هم اندیشی و مطالبه گری فعالان صنعت چاپ

    گزارشی از سلسله نشست های هم اندیشی فعالان صنعت چاپ پیرو مطالبات صنفی از دولت سیزدهم

    0
    118
    فعالان صنعت چاپ

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، نشست هم ‌اندیشی فعالان صنعت چاپ با موضوع مطالبات صنفی از وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم عصر شنبه ۲۷ شهریورماه در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران برگزار شد.

    این نشست با حضور جمعی از پیشکسوتان و دست‌اندرکاران رسته های مختلف صنعت چاپ همچون اسکندر خمسه پور رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ، عباس ابوالفتحیان مدیر شرکت قائم، مجید خادمی مدیرعامل چاپ پویا هنر نوین، مجیدرضا اسماعیل‌زاده مدیر کیانچاپ، محمدرضا روح روان مدیر چاپ ایران سپهر، علی مخزن مدیرعامل چاپ طلایه مرجان، داوود مهرعلیان مدیرعامل چاپ رامند نگین، حمید متواضع مدیرعامل چاپ ابیانه، سعید علیرضائی مدیرعامل شرکت نورتک و به ریاست احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران برپا شد.

     تمرکز بر دغدغه ها و مشکلات

    فعالان صنعت چاپ در ابتدای این نشست بعد از پخش گوشه ای از سخنرانی وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی در «روز ملی صنعت چاپ» احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با اشاره به صحبت ها و قول هایی که وزیر ارشاد داده است، گفت: در این نشست به دنبال جمع‌آوری نظرات و دیدگاه‌ های اهالی و فعالان رسته های مختلف صنعت چاپ هستیم و البته این گونه نشست‌ ها با دیگر فعالان این حوزه ادامه خواهد داشت.

     وی با بیان اینکه هیئت مدیره جدید کارهای خود را بر دو محور قرار داده عنوان کرد: اولین محور، ایجاد پویایی و تحرک در اتحادیه بود که در اصل نشان دادن و رسیدن به جایگاه واقعی اتحادیه است که در این رابطه تمام تلاشمان را کرده ایم. دومین محور بحث مطالبه‌گری است که معتقدم مهمترین وکلیدی ترین کار ما در اتحادیه است که در همین رابطه سعی کردیم با مسئولین رده بالای مدیریتی کشور همچون وزای فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت و معاونت‌ها تعامل برقرار کنیم که خوشبختانه این تعاملات تاکنون نتایج بسیار خوبی داشته؛ هرچند امروز با جایگاه واقعی که به دنبال آن هستیم بسیار فاصله داریم.

     ابوالحسنی بیان کرد: در رابطه با بخش دوم که همان مطالبه گری صنف چاپ است ما به دنبال جمع‌ بندی مطالبات و خواسته‌ های فعالان صنعت چاپ هستیم تا در دیدار با وزرای ارشاد و صمت بدانیم باید بر چه بخش ها و مشکلاتی بیشتر متمرکز شویم و به درستی به بیان دغدغه‌ های فعالان این حوزه پرداخته تا به نتیجه مطلوب برسیم.

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران تصریح کرد: یکی از مطالبات صنعت چاپ که ما تاکنون به دنبال آن هستیم این است که بخشی از اختیارات را به بدنه چاپ و اتحادیه واگذار کنند که در صورت عملی شدن آن می تواند برای این صنف بسیار مثمر باشد. علاوه بر آن به دنبال حمایت در مورد مواد اولیه هستیم. همچنین به دنبال برگزاری جلسه ای با معاون فناوری ریاست جمهوری هستیم تا بتوانیم از امکانات دانش بنیان برای تولیدات این بخش استفاده کنیم.

     

    تورم و کاهش سرمایه در گردش

    فعالان صنعت چاپعباس ابوالفتحیان، مدیر شرکت قائم در ادامه این نشست بیان کرد: مشکلات در صنعت چاپ بسیار است؛ یکی از مشکلات صنعت چاپ بحث واردات و ثبت سفارش مواد اولیه صنعت چاپ است،‌ در این زمینه اغلب باید از کانال واردکنندگانی وارد شویم که کالا چند دست گشته و مجبور هستیم با قیمت بالا خریداری کنیم که امیدواریم برای این موضوع راهکاری اندیشیده شود.

