نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران که قرار بود به صورت مناظره برگزار شود بدون حضور مدیرعامل تعاونی چاپخانه داران روز گذشته (۹ خرداد ماه ) برگزار شد. حاضران در این نشست ضمن گلایه از عدم حضور مدیر شرکت تعاونی در این جلسه خواستار ایجاد شفافیت و پاسخگویی در رابطه با فعالیت و عملکرد این مجموعه شدند.
اعلام آمادگی اتحادیه برای مذاکره در نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران
به گزارش خبرنگار چاپ و نشر آنلاین نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران با حضور رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران و برخی از سهامداران تعاونی در محل اتحادیه برگزار شد.
احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در این مراسم بیان داشت: اتحادیه چاپخانه داران تهران خانه تمام اعضای این صنف است، بر همین مبنا عده ای از سهامداران تعاونی به صورت مکرر درخواست هایی مبنی بر برگزاری نشستی با مدیرعامل تعاونی چاپخانه داران به منظور پاسخ به برخی شبهات پیش آمده در رابطه با عملکرد تعاونی و شفافیت فعالیت هایشان داشتند. از همین رو اتحادیه، این نشست را به منظور مناظره مدیر عامل با سهامداران برگزار کرد که متاسفانه پیش از برگزاری جلسه، روابط عمومی تعاونی بیانیه ای را منتشر کرده و از حضور در این مناظره امتناع ورزیدند.
وی در ادامه نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران در مقام پاسخگویی به برخی از سوالات طرح شده در رابطه با عملکرد اتحادیه چاپخانه داران، اظهار داشت: یکی از مسائل و شبهات پیش آمده برای دوستان در شرکت تعاونی برگزاری نمایشگاه بود. باید بگویم برگزاری نمایشگاه در تمام جهان نوعی تجارت محسوب می شود و بنده هم نمایشگاه را فقط به دلیل درآمدزایی برگزار می کنم. به صراحت می گویم که نمایشگاه سود دارد، از همین رو چنانچه دوستان هم علاقمند به درآمدزایی و سود باشند می توانند نمایشگاه برگزار کنند.
شفافیت مالی یکی دیگر از اتهاماتی است که به ابوالحسنی نسبت داده شد. وی در این رابطه پاسخ داد: دوستان اقدامات و شکایات مختلفی را برای این مسئله انجام دادند. به طور کلی من دو بار به دادگاه رفتم که خدا را شاکرم که حتی موفق نشدند یک ریال مسئله مالی برایم ایجاد کنند. عدم شفافیت در شرکت تعاونی بیشتر نمود دارد در غیر این صورت مدیریت آن در این جلسه حضور پیدا می کرد و در مقام پاسخگویی بر می آمد. اگر ضعف مدیریت در تعاونی وجود نداشت چرا انتخابات یک سال به تعویق افتاد؟
وی در ادامه نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران اظهار داشت: اتهام دیگری که در رابطه با مسائل مالی اتحادیه چاپخانه داران به بنده وارد شد، عدم شفافیت مالی بود. در این رابطه باید بیان کنم در دورانی که مدیر کنونی تعاونی چاپخانه داران به عنوان خزانه دار اتحادیه فعالیت داشت حتی یک چک برای امضا به کسی غیر از او داده نشد و در جریان تمام مسائل مالی اتحادیه قرار داشت. سوال اینجاست که آیا تعاونی نیز شفافیت مالی دارد؟ در مقام مقایسه، خروجی تعاونی لیتوگرافان با وجود یک قلم کالا کاملا برای سهامدارانش مشخص و روشن است اما آیا این موضوع در رابطه با تعاونی چاپخانه داران هم صدق می کند؟
وی افزود: یکی از مهم ترین مشکلات صنف چاپ به ویژه چاپخانه های کوچک و متوسط، فاکتور است. تعاونی تنها جایی است که نمی تواند فاکتور غیر رسمی ارائه کند اما دلایل عدم کمک تعاونی به صنف در این حوزه نامشخص است. این به معنای از دست دادن یک بازار آماده و عدم خدمت رسانی به سهامداران است.
واردات تجهیزات زیر مدل، یکی دیگر از مسائل مطرح شده در بیانیه تعاونی چاپخانه داران بود که ابوالحسنی در این رابطه در نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران اظهار داشت: استفاده از لفظ معلوم الحال برای بنده چه معنایی دارد در شرایطی که من چهار سال پیش نسبت به واردات ماشین آلات زیر مدل، موضع خودم را اعلام کرده و هشدار داده بودم؟ در این رابطه باید از وزارت ارشاد سوالات خود را بپرسید که مجوز واردات این تجهیزات را دادند. با این وجود من امروز دست کسانی که اقدام به واردات ماشین آلات زیر مدل کردند را می بوسم چرا که اگر این اتفاق نمی افتاد با مشکلات زیادی رو به رو بودیم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران در رابطه با ایجاد کارگروه ملزومات و دلایل عدم عملیاتی شدن این کارگروه در نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران اظهار داشت: دلیل ایجاد این کارگروه، عدم انجام وظایف شرکت تعاونی بود. بعد از آن دوستان فعال در شرکت تعاونی چون دیدند در این موضوع منفعت مالی وجود دارد جلسه ای را با مشاور اتحادیه گذاشتند و درخواست خود را مبنی بر عقب نشینی اتحادیه از این مسئله مطرح کردند. حتی همین الان هم برخی از تامین کنندگان پیشنهاد ارائه مرکب یا الکل زیر قیمت بازار را در صورت ورود اتحادیه داشتند که من قبول نکردم.
