سیاست‌ گذاری صحیح راه نجات چاپ گیلان

    گفت و گو با محمد اسلامی، رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی استان گیلان

    0
    70
    عدم افزایش مالیات

    رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی استان گیلان: صنعت چاپ از ظرفیت‌های بالای تولیدی برخوردار است اما آن چنان‌ که شایسته است مورد توجه دولت‌مردان و سیاست‌مداران ما قرار نگرفته است.چاپ گیلان نیز از این قائده جدا نیست.

    چاپ گیلانمحمد اسلامی رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی استان گیلان درباره وضعیت صنعت چاپ گیلان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: صنعت چاپ گیلان با توجه به سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده رو به صعود است. ماشین‌آلات صنعت چاپ در این استان ظرف چند دهه گذشته به‌روز شده‌اند و این صنعت از حالت سنتی خود خارج ‌شده و رو به رشد است.

    وی در ادامه با گله از سیاست‌گذاری‌های نادرست دولت در حوزه صنعت چاپ کشور افزود: متأسفانه با اینکه صنعت چاپ از ظرفیت‌های بالای تولیدی برخوردار است آن‌ چنان‌ که شایسته است مورد توجه دولت‌مردان و سیاست‌مداران ما قرار نگرفته است. اهمیت و ارجحیتی که باید برای این بخش در نظر گرفته شود نادیده گرفته ‌شده است. اقتصاد کشور ما همواره به نفت و واردات متکی بوده و از همین رو به کار تولیدی بهای لازم داده نشده است.

    اسلامی همچنین بیان کرد: صنعت چاپ هم به جهت فرهنگی و هم از دیدگاه اقتصادی جزو سرمایه‌های بزرگ فرهنگی هر کشوری محسوب می‌شود. در وهله‌ی اول صنعت چاپ با انتشار کتاب در ابعاد گسترده باعث شد تا قشر وسیعی از مردم عادی بتوانند به کتاب دسترسی پیدا کنند؛ این در نوع خود یک انقلاب فرهنگی بود. در حال حاضر نیز ما در این حوزه از صنعت چاپ بی‌نیاز نیستیم. زمانی می‌توان فرهنگ والای یک ملت را ترویج کرد که این صنعت بتواند به حیات خود ادامه دهد.

    وی در ادامه بزرگ‌ترین مشکل صنعت چاپ کشور و چاپ گیلان را در نبود توجه لازم مسئولان امر به این حوزه دانست و عنوان کرد: خانواده بنده از زمان پدربزرگ پدری‌ام در این حوزه مشغول به فعالیت هستند. نام محمد اسلامی با چاپ گیلان گره‌ خورده است؛ اما زمانی که می‌خواهیم یک وام کوچک و یا یک تسهیلات ناچیز دریافت کنیم دولت این موضوع را کاملاً نادیده می‌گیرد.

    اسلامی ادامه داد: بنده یک کارآفرین جوان هستم؛ درواقع در سنی هستم که یک کارآفرین می‌تواند بهترین خدمات خود را به کشور و هم‌میهنان خود عرضه کند و این همراه با سرمایه و تجربه‌ای است که از نسل گذشته دریافت کرده‌ام؛ با این‌ همه در کشور ما متأسفانه این مسائل در نظر گرفته نمی‌شود.

    اسلامی همچنین افزود: کشورهای اروپایی علاوه بر نفت ما حاضرند هر ماده خامی را که بتوانند با آن بر تولیدات خود بیفزایند از ایران خریداری کنند؛ که این مسئله حتی شامل خاک ما نیز می‌شود. در این مورد ایران شامل منابع غنی مانند زعفران، پسته، خاویار و منابع بسیاری است که اگر در بخش بسته‌بندی قوی باشد می‌تواند با صادرات آن‌ها ثروت عظیمی را برای کشور به همراه بیاورد؛ اما این مهم نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان با مشارکت دولت دارد.