    ابوالفتحیان در ادامه به مشکلات کارگران، حق بیمه و همچنین افزایش دستمزد سال به سال اشاره کرد و گفت: مسئله افزایش سالیانه دستمزد کارگر و تورم افسارگسیخته از جمله مواردی است که هزینه‌ های سربار تولید را بالا برده و باید در نشست‌ های اتحادیه با مسئولان ذی ربط مطرح شود تا برای رفع آن فکری شود.

    وی توضیح داد: زمانی که تورم بالا می‌رود، دولت مجبور به افزایش حقوق می‌شود، اگر دولت بتواند تورم را کنترل کند، خود به خود هزینه‌ها برای کارمندان و کارگران نیز پایین آمده و مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته افزایش حقوق صورت نمی گیرد و در نتیجه تولیدکننده می تواند کالای خود را با قیمت ثابتی به تولید برساند.

    مدیر شرکت قائم اظهار کرد: بالا رفتن بی‌رویه هزینه‌های سربار و نوسانات نرخ ارز موجب شده است که با مشکلات زیادی روبرو شویم، تورم سالانه هزینه‌های سربار ما را در تولید محصولات چاپی بالا برده و موجب شده است که به لحاظ قیمتی نتوانیم با کشورهای دیگر رقابت کنیم؛ همچنین تورم فعلی باعث شده روز به روز سرمایه در گردش چاپخانه داران رو به کاهش برود.

    تشکیل اتحادیه یا دفتر مرکزی چاپ کشور

    فعالان صنعت چاپاسکندر خمسه‌پور، مدیر ورنی چاپ و رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ گفت: متاسفانه ما آمار دقیقی از نیازهای کلی صنعت چاپ نداریم و نمی دانیم که چه تعداد چاپخانه و کارگر در این صنعت فعال هستند و چه میزان سرمایه گذاری در صنعت چاپ کشور صورت گرفته است؟ اما تمام فعالان صنعت چاپ در هر جای کشور که باشد دردهای مشترکی دارد که رسیدگی و رفع آن‌ها ضروری است.   

    وی ادامه داد: از آنجایی که مشکلات و مطالبات صنعت چاپ در سراسر کشور مشترک است، بنابراین بهتر است از تمام اتحادیه‌ های چاپ بخواهیم درخواست‌ ها و مطالبات خود را به اتحادیه چاپخانه ‌داران تهران اعلام کنند.

     خمسه‌پور در ادامه توضیح داد: اگر بتوانیم با اخذ مجوز از مرجعی قانونی، سندیکا، اتحادیه یا دفتر مرکزی با حضور و مشارکت نمایندگانی از اتحادیه های صنعت چاپ ۲۸ استان کشور تشکیل دهیم، از آن به بعد درخواست هایمان دیگر تنها از طرف اتحادیه چاپخانه داران تهران مطرح نمی شود و با این تحول عظیم می توانیم اقدامات مرتبط با صنعت چاپ را به صورت سراسری اعمال و اجرایی کنیم.

     به گفته وی، این کار موجب می‌شود مسئولان متوجه شوند وقتی درخواستی برای رفع مشکلات این حوزه از سوی اتحادیه چاپخانه ‌داران تهران مطرح می‌شود، فقط مشکل تهران نیست؛ بلکه سایر شهرها و استان‌ها نیز با آن روبرو هستند.

     

    جایگاهی برای چاپ در وزارت صمت

    فعالان صنعت چاپمجید خادمی، مدیر چاپ پویا هنر نوین نیز با طرح این موضوع که در صنعت چاپ ما با افراد و طیف‌های خاصی از نیازها و مطالبات روبرو هستیم، گفت: به همین دلیل باید صنف چاپ را برحسب فعالیت، نیازها و خواسته‌هایش دسته‌بندی و تفکیک سر شاخه کرد، یکی از دغدغه‌های فعالان بزرگ صنف چاپ و بسته بندی، دستیابی به امکانات خاص، تسهیلات بانکی برای تجهیز ناوگان چاپ و بسته بندی شان است که این مهم تنها در وزارت صمت قابل وصول است نه وزارت ارشاد.

     وی ادامه داد: در این میان معتقدم بزرگترین ضربه‌ای که به صنعت چاپ وارد شده به خاطر این است که تاکنون زیرمجموعه وزارت صمت نبوده‌ایم و اکنون وقت آن است که چاپ زیرمجموعه وزارت صمت قرار بگیرد. متاسفانه یکی از معضلات ما این است که وزارت صمت، چاپ را نمی شناسد و اتحادیه باید مانند کمیسیون های مجلس سعی در شناساندن و تعریف جایگاهی برای چاپ در وزارت صمت باشد.