وی ادامه داد: متاسفانه در تعاونی عدالت در توزیع وجود ندارد. برای مثال زمانی که اختلاف قیمت الکل در بازار ۱۰ میلیون بود، به یکی از سهامداران یک بشکه و به دیگری ۵۰ بشکه الکل دادند و به من هم که سهامدار بودم اصلا الکل ندادند.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، در پایان سخنان خود در جریان نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران آمادگی خود را برای برگزاری هر نوع مناظره، مذاکره و نقدی در رابطه با فعالیت های اتحادیه چاپخانه داران تهران اعلام کرد و اظهار داشت: یکی از مهم ترین اقدمات هیئت مدیره کنونی اتحادیه چاپخانه داران، ایجاد همدلی و یک رنگی میان اعضای صنف چاپ بود که باعث افتخار است. در نهایت من از موضع خود کوتاه نخواهم آمد و همچنان معتقدم که تعاونی چاپخانه داران باید در رابطه با تمام فعالیت های خود اقدام به شفاف سازی کند و پاسخگو باشد.
دلایل به تعویق افتادن انتخابات روشن شود
محمود ذوالفقاری مدیرعامل مجتمع های چاپی خجسته در ادامه نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران اظهار داشت: موضع گیری من در رابطه با تعاونی چاپخانه داران شخصی نیست بلکه انتقاداتم به عملکرد ضعیفی است که از خود ارائه داده اند. حضور مدیریت تعاونی در این نشست و پاسخ گویی وی به شبهات پیش آمده و بیان دلیل انتخاباتی که به تعویق افتاده، می توانست بسیاری از مسائل را روشن کند.
وی در ادامه با بیان اینکه تعاونی اتهاماتی را در خصوص واردات ماشین آلات به وی نسبت داده اند، اظهار داشت: خوشحال می شوم که مدیریت تعاونی نسبت به اتهاماتی که به بنده وارد کرده اند، مستندات خود را ارائه کنند. اگر منظورشان در رابطه با واردات ماشین است، این کار با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده است. به هر حال بهتر است به جای پرداختن به حواشی به اصل قضیه یعنی عملکرد تعاونی پرداخته شود.
ذوالفقاری در نشست قبلی با عنوان رفع مشکلات تأمین مواد اولیه صنعت چاپ بیان کرده بود که شرکت تعاونی لیتوگرافان میزان قابل توجهی زینک با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی خریداری کرد و آن را با دلار ۳۰ هزار تومانی به فروش رساند. وی در رابطه با شبهه پیش آمده در رابطه با این موضوع بیان داشت: منظور من از فروشنده زینک با دلار ۳۰ هزار تومانی شرکت تعاونی لیتوگرافان نبود زیرا این تعاونی زینک را با قیمت مصوب در اختیار اعضای خود قرار می دهد که کاری بسیار ارزشمند و بزرگ است.
وی ادامه داد: باید تبریک گفت که مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان در این زمینه عملکرد بسیار خوبی داشته و موفق به رساندن زینک با یک دهم قیمت به دست اعضای خود شده است.
پرسش و پاسخ در فضایی دوستانه امکان پذیر است
سیداسدالله سرشار فعال و پیشکسوت صنعت چاپ، در ادامه نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران اظهار داشت: من همیشه بر این عقیده بودم که اتحادیه، خانه صنف چاپ است که زیرشاخه ای به نام شرکت تعاونی دارد و این دو مکمل یکدیگر هستند. بنابراین اگر شخصی سوالی دارد یا فکر می کند که حق با اوست باید آن را بیان کند و به راحتی پاسخش را بدون حاشیه و بدون توهین و اتهام دریافت کند.
وی در پایان نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران ادامه داد: همه صنف چاپ ادعای فرهنگی بودن دارند که این مسئله را باید در عمل و در کنار هم بودن نشان بدهند. من امروز از مدیریت شرکت تعاونی گله مند هستم که در این جلسه حضور نیافتند. ایشان به یک دعوت دوستانه پاسخ منفی دادند زیرا قرار نبود ایشان را دادگاهی کنیم بلکه قصد ما طرح سوالات و شنیدن پاسخ در یک فضای دوستانه بود.
نشست نقد عملکرد تعاونی چاپخانه داران