حکم تخلیه اتحادیه چاپخانه داران تهران بیان کرد: درباره بی اطلاعی اعضای هیئت مدیره اتحادیه از حکم تخلیه نیز باید بگویم اینگونه نبوده و حداقل در چهار ماه گذشته در تمامی جلسات هیئت مدیره در این باره صحبت می شد ولی ما دوست داشتیم با توجه به سابقه رفاقت و ارادتی که خدمت دوستان در شرکت تعاونی داریم حداقل حق رفاقت را به جای آورده و به ما اعلام می کردند که شما ۲۰ روز دیگر بیشتر اینجا نیستید. ما فقط اظهارنامه را دیده و دی ماه نیز اعتراضی به این شکایت کرده بودیم و من به آقای ابوالحسنی هم گفتم که ما راه به جایی نخواهیم برد و اگر تعداد کمی از اعضای تعاونی درخواست دریافت اجاره را از شرکت تعاونی بکنند آنها موظف به دریافت آن از اتحادیه هستند.
حسینی در ادامه درباره مسئله جعل اجاره نامه توضیح داد: ما در نامه ای که به دادگاه ارائه دادیم ننوشته بودیم که اجاره نامه جعل شده است و از مراجع ذی صلاح بررسی صحت اجاره نامه را درخواست کرده بودیم. درباره امضای شهود نیز تخصصی ندارم که بخواهم اظهار نظر کنم.
وی تاکید کرد: من مطمئن هستم که این داستان روند قانونی خود را طی کرده تا به نقطه فعلی رسیده و تمام شده است؛ اکنون درست و نادرست بودن این روند جز تضییع وقت؛ کار دیگری نیست.
حسینی ادامه داد: من امروز در این نشست شرکت کرده ام تا صحبت های آقایان را در شرکت تعاونی بدون واسطه بشنوم تا شاید بتوانم یک درصد مشکل را حل و فصل کنم؛ از نظر بنده دریافت اجاره حق قانونی شرکت تعاونی است و اتحادیه نیز هیچ حقی در این مورد ندارد ولی با این حال معتقدم بهترین مستاجر برای شرکت تعاونی اتحادیه و بهترین مکان برای اتحادیه هم ساختمان شرکت تعاونی است.
وی درباره تابلوی اتحادیه گفت: این حق شما بوده که تابلو را بردارید چون ما مالک این مکان نبوده و همچنین دیگر مستاجر اینجا نیز نیستیم ولی نباید به این سرعت این اتفاق رخ می داد و این قضیه باعث شد دل هم صنفی هایمان رنجیده شود. درست است که پایین آمدن تابلو جز حقوق تعاونی بوده و از نظر قانونی نیز منعی برای شما نداشته ولی توقع داشتیم به قول رهبر انقلاب اسلامی با رفعت اسلامی به آن نگاه کنید.
تعاونی چاپخانه داران تهران
این خبر در حال تکمیل است…