    تغییر ساختار ذهنی بخش حاکمیتی

    فعالان صنعت چاپمجیدرضا اسماعیل‌زاده، مدیر کیان چاپ نیز به برگزاری مراسم روز ملی چاپ اشاره کرد و گفت: در این مراسم رئیس اتحادیه در حضور جمع مسئولان و فعالان این صنعت با کنار گذاشتن تعارفات معمول، بسیار محکم خواسته و مطالبات صنف چاپ را در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد.

     وی با بیان اینکه امروز بخش حاکمیتی، ذهنیت درست و منطقی از صنعت چاپ کشور ندارد، افزود: بخش حاکمیتی، صنعت چاپ را در اندازه و مقیاس بسیار کوچکی می‌بیند، از این رو ساختار ذهنی بخش حاکمیتی باید تغییر کند و این تغییر، وظیفه اتحادیه چاپخانه‌داران است که باید یک تصویر درست از چاپ ارائه دهد.

     اسماعیل‌زاده ادامه داد: تا زمانی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آگاهی و تصویر درستی از صنعت چاپ نداشته باشد نمی‌تواند به سایر نهادها و دستگاه‌ها از جمله بانک‌‌ها اطلاعات و آمار درستی از نیاز واقعی این صنعت برای جذب سرمایه و تسهیلات ارائه دهد.

     وی با اشاره به آغاز دولت سیزدهم و لزوم ارائه درستی از صنعت چاپ به مسئولان، گفت: ما باید بتوانیم جایگاه واقعی صنعت چاپ در دنیا و ایران را در قالب یک فایل تصویری آماده کنیم و به دست مسئولان برسانیم و مطمئنم در این زمینه تاثیر زیادی در آگاهی بهتر از این صنعت خواهد داشت.

    قوانین و تشریفات گمرکی دست و پا گیر

    فعالان صنعت چاپمحمدرضا روح روان، مدیر چاپ ایران سپهر در ادامه این نشست با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا امروز هیچ نگاه حمایتی به صنعت چاپ نداشته است، گفت: این نگاه در حوزه تامین مواداولیه و در زمینه تجهیز ماشین آلات و صادرات وجود نداشته است و به همین دلیل معتقدم جایگاه چاپ وزارت صمت است و نه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.

    وی ادامه داد: یکی از مشکلات صنعت چاپ کمبود نقدینگی است؛ متاسفانه زمانی که به عنوان یک صنعتگر برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها مراجعه می‌کنیم، باید همان روند و فرآیندی را طی کنیم که یک متقاضی غیرصنعتی طی می‌کند.

     روح روان با بیان اینکه نگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ نگاهی غیرصنعتی است، گفت: برای تامین نقدینگی لازم برای توسعه و دریافت تسهیلات ویژه واحدهای صنعتی باید زیرمجموعه وزارت صمت قرار گیریم.

    مدیر چاپ ایران سپهر همچنین درباره تسهیلات و اعتباراتی که چاپخانه ‌داران از بانک ‌ها دریافت می‌ کنند، توضیح داد: ما امروز با سودهای بالایی مجبور به دریافت تسهیلات هستیم درحالی که امروز صنعت چاپ با مشکلاتی مثل نبود ماشین‌آلات به روز، نبود قطعات مصرفی و نوسانات نرخ ارز روبه‌رو است.

     به گفته روح روان، در بخش صادرات نیز هیچ نگاهی در صنعت چاپ وجود ندارد، زیرا باید ۵۸ درصد تعهد ارزی به دولت پرداخت کنیم، این درحالی است که قبلا ما برای صادرات تشویق صادراتی و مالیاتی دریافت می‌کردیم و قیمت صادراتی ما الان در حوزه رقابتی با کشورهای منطقه بالاتر تمام می‌شود.

    وی تصریح کرد: در حال حاضر ما در صنعت چاپ با قوانین و تشریفات گمرکی دست و پا گیری روبرو هستیم یکی از خواسته هایمان کمتر شدن این مسائل است.

