وفاقی برای تشکیل انجمن صنعت چاپ کشور

    گزارشی از نشست هیئت امنای تشکل سراسری صنعت چاپ کشور

    0
    176
    انجمن صنعت چاپ کشور

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ ظهر دیروز ۲۰ دی ماه هیئت امنای تشکل صنعت چاپ سراسر کشور در محل اتحادیه چاپخانه داران تهران برای تشکیل انجمن صنعت چاپ کشور به شور و مشورت نشستند.

    در این جلسه احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران؛ غلامرضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف و عضو هیئت مدیره اتحادیه لیتوگراف؛ کیوان کاشفی رئیس اتحادیه چاپخانه داران شهرستان کرمانشاه؛ علی مغانی رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی؛ مجتبی محمودیان رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم و مجتبی معراج محمدی رئیس اتحادیه لیتوگراف حضور داشتند.

    شناساندن صنعت چاپ به مسئولان

    انجمن صنعت چاپ کشوراحمد ابوالحسنی در ابتدای جلسه بیان کرد: خیلی خوشحالم که دور هم جمع شده ایم تا برای صنعت چاپ که مظلوم واقع شده تصمیم گیری کنیم. اتحادیه صنعت چاپ در بین اتحادیه ها در جایگاه اول قرار دارد ولی متاسفانه در خیلی جاها دیده نمی شود. مسئولین جایگاه صنعت چاپ را نمی دانند و چاپ را در چاپ کتاب خلاصه می کنند.

    وی افزود: وظیفه ما است که نقش صنعت چاپ را در ارز آوری و ارزش افزوده ای که صنعت چاپ می تواند داشته باشد به مسئولان بشناسانیم.

    به گفته ابوالحسنی هدف ما از این جلسه شناساندن صنعت چاپ به مسئولان و گرفتن حق صنعت چاپ است.

    وی تاکید کرد: بزرگانی که هم اکنون در این جلسه حضور دارند همه یک صدا و با یک دغدغه اینجا جمع شده اند و آن هم جز صنعت چاپ نیست. من همیشه گفته و باز هم می گویم اتحادیه چاپخانه داران تهران متعلق به کل صنعت چاپ ایران است و تنها به تهران تعلق ندارد و به عنوان پایگاه صنعت چاپ کشور به حساب می آید. ما باید یک NGO قوی راه اندازی کنیم و انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ کشور، چهره های ماندگار صنعت چاپ کشور و غیره را ذیل آن تعریف کنیم.

    وظیفه هیئت امنا

    انجمن صنعت چاپ کشورغلامرضا شجاع نیز در ادامه گزارشی کوتاه از جلسه ای که در بیست و هفتمین نمایشگاه چاپ، بسته بندی و صنایع وابسته با روسای اتحادیه های صنعت چاپ اکثر استان های کشور برگزار شد ارائه داد و گفت: دید ما به NGO  صنعت چاپ باید بین المللی باشد و وظیفه و ماموریت اصلی ما به عنوان هیئت امنای انجمن صنعت چاپ کشور شکل دادن آن است.

    وی افزود: بعد از شکل گیری این انجمن و در مراحل بعدی مشکلات چاپ، مالیات و غیره توسط هیئت مدیره که در آینده انتخاب می شوند پیگیری و مطالبه خواهد شد.

    بیشتر بخوانید: اعضای هیئت امنای تشکل ‌های چاپ سراسر کشور انتخاب شدند

    احقاق حق صنعت چاپ

    انجمن صنعت چاپ کشوردر ادامه علی مغانی گفت: طی سال های اخیر صنعت چاپ فراز و نشیب بسیاری را طی کرده است. این صنعت به تمامی صنایع هویت بخشی می کند ولی متاسفانه خود هویتی ندارد و این مورد نیز به تعامل و معرفی متولیان این صنعت به مسئولان برمی گردد.

    وی افزود: صنعت چاپ به دیگر صنایع اولویت دارد ولی مشکل اینجاست که ما نتواسته ایم جایگاهمان را به مخاطبان و دیگر صنایع منتقل کنیم. ما نتوانسته ایم در ارگان های تصمیم گیر، حرفمان را بزنیم و خواسته های به حقمان را مطالبه کنیم.

    مغانی با اشاره به مشکلات صنعت چاپ در بخش بسته بندی و صادرات گفت: ۸۰ درصد مشکلات موجود در صنایع غذایی کشور بابت بسته بندی آنها است. هیچ محصولی بدون چاپ و بسته بندی قابل صادرات نیست. ما باید بررسی کنیم که در صنعت چاپ کشور با چه کمبودهایی روبرو هستیم و در صدد رفع آنها برآییم. باید بخش بسته بندی و صادراتمان را که با مشکل روبرو است، تقویت کنیم نه بخش هایی از صنعت چاپ که اشباع شده است.

    برنامه ریزی برای انجمن صنعت چاپ کشور

    انجمن صنعت چاپ کشورکیوان کاشفی در ادامه با اشاره به اینکه صنعت چاپ، یک صنعت واسطه بین تولیدکننده و مصرف کننده است توضیح داد: صنعت چاپ جز صنایع در خطر است. صنعت چاپ به چند بخش تقسیم می شود. بخش اول آن شامل کتاب، روزنامه و نشریات است که با شیوع کرونا و الکترونیک شدن از رونق افتاده است. بخش دوم تبلیغات چاپی است که با پیشرفت تبلیغات در فضای مجازی سرمایه گذاران در این بخش را نیز گرفتار کرده است. بخش سوم صنعت چاپ، بسته بندی است که خوشبختانه وضعیت خوبی دارد.

