اولین نشست خبری آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ صبح امروز ۱۰ مهرماه همزمان با دومین روز بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی صنعت چاپ برگزار شد.
با توجه به توافق بین کمیته اجرایی آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ و ستاد اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و ماشین آلات وابسته دومین روز برپایی نمایشگاه به عنوان روز چهره های ماندگار چاپ ایران نامگذاری شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ نشست خبری آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ صبح امروز همزمان با دومین روز بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی صنعت چاپ با حضور جمعی از اعضای هیئت امنا، هیئت اجرایی و اهالی صنعت چاپ و پیشکسوتان برگزار شد.
گفتنی است؛ در این نشست درباره پیشرفت پروژه آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران و اقدامات انجام شده در این خصوص اطلاعاتی ارائه شد.
عملکرد پروژه آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران
رضا طارمی؛ نایب رئیس کمیته اجرایی آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران توضیح داد: طرح برگزاری آیین سپاسچهره های ماندگار صنعت چاپ ایران با هدف تجلیل از مفاخر، پیشکسوتان، پیشتازان، نوآوران، کارآفرینان و پشتیبانان صنعت چاپ طی یک صد سال گذشته تاریخ چاپ کشور و در قالب تهیه و تولید مجموعه فیلم صد چهره، تدوین و چاپ کتاب چهره های ماندگار، افتتاح و رونمایی از سایت چهره های ماندگار صنعت چاپ و تولید مالتی مدیای مربوط شکل گرفت.
وی ادامه داد: پس از تشکیل جلسات مشورتی ۱۴ نفر از صاحب نظران حوزه چاپ به عنوان هیئت امنا انتخاب شده و از دیماه ۱۳۹۸ در قالب سیاست گذاران آیین سپاس، تدوین خط مشی کلی این پروژه را بر عهده گرفتند.
طارمی تاکید کرد: از همان ابتدا تصمیم بر آن شد که مراسم بدون دخالت و حمایت نهادهای دولتی، کاملاً مستقل و به صورت صنفی و حرفه ای برگزار شود و هزینه های برگزاری مراسم نیز توسط اهالی صنعت و حامیان مراسم تأمین شود که برای نخستین بار شاهد چنین امری هستیم.
وی با اشاره به تعاریف مفاخر، پیشکسوتان و نوآوران صنعت چاپ گفت: ضوابطی برای انتخاب چهره های ماندگار صنعت چاپ توسط هیئت امنای آیین سپاس تدوین شده و بر اساس آن با تعیین معیارها و ارائه نمرات بر طبق آیین نامه، یک صد چهره برجسته و ممتاز صنعت از سوی اعضای هیئت امنا برگزیده شدند. این برگزیدگان با عناوین مفاخر، پیشکسوتان، پیشتازان، نوآوران، کارآفرینان و پشتیبانان طبقهبندیشده که طیفها و افراد گوناگونی را از سراسر کشور در برمیگیرد.
طارمی اظهار داشت: تاکنون سعی شده تا در انتخاب چهرههای ماندگار؛ بر اساس معیارها و ضوابط مصوب، شاخص ترین ها گرد آمده و حاصل کار در شأن و جایگاه صنعت بزرگ چاپ باشد. هر چند که هر تجربه و انتخابی جای نقد نیز داشته و هیچ کاری بدون خطا نیست؛ اما تلاش شده بیشترین دقت در کار انجام شود و از گرایشات، مصلحتها، سفارشها، رقابتها و رفاقت ها در تعیین و انتخاب چهره های ماندگار پرهیز شود.
وی در تعریف پیشکسوت و معیارهای ارزیابی و گزینش پیشکسوتان گفت: پیشکسوت کسی است که از لحاظ تاریخ تولد عدد کوچکتری از هم صنفان خود در شناسنامه دارد و سال ها در این صنعت خدمت کرده و تجربه به دست آورده است. هم چنین در رتبه های بالاتر از رتبه اول جای دارد و رفتار، منش و شخصیت اش سرمشق دیگران است.
