صاحب امتیاز چاپ زرین نقش اظهار کرد: مشکلاتی که ما با گمرک و بانک مرکزی داریم بسیار پیچیده تر از مشکلاتی است که ویروس کرونا برای این صنعت به وجود آورده است.
حسین نیکبخت، صاحب امتیاز شرکت چاپ زرین نقش، مدیر شرکت بازرگانی و بینالمللی پایلار تاب و نماینده انحصاری شرکت یانگ کره است. وی درباره وضعیت بازرگانی چاپ در روزهای شیوع ویروس کرونا به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: مسئلهی این روزهای ما مشکل کرونا نیست، شاید شیوع این بیماری در دو ماه اخیر کارها را به تعطیلی کشانده باشد اما مسئله ما مشکلات اقتصادی کشور به خصوص گرانی ارز، گمرک و بانک مرکزی است.
نیکبخت با اشاره به عدم همکاری بانک مرکزی برای واردات مواد اولیه صنعت چاپ افزود: بانک مرکزی همکاری های لازم را انجام نمی دهد، بنده چندین مورد ثبت سفارش داشتم که به هیچ کدام از آن ها رسیدگی نشده و همگی در نوبت هستند. از طرفی دیگر مشکلات تأمین ارز است، دولت ارز نیمایی را حذف کرده و همین مطلب مشکلات جدیدی برای واردکنندگان ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: هر روز تعرفه های جدیدی اعلام می کنند و اخیراً هم تعرفه کاغذ را عوض کرده اند. مسائل اینچنینی بیشتر از کرونا به ما واردکنندگان آسیب وارد کرده است.
صاحب امتیاز چاپ زرین نقش بیان کرد: مشکلاتی که ما با گمرک و بانک مرکزی داریم بسیار پیچیده تر از مشکلاتی است که ویروس کرونا برای این صنعت به وجود آورده است.
وی تاکید کرد: اجناس وارداتی ما بیش از یک سال است که در گمرک مانده و ترخیص نشده است، به ما اعلام کرده اند که بیایید و مابهالتفاوت ارز را پرداخت کنید تا جنس هایتان ترخیص شود. ما تمام کارهای گفتهشده را انجام داده ایم اما همچنان اجناس در گمرک باقی مانده است. این معضلات ضربات مهلکی به پیکر فعالان این حوزه وارد کرده است.
نیکبخت در ادامه تصریح کرد: شرکت ما اولین واردکننده مرکب کرهای بود و ما تلاش های بسیار زیادی برای جا انداختن این مرکب کرهای در بازار انجام دادیم اما متأسفانه با اجرایی شدن تحریم ها تمامی زحمات ما هدر رفت.
صاحب امتیاز چاپ زرین نقش در ادامه اظهار کرد: می توانم بگویم کرونا بیشترین آسیب را به چاپخانهداران وارد کرد. بحث تعطیلی دو ماهه از یک سمت و تعطیل شدن بسیاری از تولیدی ها از سوی دیگر این بخش را با رکود شدیدی مواجه کرده است.
وی افزود: مصرف مواد اولیه چاپخانهداران تا حدود بسیار زیادی پایین آمده است چرا که کار نیست، بعضی از همکاران بنده در بخش واردات بازرگانی هستند که جنس های گذشته شان هنوز به فروش نرفته است. در این موقعیت چاپخانه های کوچک تر مجبور به تعطیل کردن مجموعه های خود می شوند.
مدیرعامل مجموعه بازرگانی پایلار تاب در پایان بیان داشت: تعطیلی های اخیر، مشکلات اداری، پایین آمدن ارزش پولی کشورمان و هزینه هایی که چاپخانهداران هر ماه باید پرداخت کنند از جمله مشکلاتی هستند که به رکود چاپ کشور دامن زدهاند.
بیشتر بخوانید: لزوم توجه به تغییرات جهانی