    وی در ادامه اظهار کرد: بنده به‌عنوان یک تولیدکننده که در این بخش فعالیت می‌کنم اگر بخواهم کارم را وسعت ببخشم در حال حاضر به سرمایه‌ای در حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز دارم. اکنون یک دستگاه دسته دوم چاپ یک‌میلیون یورو هزینه‌ برمی‌دارد. ۳۰ میلیارد تومان هزینه دستگاه است و چیزی در حدود ۴۰ میلیارد نیز هزینه مواد اولیه می‌شود؛ هزینه کارگران و جا را هم که در نظر بگیرید به مبلغ ۱۰۰ میلیارد نیاز داریم. این پول در شرایط حاضر با کار تجارت و کاسبی معمول حاصل نخواهد شد مگر آن‌که پای رانت در میان باشد. با این وضعیت سرمایه‌گذاری برای یک تولیدکننده و کارآفرین عادی امکان‌پذیر نیست و حمایت‌های مستقیم ارگان‌های دولتی را می‌طلبد.

    چاپ گیلانچاپ گیلان می تواند احیا شود

    وی تصریح کرد: من به‌عنوان یک تولیدکننده همیشه از کار و تولید استقبال می‌کنم؛ یعنی اگر به بنده بگویند یک خط تولید دیگر برای وسعت کار خود راه‌اندازی کن با کمال میل استقبال خواهم کرد اما به شرطی که این کار به جان و مال من آسیب وارد نکند!

    این مدیر جوان در ادامه گفت: شما یک دستگاه وارد می‌کنید و زیر بار قرض کمرشکن و بهره بانکی می‌روید، جدای از آن‌که باید تمام ‌وقت خود را در کارخانه و زیر فشار کار صرف کنید؛ بعد از این‌ همه تلاش و گذاشتن وقت، انرژی و توان روحی با کوچکترین اتفاقی به مشکل برخورده و به محض اینکه اقساط برای مدت کوتاهی عقب بیفتند، بانک بعد از مدتی شما را ورشکسته اعلام کرده و پس از آن هر آنچه از قبل داشته‌اید را نیز از دست خواهید داد.

    وی افزود: این اتفاق  برای بسیاری از همکاران در صنعت چاپ رخ‌ داده است. مگر جوانی یک تولیدکننده چند بار تکرار می‌شود که با این سختی و استرس که عرض کردم آن را هدر دهد؟ این در حالی است که اگر دولت سیاست‌های درست و صحیحی در پیش می‌گرفت و این اطمینان خاطر را به تولیدکنندگان می‌داد که سرمایه‌شان حفظ خواهد شد و پشتیبانی‌های لازم از آن‌ها به عمل می‌آید، قطعاً ما برای گسترش کار پیش‌قدم می‌شدیم.

    این فعال حوزه چاپ گیلان اظهار داشت: با کمال تأسف باید گفت که سیاست‌گذاران ما خود را به خواب ‌زده‌اند؛ امکان ندارد که سیاست‌گذران ما ندانند که چگونه و چطور باید این موارد را مدیریت کنند. اقتصاد یک علم است؛ یعنی می‌توان موانع را پیش‌بینی کرد و برای آن‌ها راه‌حل اندیشید.

    وی یکی دیگر از مشکلات عدیده صنعت چاپ و به خصوص چاپ گیلان را عدم ثبات نرخ ارز عنوان کرد و بیان داشت: مشکل ما در حال حاضر گرانی میزان ارز نیست؛ از دیدگاه بنده نرخ ارز نباید سه الی چهار هزار تومان باشد؛ چراکه این مسئله صادرات ما را دچار بحران می‌کند. این نوسان است که برای اقتصاد ما رکود به همراه آورده، اگر نرخ ارز ثابت باشد مشکل قابل‌حل است؛ چراکه بازرگانان ما می‌توانند به‌صورت اعتباری معامله کنند.