طارمی ادامه داد: علاوه بر این تاثیر مثبت و مفید در صنعت چاپ داشته و گنجینه ای از تجربه، دانش و مهارت در این حوزه به دست آورده است. او اگرچه از لحاظ سنی به گذشته بستگی دارد اما افکار و ایده هایش روز آمده بوده و پیشرو در تحولات این صنعت است.
نایب رئیس کمیته اجرایی آیین سپاس چهره های ماندگار صنعت چاپ ایران درباره معیارهای ارزیابی و گزینش پیشکسوتان خاطر نشان کرد: سن، سابقه کار ، تحصیلات، روزمه کاری، نوع خدمت در سازمان و محیط کار، تربیت شدگان و شاگردان، تاسیس و راه اندازی واحدهای چاپ و بسته بندی و صنایع وابسته، آثار نوشتاری و تالیفات، روز آمد و پیشرو در صنعت بودن، خوشنامی و برجستگی اجتماعی و سوابق مدیریتی از جمله این معیارها است. ضمن اینکه ملاک انتخاب و شرط ارزیابی داشتن حداقل ۶۰ سال سن است.
بیشتر بخوانید: نقش رسانه ها در نمایش عظمت صنعت چاپ ایران
حمایت تمام قد اتحادیه از بزرگداشت چهره های ماندگار صنعت چاپ
احمد ابوالحسنی؛ رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران با اشاره به اینکه حضور چنین دلاورمردانی که سال ها برای ارتقای صنعت چاپ تلاش کرده و امروز به مقام پیشکسوتی رسیده اند افتخار بسیار بزرگی است، ادامه داد: خیلی از افراد در صنایع مختلف کار و تلاش می کنند که قابل قدر دانی است اما آیا هیچ کدام این چنین به فرهنگ کشور کمک کرده اند؟
وی افزود: ما از این بزرگان صنعت چاپ ادب و فرهنگ آموختیم و این یک افتخار بزرگی است که که این برنامه در زمان ما برای اولین بار در زمان ما به چنین شکل منظمی پیاده می شود. از این نظر بنده و هیئت مدیره تمام قد در خدمت هستیم و از نظر مالی و معنوی دوستان را حمایت خواهیم کرد.
زمینه ورود ماشین آلات جدید فراهم شود
داوود شایسته خصلت از پیشکسوتان صنعت چاپ کشور با تشکر از دست اندرکاران برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی گفت: پیشکسوتان کسانی هستند که سال ها در این رشته تلاش کرده و کسب اعتبار و تجربه کردند. از این رو بر ذمه همه است که از این افراد تقدیر شود.
وی با اشاره به اهمیت صنعت چاپ اظهار داشت: پیش از پیدایش صنعت چاپ، نوشته ها و مطالب علمی و دانستی ها در هیچ جایی ثبت و ضبط نمی شد اما پیدایش چاپ منجر به توسعه فرهنگی و علمی جوامع شد. بنابراین ارتقای این صنعت با کمک وزارت ارشاد، وزارت صمت و اتحادیه ضروری است.
شایسته خصلت خاطرنشان کرد: مدتی است که به دلیل نبودن ارز و گران بودن این حرفه رو به ماشین آلات دست دوم آورده ایم. باید مسئولان تمهیداتی اتخاذ کنند که ورود ماشین آلات به کشور تسهیل شود تا چاپخانه ها بتوانند با نوسازی ماشین آلاتشان جوابگوی نیاز بازار بشوند.
تجلیل از پیشکسوتان چاپ با هزینه فعالان صنفی
در ادامه اسکندر خمسه پور رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ با بیان اینکه جایگاه پیشکسوتان جایگاهی است است که با سال ها تلاش و کوشش در عرصه صنعت چاپ به دست آمده و برای هرکسی قابل دستیابی نیست، ادامه داد: تلاش دوستان برای برگزاری آیین بزرگداشت برای پیشکسوتان اقدامی بسیار ارزنده و قابل قدردانی است.
وی افزود: ارزش این اقدام زمانی آشکار می شود که بدانیم تمام هزینه های برگزاری این مراسم توسط فعالان این صنف پرداخت شده و هیچ گونه حمایت دولتی در این پروژه بزرگ دخیل نبوده است.