    وی ادامه داد: باید به واحدهایی که قابلیت ارتقا دارند با هدف گذاری کمک به پابرجا ماندن آنها کرد و این کمک ها می تواند، آموزش، تزریق سرمایه و رفع مشکلات قانونی باشد.

    کاشفی در ادامه افزود: صنعت چاپ دو متولی دارد که یکی وزارت ارشاد و دیگری وزارت صمت است. متاسفانه صنعت چاپ به غلط زیر نظر ارشاد قرار گرفته است و یکی از اهداف ما در انجمن صنعت چاپ کشور باید این باشد که صنعت چاپ را همانطور که از نام آن مشخص است زیر نظر وزارت صمت ببریم. وزارت ارشاد به لحاظ فرهنگی خیلی خوب است ولی مشکل صنعت را متوجه نمی شود که در صدد رفع آن برآید.

    وی ادامه داد: بخش بازرگانی داخلی وزارت صمت بر صنعت چاپ نظارت دارد نه بخش صنعتی آن. ما باید کاری کنیم تا زیر نظر بخش صنعتی قرار بگیریم تا برای ما نیز برنامه ریزی صنعتی داشته باشند.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران کرمانشاه بیان کرد: پیشنهاد من این است که تشکل سراسری صنعت چاپ کشور از طریق اتاق بازرگانی شکل بگیرد زیرا اتاق بازرگانی جایگاه ملی دارد و معمولا حرفش در سه قوه جاری و ساری است.

    وی اظهار کرد: ما باید با هیئت رئیسه های ده اتحادیه صنعت چاپ کشور که مجموع آنها ۵۰ نفر می شود، مجمع عمومی تشکیل دهیم. باید در مجموعه اتحادیه ها این انجمن شکل بگیرد و در آینده آن را گسترش دهیم. یکی از شرط های اساسی افرادی که انجمن صنعت چاپ کشور را تشکیل می دهند این است که یا عضو اتاق بازرگانی بوده و یا کارت بازرگانی داشته باشند.

    کاشفی ادامه داد: بعد از این مراحل، سپس انتخابات برگزار خواهیم کرد. باید کارشناس بگیریم و اساس نامه انجمن را تهیه کنیم. ساختارهای چاپی دیگر کشورها را بررسی خواهیم کرد. خیلی از بخش های صنعت چاپ نیازمند تسهیلات ارزان قیمت دارند و باید روی این مسئله کار کرد و آن را جا انداخت. در مورد مسائل آموزشی و نمایشگاه های خارجی باید بیشتر کار کرد. قطعا قوانین واردات چاپ نیاز به ساماندهی دارد. شاید نیاز باشد نوع ماشین آلات چاپ ساماندهی شود.

    جایگاه صنعت چاپ در اقتصاد

    انجمن صنعت چاپ کشورمجتبی محمودیان بیان کرد: همانطور که همگی بیان کردید صنعت چاپ را در کشور کسی نمی شناسد و نهایتا صنعت چاپ را در تولید کتاب می بینند. من در این مدت که در اتحادیه مشغول هستم سعی کرده ام صنعت چاپ را به مسئولان معرفی کنم. متاسفانه صنعت چاپ ناشناخته است.

    وی درباره جایگاه صنعت چاپ در اقتصاد جهان گفت: مسئولان، صنعت چاپ را نمی شناسند و آن را در چاپ اعلامیه ترحیم و یا کارت عروسی خلاصه می کنند. نمی دانند که صنعت چاپ در توسعه اشتغال آمریکا به عنوان صنعت اول است و یا هدف گذاری درآمدی کشور هندوستان از صنعت چاپ ۱۱ میلیارد دلار بوده است و در سال ۲۰۱۵ این رقم به ۲۱ میلیارد دلار رسیده است.

    محمودیان اشاره کرد: همه کشورهای پیشرفته و درحال توسعه به این نتیجه رسیده اند اگر می خواهند اقتصادشان پیشرفت کند باید توسعه سرمایه گذاری در صنعت چاپ داشته باشند ولی متاسفانه مسئولان ما با این موارد آشنا نیستند و رسالت ما در انجمن صنعت چاپ کشور باید گوشزد کردن جایگاه صنعت چاپ در اقتصاد باشد.

    وفاق و همدلی

    انجمن صنعت چاپ کشورمجتبی معراج محمدی در انتها بیان کرد: بنده از وفاقی که در صنعت چاپ به وجود آمده خشنودم زیرا بسیار مهم است. یکی از بحث های این جلسه این بود که متاسفانه ما تاکنون نتوانسته ایم صنعت چاپ را به کسانی که می توانند حامی ما باشند بشناسانیم ولی من عقیده ام خلاف این موضوع است ما همیشه گفته ایم که صنعت چاپ یک صنعت پایه است و بارها بیان کرده ایم که صنعت چاپ یک صنعت پول ساز است و می تواند در اقتصاد کشور موثر باشد.

    وی افزود: متاسفانه در سالیان گذشته وفاقی بین صنعت چاپ وجود نداشته و الان خدا را شکر با همت بزرگان صنعت چاپ مانند آقایان مغانی، شجاع و ابوالحسنی این وفاق ایجاد شده و باید از این مورد نهایت استفاده را کرده و کاری مثمر انجام دهیم. در انتها امیدوارم خیلی زود انجمن صنعت چاپ کشور به ثمر بنشید و به خواسته های بعدیمان برسیم.

    انجمن صنعت چاپ کشور

    مقاله قبلیفراخوان بخش مسابقات چاپ بسته بندی بیستمین جشنواره ملی چاپ
    مقاله بعدیتوجه ویژه به چاپِ بسته‌ بندی در بیستمین جشنواره چاپ

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.