    رئیس هیئت‌مدیره انجمن چاپ استان گیلان توضیح داد: واردکننده‌ای را در نظر بگیرید که با احتساب سود و زیان کالای خود را کیلویی ۷۰۰ دلار می‌فروشد؛ که با دلار ۱۰ هزار تومان یک قیمتی می‌شود و چک‌اش را هم دریافت می‌کند؛ در این گیرودار ناگهان قیمت دلار به ۲۰ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند و تا موعد چک برسد پول این بازرگان ارزشش به نصف کاهش پیدا خواهد کرد و در تهیه دوباره جنس با مشکل روبرو خواهد شد.

    اسلامی در همین باره افزود: با توجه به مطالبی که عرض کردم میزان سفارشات پایین آمده است؛ اگر کارخانه‌ای یک‌میلیون جعبه نیاز داشت، این میزان را یک‌دفعه و مثلاً برای چهار ماه آتی‌اش سفارش می‌داد اما اکنون چون نمی‌تواند پول را یکجا تهیه کند؛ سفارش‌هایش را کم می‌کند و ۲۰۰ هزار جعبه سفارش می‌دهد. این موضوع درآمد کارخانه‌ها را کم می‌کند.

    رئیس هیئت‌مدیره انجمن چاپ استان گیلان آینده صنعت چاپ این استان را امیدوارکننده توصیف کرد و افزود: می‌توان گفت که چاپ در تمام بخش‌های تولید و زندگی ما دخیل است، شما در هر عرصه‌ای که ورود پیدا کنید به چاپ نیاز خواهید داشت و از زمانی که یک بچه به دنیا می‌آید نیازش به این صنعت انکار ناشدنی است، از لباس و پوشاکش تا تعلیم و تربیتش به این حوزه نیاز دارد.

    وی ادامه داد: به دلیل نیاز همیشگی بشر به این رشته، صنعت چاپ هیچ‌گاه تعطیل نخواهد شد، ممکن است برای مدتی دچار رکود شود اما مطمئن باشید به حیات خود ادامه خواهد داد و در آینده‌ای نه‌چندان دور دوباره رونق خواهد گرفت. صنایع با هم رشد می‌کنند.

    بیشتر بخوانید:

    حمایت ۱۱ تشکل وابسته به چاپ از کاندیدای ریاست جمهوری

    چاپ گیلان نیازمند آموزش

    چاپ گیلان

    اسلامی اظهار کرد: بقای ما نیز به حیات دیگر صنایعی که در استان گیلان وجود دارند گره‌ خورده است؛ از همین رو به دلیل پتانسیل بسیار بالایی که به سبب وجود کارخانه‌های تولیدی متفاوت در چاپ گیلان وجود دارد می‌توان مطمئن بود که چاپ گیلان دوباره احیا خواهد شد.

    وی در پایان درباره تشکیل انجمن صنفی چاپخانه‌داران استان گیلان بیان داشت: در این انجمن پنج تن از فعالان این صنعت در کسوت هیئت‌مدیره حضور دارند و ۴۵ عضو داریم. این انجمن در اصل با هدف بیان مطالبات و مشکلات این صنف تشکیل ‌شده است. ما برنامه‌های زیادی برای برقراری ارتباط با وزارت ارشاد و صمت داریم؛ در همین راستا نیز هر دو هفته یک‌بار جلسه برگزار می‌کنیم؛ در آخرین جلسه نیز با جناب دکتر فاضلی رئیس محترم ارشاد صحبت‌هایی انجام شد و ایشان نیز نهایت همکاری را با انجمن ما انجام دادند.

    اسلامی تاکید کرد: یکی از برنامه‌های ما برای آینده تشکیل اتحادیه استانی برای چاپ گیلان است؛ به این طریق تعداد اعضا به حد کافی خواهد رسید؛ اما تا آن زمان بنده به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی چاپ گیلان به همراه همکارانم به رفع موانع و مشکلات موجود صنف معظم چاپ گیلان خواهیم پرداخت.

    مقاله قبلیمعرفی ۱ واحد عمده فروشی کاغذ به تعزیرات حکومتی
    مقاله بعدیکاغذ بازار آزاد و افزایش قیمت کتاب

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.