اولین گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) برگزار شد

    0
    215
    گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع)

    اولین گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه برگزار شد. در این مراسم عده ای از دانش آموختگان این مجموعه گردهم آمدند و ضمن بیان خاطرات گذشته از پیشکسوتان و دبیران صنعت چاپ تقدیر به عمل آوردند. 

    نیروی انسانی ماهر لازمه موفقیت صنایع

    در ابتدای گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) علیرضا عظمیان، سرپرست بخش چاپ این هنرستان ضمن خوش آمدگویی به حاضران جمع بیان داشت: بزرگ ترین و با ارزش ترین عنصر هر مجموعه ای نیروی انسانی است و آموزش برای موفقیت در هر رشته ای اهمیت دارد. این موسسه با بیش از ۶۰ سال سابقه به تربیت نیروی انسانی ماهر برای صنایع پرداخته است. جا دارد همین جا از همه همکاران امروز و دیروز هنرستان امام صادق تشکر کنم.

    وی در ادامه اظهار داشت: بنده از سال ۸۰ در این هنرستان بودم و بنابر تجربه ای که در این سال ها کسب کرده ام باید بگویم که شکاف بزرگی میان هنرستان و بدنه صنعت وجود دارد. عزیزانی همچون داوود شایسته خصلت و علی طارمی از مدیران شرکت افست بودند که در طول مدیریتشان ارتباط بسیار خوبی میان هنرستان و این چاپخانه برقرار کردند؛ اما از آن دوره به بعد ما نتوانستیم با این چاپخانه ارتباط برقرار کنیم.

    عظمیان بیان داشت: یکی از کارهای مهم و خوبی که در این مدت انجام شده برنامه دیدار هنرآموزان هنرستان از نمایشگاه های صنعت چاپ بود. زمستان سال گذشته در نمایشگاه با جناب کلاری و کاظمی دیدار داشتیم که همین مطلب زمینه ساز برپایی این گردهمایی شد.

    گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع)هنر نجات

    در ادامه گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) حمیدرضا بهشتی سرشت معاون اسبق و مشاور فعلی این هنرستان ضمن بیان تاریخچه تأسیس هنرستان و دستاوردهای این مرکز اظهار داشت: بنده از سال ۶۲ در این مکان مشغول به تدریس هستم. این هنرستان از سال ۱۳۲۴ تحت عنوان کانون کار و آموزش تأسیس و از سال ۱۳۴۴ با همکاری کشور اتریش به هنرستان فنی تبدیل شد. بدین صورت هنرآموزانی که آموزش می دیدند بعد از اخذ دیپلم؛ بورسیه شده و بعد از دو سال وارد صنعت می شدند.

    بهشتی ادامه داد: حدود سه الی چهار سال از قبل انقلاب این هنرستان به دانشسرا تبدیل و فوق دیپلم به دانش‌آموختگان تقدیم می شد؛ اما بعد از انقلاب دانشسرا به دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی منتقل شد. تا سال گذشته نیز ۹ رشته تحصیلی در هنرستان امام صادق (ع) آموزش داده می شد که رشته نرم افزار نیز به رشته های تحصیلی این هنرستان افزوده شد، علاوه بر این در صدد طرح توسعه ای برای این مجموعه هستیم که تعداد رشته های تحصیلی را به ۱۳ رشته افزایش دهیم.

    وی بیان داشت: غالب صنایع کشور مدیون مدارس این‌چنینی هستند. این مدرسه با پیگیری هایش در سال ۸۶ تبدیل به هنرستان نمونه دولتی شد و هم اکنون نیز با سیستم مدیریت هوشمند اداره می شود.