     این فعال صنعت چاپ به بحث قطعات و مواد اولیه هم اشاره کرد و یادآور شد: حدود ۹۰ درصد قطعات و مواد مصرفی ما وارداتی است و در این زمینه مشکل داریم. در این بین نگاه وزارت صمت به ما نگاهی صنعتی نیست و متاسفانه همه صنعت چاپ را با چاپ کارت ویزیت و چاپ روزنامه می شناسند.

    رقابت با چاپخانه ‌های دولتی

    فعالان صنعت چاپعلی مخزن، مدیر چاپ طلایه مرجان در ادامه این نشست،‌ با بیان اینکه یکی از مشکلات صنعت چاپ کشور،  فعالیت چاپخانه‌ های دولتی است،‌ عنوان کرد: این چاپخانه ‌ها با قیمت ‌های بسیار پایین خدمات چاپی ارائه می‌ دهند و بیشتر چاپخانه های افست با این موضوع درگیر هستند زیرا سفارش کار چاپخانه‌ های خصوصی را می‌گیرند.

     وی ادامه داد: برای شروع کار یک چاپخانه کوچک حدود یک میلیارد تومان سرمایه نیاز است، در کنار آن نیاز به ماشین‌آلات نو و جدید رول است که هزینه بالایی می طلبد و ما برای تهیه آن‌ها با مشکل روبرو هستیم.

     مخزن همچنین درباره لزوم تعیین سرنوشت صنعت چاپ مابین دو وزارتخانه صمت و ارشاد، گفت: معتقدم تا زمانی که صنعت چاپ زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد وضعمان بدتر می‌شود که بهتر نمی‌ شود چون هیچ ردیف بودجه‌ ای برای چاپ در وزارت ارشاد پیش ‌بینی نشده است تا در اختیار چاپخانه داران قرار بدهند.

    درخواست میز صنعت چاپ در وزارت صمت

    فعالان صنعت چاپداوود مهرعلیان، مدیر چاپ رامند نگین نیز با بیان اینکه اتحادیه چاپخانه‌داران باید برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت چاپ، اطلاعات و آمار به روز در این زمینه از واحدهای چاپی استخراج کند، گفت: بهترین کارشناسی این صنعت در اتحادیه است و اتحادیه باید برای تامین مواد اولیه کارهای کارشناسی انجام دهد و در تعامل با وزارت صمت این مواد را تامین کند.

     وی افزود: این اتحادیه باید به نهادهای حاکمیتی مرتبط با چاپ خط فکر بدهد و توصیه می‌کنم تا اتحادیه از وزارت صمت بخواهد که یک میز چاپ در آن وزارتخانه تشکیل دهد و با مشورت اتحادیه چاپخانه ‌داران برای صنعت چاپ تصمیم بگیرد.

     مهرعلیان با اشاره به اینکه وزارت صمت ما را به رسمیت نمی‌شناسد، تاکید کرد: میز چاپ در وزارتخانه صمت و تعامل با مشاوران اتحادیه می تواند دغدغه‌ها و مشکلات این صنعت را مرتفع کنند.

    صنعت چاپ صنعتی مادر

    فعالان صنعت چاپحمید متواضع، مدیر چاپ ابیانه با اشاره به روند فعالیت چاپخانه‌داران در طول سال‌های گذشته، گفت: در گذشته سیستم چاپخانه‌ های ایران، کاملا با یکدیگر هماهنگ بود، به این معنا که سال ساخت و عمر ماشین ‌آلات در تمام واحدهای چاپی یکی بود و اینگونه سفارش‌دهندگان هیچ‌گاه گیج و سردرگم نمی‌شدند.

     وی با اشاره به اینکه صنعت چاپ صنعتی مادر است افزود: یکی از مسائل جدی ما این است که ما امروز داده‌های اطلاعاتی درستی از وضعیت صنعت چاپ در اختیار نداریم و باید شرایطی فراهم شود که اعضای صنف چاپ به اتحادیه چاپخانه‌ داران و شرکت تعاونی صنف اتکا داشته باشند و از این طریق امید به بهبودی ایجاد شده و ضریب همکاری در صنعت چاپ بیش از پیش افزایش یابد.

