مدیر چاپخانهی تکثیران؛ مسئولان و تصمیم گیران ما در اداره دارایی درایت کافی را برای رصد کردن چاپخانهها ندارند و به جای آنکه مالیات واقعی را از چاپخانههای بزرگ دریافت کنند چاپخانههای کوچک و متوسط را نقرهداغ کرده و باعث ورشکستگی آنها میشوند. متأسفانه این نکته نیز ارتباط مستقیمی با سیاستگذاریها نادرست دارد.
مهدی بریجانی کروایی، مدیر چاپخانهی تکثیران و نایبرئیس اتحادیه چاپخانهداران، خطاطان و نقاشان کرج درباره وضعیت صنعت چاپ استان البرز به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: صنایع نهتنها در صنعت چاپ بلکه در تمامی زمینهها در ایران رو به افول هستند؛ این مسئله نیز بهطور مستقیم مربوط به سیاستگذاریهای نادرست و غلطی است که سیاستمداران، تصمیمگیران و مسئولان ما در پیشگرفتهاند.
وی در ادامه بیان داشت: یکی از مشکلات ما شیوههای غلط مدیریتیمان است، افراد معمولاً سر جای درست خود قرار نگرفتهاند. چندی پیش در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری یکی از کاندیداها اظهار داشت که ما در ایران بالغبر یک هزار و ۵۰۰ شهرک صنعتی داریم و آن را نشاندهنده رونق صنعت کشور دانست؛ اما مسئله اینجاست که از این تعداد شهرک صنعتی ۵۰۰ الی ۶۰۰ شهرک تعطیل هستند و مابقی که فعالاند با ۳۰ درصد توانشان به کار مشغولاند. چاپخانهی تکثیران
بریجانی کروایی اظهار داشت: مشکلات این حوزه تنها مختص صنعت چاپ استان البرز نیست بلکه این صنعت در کل کشور با مسائل زیادی روبرو است. نوسانات شدید قیمتی یکی از مهمترین مشکلات صنعت چاپ کشور است. تهیه مواد اولیهای همچون کاغذ که بهشدت دچار تغییر قیمت هستند کار را برای چاپخانهها خیلی سخت کرده است. برای مثال ما سال گذشته هر بند کاغذ را به قیمت ۴۰۰ هزار تومان تهیه میکردیم اما امسال همان بند کاغذ با همان کیفیت را باید به قیمت ۶۵۰ هزار تومان تهیه کنیم، این یعنی کاغذ حدود ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
وی افزود: قیمت دیگر مواد اولیه نیز به همین ترتیب افزایش پیدا کرده، ما در گذشته هزینههای مرکب را در قیمتگذاری اصلاً بهحساب نمیآوردیم اما از دو سال پیش تا به حال مرکب از کیلویی ۱۵ هزار تومان به کیلویی ۲۰۰ هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرده و این مورد خود بهتنهایی تأثیر مستقیمی در قیمتگذاریهای ما داشته است.
بریجانی همچنین اظهار داشت: سایر ملزومات چاپی نیز به همین میزان با افزایش قیمت روبرو بودهاند؛ در صورتی که اجرتهای چاپخانهداران با توجه به تورم افسارگسیخته بالا نرفته چراکه مشتریان قادر به پرداخت نیستند و ما نیز برای اینکه به حیاتمان ادامه بدهیم مجبوریم روزبهروز از حاشیه سودمان کم کنیم؛ این در حالی است که هزینههای جانبی همچون حقوق کارکنان و هزینههای مربوط به آب و برق مجموعه را نیز باید پرداخت کنیم.
مدیر چاپخانه تکثیران در ادامه به بیان مثالی پرداخت و گفت: اکنون ما بابت انجام سفارش کار چاپی به مشتری ۲۰ میلیون تومان قیمت میدهیم که از این میزان ۱۷ میلیون مربوط به تهیه مواد اولیه میشود و سه میلیون مابقی نیز باید صرف هزینهی کارکنان و مالیاتها شود. اینگونه است که اجرتها متناسب با تورم بالا نرفته است و در اصل چاپخانهداران روی لبهی تیغ حرکت میکنند.
وی بیان داشت: برای حل معضلات موجود تصمیم گیران ما باید عاقلانه عمل کنند؛ کسانی که سالها برای تولید این مملکت زحمتکشیده و کارآفرینی کردهاند به دلیل نادرست بودن سیاستگذاریهای مسئولان کمکم مجبور میشوند از حوزه تولید کنارهگیری کنند. دلالان در کشور ما متأسفانه بیشترین سود را میبرند، این موضوع سبب بیانگیزه شدن کارآفرینان و تولیدکنندگان کشورمان شده و میبینیم که تعداد زیادی از این افراد گرانمایه شال و کلاه کرده و قصد مهاجرت از سرزمین مادریشان را دارند.
بیشتر بخوانید: چاپ در مسیر توسعه با هم اندیشی فعالان صنعت چاپ
چاپخانهی تکثیران
چاپخانهی تکثیران؛ برای نجات صنعت چاپ نیازمند درایت هستیم
بریجانی اظهار داشت: مسئولان و تصمیم گیران ما در اداره دارایی درایت کافی را برای رصد کردن چاپخانهها ندارند و به جای آنکه مالیات واقعی را از چاپخانههای بزرگ دریافت کنند چاپخانههای کوچک و متوسط را نقرهداغ کرده و باعث ورشکستگی آنها میشوند. متأسفانه این نکته نیز ارتباط مستقیمی با سیاستگذاریها نادرست دارد.
مدیر چاپخانهی تکثیران بیان داشت: کرج با حدود دو میلیون جمعیت و وجود کارخانههای بزرگ تولیدی ظرفیت و پتانسیل بالایی برای پیشرفت دارد، مراکز چاپی ما نیز بهقدری قوی هستند که بتوانند کلیه کارها را در خود مجموعهها انجام دهند اما بخش قابلتوجهی از سفارشهای استان از آن خارج میشوند تا در پایتخت به انجام برسند. متأسفانه بومی بودن موضوعی است که در استان ما نادیده گرفته میشود و از همین رو بخش اعظم کارها از استان خارج میشوند؛ در این مورد ما نیاز به اتخاذ تصمیمگیریهای صریح و قاطع مسئولان داریم تا جلوی بیرون رفتن کارها از استان گرفته شود.
نایبرئیس اتحادیه چاپخانهداران، خطاطان و نقاشان کرج در پایان آینده صنعت چاپ استان البرز را منوط به تصمیمگیریهای دولتی دانست و افزود: آینده این صنعت به تصمیمگیریها درست نمایندگان مجلس، وزیران و مهرههای اصلی مدیریتی ما بستگی دارد و اگر بخواهند به همین منوال باری به هر جهت پیش بروند هیچ آینده روشنی را نهتنها برای صنعت چاپ بلکه برای سایر صنایع نیز نمیتوان پیشبینی کرد.
چاپخانهی تکثیران