    بهشتی گفت: این هنرستان زندگی افراد زیادی را دگرگون کرده است. یکی از این افراد جناب مهندس مؤمنی بودند. ایشان دانش آموخته رشته مکانیک این مرکز بود و بعداً جزو تولیدکنندگان و کارخانه داران بنام شد. ایشان دو مرکز توان بخشی و  پنج هنرستان ساختند. این عزیز تعریف می کرد وقتی به این مرکز آورده شد کودکی غریب و تنها بود اما در اینجا آموزش دیده و تربیت شد. معلمان خوبی داشت که اعتماد به نفس و روح مبارزه برای زندگی را در او تقویت کردند. ایشان بعدها خودش کارآفرین شد و در دوران بازنشستگی تمام وقتش را به کمک به بهزیستی و مراکز آموزشی اختصاص داد. ایشان دین خودش را به مرکزی که زندگی ایشان را از نو ساخت ادا کرد. آموزش پرورش متأسفانه هیچ کمکی به این مرکز نمی کند و این هنرستان با کمک خیران و به شکل خودگردان اداره می شود.

     

    تربیت نسل جوان صنعت چاپ وظیفه همه افراد صنف

    هنر جوی دیروز و مدیر چاپخانه پیغام امروز سعید کلاری در اولین گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) گفت: بنده در حدود ۲۶ سال پیش در چاپخانه نیروی انتظامی با جناب عظیمیان همکار بودم و رفاقت ما از آنجا شکل گرفت. ایشان و من همواره درباره نقش مهم و پر رنگ آموزش در صنعت چاپ با یکدیگر صحبت می کردیم و یکی از بروندادهای این صحبت ها شکل گیری گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) است. بخش چاپ دچار مشکلات فراوانی است اما یکی از مهمترین های آن به بخش نبود نیروی انسانی ماهر بازمی گردد.

    وی در همین راستا اظهار داشت: یکی از کارهایی که می توان انجام داد حمایت از نیروهای انسانی است که از  چنین مراکزی فارغ التحصیل می شوند. حمایت های اتحادیه در این مورد کافی نیست این امر مسئله بزرگی است و حمایت های کل صنعت چاپ  را می طلبد؛ اگر به آموزش بهای لازم داده نشود زحمات چاپخانه داران ابتر می ماند.

    سعید کلاری در ادامه بیان داشت: دوره‌ای که بنده در این مرکز تحصیل کرده‌ام همه خاطره است. بهترین خاطره من بازمی‌گردد به حمایتی که شرکت افست از دانش آموختگان می کرد. سال ۷۲ بود که این شرکت ۹ تومان بابت کاری که انجام می‌دادیم کمک تحصیلی به ما می داد، این پول حکم ۹۰ میلیون الان را برای من داشت، وقتی پول را می‌گرفتم تا رسیدن به خانه‌ که در خیابان ری بود در آسمان‌ها سیر می کردم.

     

    شرکت در نمایشگاه‌ها و ایجاد شبکه‌های ارتباطاتی

    در ادامه گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) بابک عابدین رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ گفت: این مرکز با عشق توسط عزیزانی که خودشان را وقف این مرکز کرده اند اداره می‌ شود و جا دارد از همین جا نهایت سپاس و قدردانی از آنان به عمل آورده شود.

    وی ادامه داد: هنرستان ها در تمام دنیا از اهمیت به سزایی برخوردار هستند به خصوص در جوامع صنعتی؛ دانشگاه رفتن بدون آموزش عملی به فرآیند تولید کمکی نمی کند. این نوع آموزش های کاربردی در مقطع هنرستان داده می شود. همسو کردن استانداردها و انتظارات صنعت در مقطع هنرستان به وقوع می پیوندد. در این زمینه بنده پیشنهاد می کنم برنامه های مشاوره ای را با کارفرمایان افزایش دهند، باید از روند خواسته های فعلی و آینده صنعت چاپ آگاهی کافی داشته باشیم، در این زمینه باید امکان کار در محیط های عملی برای هنرجویان ایجاد شود، زمانی که هنرجویان با کار آشنا شوند قطعاً خواسته ها و ایده های تازه ای به ذهنشان خطور می کند که می توانند با اساتیدشان مطرح کنند، این عزیزان باید انتظارات و مطالباتشان را بیان کنند.