    حمایت از تولیدکنندگان

    فعالان صنعت چاپسعید علیرضائی، مدیر شرکت نورتک با طرح این موضوع که عدم حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صمت از صنعت چاپ موجب بروز مشکلات زیادی در صنعت چاپ کشور شده است، گفت: متاسفانه این دو وزارتخانه خود را مسئول حمایت از صنعت چاپ نمی‌دانند. صنعت چاپ اینترنتی، صنعت بزرگی است و در بخش تامین ماشین ‌آلات آن ارقام میلیاردی هزینه می‌ شود.

     وی ادامه داد: کشور ایتالیا از پنج سال پیش تاکنون، صنعت چاپ خود را به شکل ویژه ای حمایت کرده است، این کشور در این مدت با تامین نقدینگی مورد نیاز، نگرانی ها و دغدغه های مالی تولیدکنندگانش را برای تجهیز ماشین‌آلات از بین برده است.

    علیرضائی با بیان اینکه در این کشور دولت از یک چاپخانه‌دار به مدت ۱۰ سال مالیات نمی‌گیرد، یادآور شد: این درحالی است که کشور ایتالیا به لحاظ اقتصادی در شرایط مناسب قرار دارد و جزو ۱۰ اقتصاد برتر جهان به شمار می ‌آید، ولی با این حال از تولیدکنندگان خود به ویژه در حوزه چاپ حمایت ویژه دارد.

    تدوین نقشه راه مدونی

    فعالان صنعت چاپتقی علیان، مشاور عالی اتحادیه در ادامه با بیان اینکه هدف اصلی ما ارتقاء جایگاه اتحادیه چاپ است، گفت: خوشبختانه اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در شرایطی قرار دارد که از سطح تعامل بسیار خوبی با مسئولان مرتبط با چاپ برخوردار شده است. از این رو باید از این شرایط به نحو شایسته استفاده کرد.

    وی با اشاره به اینکه اکنون اتحادیه چاپخانه داران تهران مطالبه گر شده است، ادامه داد: در حال حاضر موقعیت بسیار خوبی پیش آمده تا مشکلات و مسائل به صورت طبقه بندی شده، علمی، منطقی و قانونی و همچنین به صورت مکتوب به وزیر منتقل شود تا در این زمینه به صنعت چاپ کمک شود. ما نیاز داریم.

    علیان اشاره کرد: متاسفانه آیین نامه ها و قوانین وضع شده برای صنعت چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حدود ۴۰ سال گذشته بر میگردد و فراخور پیشرفت هایی که این صنعت دارد نیازمند بازنگری است.

    به گفته مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران ما هیچ نقشه راه مدونی برای ۲۰ سال آینده صنعت چاپ نداریم و باید با کمک فعالان صنف چاپ و همچنین با راهنمایی پیشکسوتان این حوزه نقشه راه مدونی را برای صنعت چاپ تعریف کنیم، بی شک متولیان دولتی این صنعت نیز بر اساس این نقشه راه قوانین، آیین نامه ها و حمایت های دولتی را تدوین خواهند کرد ولی متاسفانه چون نقشه ای وجود ندارد همه به صورت جزیره ای فکر می کنند.

    عضویت استارت آپ ها در اتحادیه

    فعالان صنعت چاپسینا یارجو، مدیر استارت آپ چاپوپک در انتهای این سلسله نشست ها گفت: دنیا به سمت خرید آنلاین رفته است و این موضوع خرده فروشی را توجیه می کند و به طبع در ادامه بحث چاپ و بسته بندی است که جلوه می کند.

    وی افزود: ما در ابتدا در نظر داشتیم تا زیر ساختی را برای هم افزایی بیشتر صنعت چاپ و بسته بندی ایجاد کنیم. در حال حاضر مانند سایت های شیپور و دیوار، سایت نیازمندی های صنعت چاپ را راه اندازی کرده ایم. و در ادامه در نظر داریم پتانسیل های صنعت چاپ و بسته بندی را به کشورهای همسایه معرفی کنیم.

    یارجو در ادامه دو درخواست را به رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران ارائه داد و گفت: من از شما تقاضا دارم استارت آپ هایی که در سایتشان دارای E نماد هستند امکان عضویت در اتحادیه چاپخانه داران تهران را داشته باشند و در نمایشگاه چاپ و بسته بندی پیش رو اجازه دهید تا استندی را برای معرفی خودمان در سالن اصلی قرار دهیم.

    مقاله قبلیتوزیع ناعادلانه کاغذ و مشکلات صنعت چاپ
    مقاله بعدی اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان و دلایل افزایش قیمت کتاب

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.