تشکیل شورای هماهنگی و سیاست گذاری تشکل های صنعت چاپ کشور

    0
    143
    صنعت چاپ

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ دومین روز از ششمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ با عنوان چاپ، چالش‌های پاندمی کووید ۱۹، چهارشنبه ۱۲ شهریورماه به‌صورت آنلاین و ویدئوکنفرانس به چالش های صنعت چاپ پرداخت.

    ششمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ در روز چهارشنبه ۱۲ شهریورماه با عنوان چاپ، چالش‌ های پاندمی کووید ۱۹ با حضور آنلاین علی مغانی رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی، مسعود بحریه رئیس اتحادیه صنف چاپخانه داران تبریز، رضا رحمانی مدیر برگزاری نمایشگاه صنعت چاپ و بسته بندی شهر آفتاب، زهرا کریمی نایب رئیس اتحادیه صنف چاپخانه داران شهرستان زنجان، علی طاهریان از تولیدکنندگان لوازم التحریر، دکتر مهرداد بیات مدرس دانشگاه و عضو هیات مدیره انجمن چاپ و با مدیریت محمد بیطرفان ئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران به صورت آنلاین برگزار شد.

    در ابتدای این گردهمایی آنلاین محمد بیطرفان بیان کرد: سیاست گذاری ها و اختصاص منابع و همچنین برنامه ریزی ها به حوزه نشر و فرهنگ محدود شده است و هدف انجمن علمی فناوری چاپ ایران دنبال کردن رفع خلاها و غفلت در بخش دانش و آموزش در صنعت چاپ بوده و هست.  

    وی افزود: با شیوع و پاندمی کووید ۱۹ صنایع بسیاری از جمله صنعت چاپ دچار چالش شده است، علاوه بر مسائل اقتصادی و کاهش سفارشات چاپی، رعایت پروتکل های بهداشتی در کارگاه های چاپی خود به معضل بزرگی تبدیل شده است. زیرا در این بیماری همانطور که همه اطلاع دارید ۱۴ روز دوره نهفته دارد و بدون علامت است و باعث شیوع در بین کارگران چاپخانه ها می شود.

    بیطرفان تاکید کرد: با شیوع این بیماری روند اقتصادی دچار وقفه شده و بر فضای کسب و کار اثر منفی گذاشته است، با تمام این تفاسیر باید با وجود این بیماری زندگی و کسب و کار را ادامه داد. قطعا در دوران پسا کرونا روابط در کسب و کار متفاوت تر خواهد شد و امیدواریم فعالان صنعت چاپ با کمترین چالش و بیشترین بهره وری به کسب و کار خود در دوران پسا کرونا ادامه دهند.

    علی مغانی در ادامه این گردهمایی با اشاره به بی برنامگی در کشور اشاره کرد و گفت: صنعت چاپ نیز مانند دیگر صنایع با مشکلاتی که در پی بیماری کرونا در کشور رخ داده مواجه شده است. ما از دولت کمک نمی خواهیم، تنها خواسته ما این است که چوب لای چرخ ما نگذارند. در اصل ما علاوه بر کرونا با دولت و مشکلاتی که دولتی ها برای ما فراهم می کنند نیز دست به گریبان هستیم.

    وی افزود: درست است که کرونا سفارشات چاپی را کاهش داده است و دولت نیز از این موضوع مطلع است و می تواند برای کمک صنعت در دریافت مالیات و بیمه تجدید نظر کند ولی متاسفانه این کار را نکرده است.

    صنعت چاپمغانی با اشاره به این موضوع که صادرات غیرنفتی در گرو توجه به صنعت چاپ و بسته بندی است اظهار کرد: برای توسعه صادرات غیر نفتی باید به صنعت چاپ و بسته بندی توجه ویژه داشت. باید برای مشکلات این صنعت راهکاری بیابیم وگرنه روز به روز شاهد بدنر شدن اوضاع خواهیم بود.

    رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی در انتها خاطر نشان کرد: تشکیل شورای هماهنگی و سیاست گذاری تشکل های صنعت چاپ کشور می تواند راهکاری برای رفع مشکلات و معضلات این صنعت باشد.

    در ادامه مسعود بحریه بیان کرد: اتحادیه ها پل ارتباطی بین دولت، اتاق اصناف و اعضای خود هستند. در حال حاضر زیرساخت ها، قوانین و آئین نامه ها بسیار متنوع شده اند و با این قوانین سنگ اندازی بسیاری صورت می گیرد و کاری از پیش نمی رود.

    وی افزود: بیماری کرونا اقتصاد کشور را بهم زده است، رکود و بحران ها و تحریم ها را شدیدتر کرده است. همانطور که جناب مغانی فرمودند مشکلات در صنعت چاپ مختص یک استان نیست و همه ی استان های کشور با مشکلات بسیاری چون واردات ماشین آلات تهیه مواد اولیه  مواجه هستند و باید متخصصان، صاحبنظران و اتحادیه های صنعت چاپ سراسر کشور با هم و یک صدا حرکتی روبه جلو داشته باشند تا صدایشان شنیده شود.

    در ادامه این گردهمایی آنلاین؛ علی طاهریان یکی از دلایل اصلی رکود و مشکلات صنعت چاپ را عملکرد سنتی خواند و بیان کرد: به اعتقاد بنده نباید دولت را مقصر مشکلات این صنعت بدانیم زیرا در بسیاری از جهات خود ما یعنی بخش خصوص با سودجویی هایمان وضعیت صنعت چاپ را دچار نوسان کرده ایم.

    وی افزود: صنعت چاپ در بحث تامین مواد اولیه بسیار با مشکل روبرو است ولی اگر واقع گرایانه نگاه کنیم، در بخش کاغذ تحریر که قیمت آن توسط دولت کنترل می شود، کمترین افزایش قیمت را داشته ایم و شاهد مدیریت خوب دولت در این بخش هستیم ولی متاسفانه در بقیه اقلام بخش خصوصی مدیریت درستی ندارند و با افزایش سرسام آور قیمت ها روبرو هستیم.   

    طاهریان تاکید کرد: متاسفانه به دلیل ساماندهی نامناسب در مقوله ذکر شده و به خاطر منافع خودمان تیشه به ریشه صنعت چاپ می زنیم و در حال نابود کردن صنعت چاپ هستیم.  

    بیشتر بخوانید: جهش تولید در ششمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ

    مقاله قبلیبرق مجانی برای مردم
    مقاله بعدیطرح مشکلات چاپخانه داران کرمان با مدیرکل ارشاد استان

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.