    عابدین تاکید کرد: بخشی به عنوان مهارت های دیجیتالی وجود دارد که باید در هنرستان ها مورد توجه و تمرکز بیشتری قرار گیرد، باید از فناوری ها و دانش به روزی که برای توسعه و افزایش بهره وری در صنعت چاپ استفاده می شود در هنرستان ها آموزش داشته باشیم.

    وی در ادامه اظهار داشت: برقراری ارتباطات لازم بین مراکز دولتی مانند وزارت ارشاد و هنرستان ها خیلی مهم است. گردهمایی فارغ التحصیلان می تواند به رشد و همبستگی افراد این بخش و پیشرفت صنف یاری رساند. هر کدام از شما عزیزانی که اینجا حضور یافتید عمری تجربه را پشت سر گذارده و به عنوان مدیر و کارفرما می‌توانید کمک‌کار نسل جدید دانش آموخته هنرستان باشید.

    رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ همچنین افزود: حضور هنرجویان هنرستان ها در نمایشگاه ها می تواند در ارتقا آگاهی این عزیزان بسیار مفید باشد. این مهم امکان شبکه سازی به آن ها می دهد و آن ها را در راستای یافتن فرصت های جدید یاری می کند و در انتها تمامی این پروسه به چرخه تولید کمک خواهد کرد. بنده از همین جا اعلام می کنم که اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ در این زمینه از هیچ کمکی فروگذار نخواهد بود.

    گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع)ارتقا صنعت چاپ کشور با آموزش

    علی‌ اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت ارشاد در ادامه گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) بیان داشت: ابتدا از دست اندرکارانی که این مراسم را برگزار کردند تشکر می کنم و جا دارد یادی کنیم از اساتید این حوزه که هم اکنون در جمع ما حضور ندارند. این هنرستان جزو اولین مراکز آموزش چاپ بوده و حضور در این مراسم باعث افتخار بنده است. وزارت ارشاد به عنوان بخشی از بدنه دولت در خدمت شما است و از هیچ کمکی فروگذار نخواهد کرد.

    وی افزود: امیدوارم مقدمات لازم برای بازید مقامات عالی وزارت ارشاد از این مجموعه هر چه زودتر فراهم شود تا این عزیزان از کارها، فعالیت ها و مشکلات این مرکز آگاه شوند. در سال گذشته برنامه ریزی هایی انجام شد که همایش هایی در همین مرکز برپا شود و سه مدیرمسئول موفق در حوزه چاپ در این همایش ها حضور یابند و از دانش و تجربیات خود بگویند، همچنین در صدد هستیم بازدیدهایی از چاپخانه ها برای این هنرجویان فراهم شود.

    مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت ارشاد گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به بخش آموزش فناوری ها توجه ویژه ای دارد. موضوع مربوط به تأسیس انستیتو چاپ در دانشگاه امیرکبیر از جمله موضوعاتی است که ما دنبال می کنیم. علم توقف نخواهد داشت. امیدوارم با تعامل هر چه بیشتر اقدامات خوبی در زمینه ارتقای سطح آموزش چاپ داشته باشیم.

     

    تقدیر از مقام معلم

     در ادامه گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) سیدمحمد میرنعمتی نیا مدرس فنی چاپ هنرستان ضمن بزرگداشت روز معلم بیان داشت: از اساتید مرحوم میوه نژاد، بیژن درویش و شاکری به دلیل یک عمر خدمت خالصانه تشکر به عمل می آورم، یادشان گرامی و راهشان جاودان، این اساتید جدای از آنکه مسائل فنی را به ما آموختند، اخلاق را هم به ما آموزش دادند.

    میرنعمتی نیا ادامه داد: می خواهم شعری را به روح این عزیزان تقدیم کنم، به روی تخته چوبی همیشه بی پایان شروع نام خدا بود تا معلم بود/ به وسعت ایمان به شکل یک واژه/ خدا به اندازه علم با معلم بود/ قسم به نام پیام آوران وحی /درد جهل بشررا دوا معلم بود/ مظهر مهر و مایه امید ما معلم بود/ به هیچ و پوچ زندگی معنا بخشید/ تمام بود و نبود ذهن ما معلم بود/ من هنوز جواب این سئوال را نمی دانم معلم معشوق خدا یا خدا معلم بود.

    وی در ادامه بیان داشت: بخش فنی چاپ هنرستان امام صادق (ع) برای اولین بار در غرفه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی در نمایشگاه ایفپکس حضور پیدا کرد. این اتفاق بسیار خوبی بود که باعث الگوبرداری سایر هنرستان ها نیز شد. در تابستان سال ۱۴۰۲ هنرستان فنی شهید انصاری پور استان قزوین برای اولین بار در نمایشگاه چاپ و بسته بندی قزوین حضور یافت. این داستان ادامه دار شد. هنرستان آقاسی زاده مشهد نیز در نمایشگاه آستان قدس رضوی نیز حضور یافت. حضور در نمایشگاه از سوی هنرستان امام صادق منجر به تشویق و ایجاد انگیزه در سایر هنرستان ها نیز شد.

     

    راه اندازی هنرستان چاپ در قم

    سیدعلی موسوی نژاد رئیس اتحادیه چاپخانه داران قم بیان داشت: استان قم نیز با مشکل تامین نیروی انسانی مواجه است؛ این استان هنرستان چاپ داشت اما به دلایلی از کار باز ماند. با کمک مسئول فنی اتحادیه جناب سلامت و حمایت های هنرستان امام صادق، هنرستان چاپ استان قم دوباره از مهرماه کار خود را آغاز خواهد کرد و هنرآموزان می توانند در این حوزه مشغول به تحصیل شوند و امیدواریم آثار خوبی برای صنعت چاپ کشور داشته باشد.

    گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع)در ادامه گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع) از دو استاد صنعت چاپ، استاد مهدی زرین راد و محمد حسین قاسمی افشار به دلیل خدماتشان تقدیر و تشکر به عمل آمد. از جناب حیدر بهرامی نیز تقدیر و تشکر به عمل‌آورده شد هر چند که به دلیل بیماری نتوانستند در این گردهمایی حضور پیدا کنند. در ادامه جمعی از شاگردان قدیمی و چاپخانه داران کنونی به بیان خاطرات خود از این هنرستان پرداختند.

     

     غلامرضا سدهی سرپرست سابق لیتوگرافی چاپخانه سپاه و هنرآموز گذشته 

    سال ۶۴ بنده در خدمت جناب میوه نژاد تحصیل می کردم. ایشان استاد درس و اخلاق ما بودند و انگیزه ای بود برای ادامه، یادم هست سرباز که بودم کار می گرفتم و در هنرستان چاپ می کردم، کمک هزینه خوبی برای من بود و برای کارگاه هنرستان نیز تولید درآمد می کرد. جناب میوه نژاد همواره هوای هنرآموزان را داشت. ما مرهون خدمات این بزرگواران هستیم. معلمان اینجا جناب بهرامی، میوه نژاد، ملکیان، افشار، مهندس درویش و دیگر اساتید همگی در رشد و اعتلای شخصیت ما نقش به سزایی داشتند. همواره مدیون جناب شایسته خصلت هستم، بنده کارآموز ایشان در شرکت افست بودم، حضورشان مایه دلگرمی هنرآموزان بوده و هست.

    خدا رحمت کند جناب میوه نژاد را ایشان قدری خصلت نظامی داشتند، یک ساعت ما را سر پا نگاه می‌ داشت و سخنرانی می کرد، یادم هست که یکی از بچه ها از حال رفت. خسته هم نمی شد. جا دارد جهت شادی روح رفتگانی که ما مدیونشان هستیم صلوات بلندی بفرستید.

     

    حمیدرضا جواهری مدیر چاپ آرتا از هنرآموزان گذشته

     بنده خاطره خیلی خوبی از استاد زرین دارم. آن زمان برای اینکه در هنرستان ثبت نام کنیم باید نمره قبولی صنعت را می‌آوردیم. بنده نمره لازم را آورده بوده و در رشته الکتروتکنیک، برق فشار ضعیف هم ثبت نام کرده بودم، من اهل خوانسار هستم، و در زمان انتخاب رشته عروسی در شهرستانمان دعوت شدم؛ قدیم ها مراسم عروسی هفت الی هشت روز طول می کشید، من هم مجبور بودم به همراه خانواده ام بروم، بعد از هشت روز که به تهران بازگشتیم به من گفتند که رشته الکتروتکنیک، جا نداریم و من را فرستادند به رشته چاپ. من از این موضوع خیلی دلخور و دمق شدم.

    جناب زرین از این حال و روز من با خبر شد، یک روز همه را بیرون کلاس فرستاد و با من حرف زد، اول فکر کرده بود دلیل حال بد من مشکل خانوادگی است. مشکلم را برایش توضیح دادم. آقای زرین نیز با حوصله فراوان یک ساعت در مورد صنعت چاپ برای من گفت، در آخر هم برای اینکه موضوع را کامل برای من تشریح کند مثالی برای من زد، گفت فرض کن داری در خیابان راه می روی و یک اسکناس ۱۰۰ تومانی و یک اسکناس ۱۰ تومانی بر زمین افتاده، کدام را بر میداری؟ من گفتم ۱۰۰ تومانی. گفت پس بیا رشته چاپ و شک نکن. من هر چه الان در زندگی ام دارم از آقای زرین است.

     

     طاهرخانی از دانش آموخته چاپ هنرستان امام صادق (ع)

    جا دارد از جناب کلاری و شایسته خصلت تشکر کنم. من اولین شریک کاری زندگی ام جناب اشکاوندی را در رشته صحافی هنرستان امام صادق پیدا کردم. بعد از چند ماه یک دفترچه یادداشت به مناسبت روز معلم درست کردیم و روی آن هم نوشتیم سپاس تو را که به من آموختی، این کار در بازار خیلی فروش رفت، همان زمان هم جناب میوه نژاد به ما همان دفترچه را سفارش داد، زمانی سفارش داد که ما آن کار را در بازار فروخته بودیم، هر دفتر یادداشت را ۵۰ تومان قیمت گذاشته بودیم، ما را مجاب کرد که دفترچه ها را پس بگیریم و بیاوریم برای هنرستان، که ما مجبور شدیم همان کار را ۱۰۰ تومان بخریم و به هنرستان بدهیم.

    گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق (ع)مهدی کاظمی مهیاری مدیر چاپخانه مهیار

    من سال ۷۴ در هنرستان امام صادق بودم. اساتیدی را می بینم که می خواهم به خاطر اذیت های آن زمانم از آنها عذرخواهی کنم. قبل از آنکه خاطره بگویم، می خواهم با هنرجویان این هنرستان صحبت کنم. می خواهم از آنچه برای من گذشت برایتان بگویم، برای شماهایی که انگار خود من هستید، شماها هم مثل من بچه پایین شهر هستید. من بچه لب خط هستم. بچه هایی که اهل اینجا هستند می دانند کجا را می گویم، شما هم اکثراً بچه های کیانشهر و بی سیم هستید، اگر شماها هم تلاش کنید قطعا به جاهای بسیار خوبی می رسید.  فقط یادتان باشد در هر کاری که می خواهید شروع کنید در آن شغل بهترین شوید.

     ما امتیاز بسیار بالایی داریم چرا که سختی کشیده ایم. همه فوتبالیست ها بچه پایین شهر هستند، اکثر چاپخانه دارانی که من می شناسم و افتخار رفت و آمد با آن ها را دارم هم زندگی مشابهی داشتند. در مسیر آمدن به این مراسم با یادآوری خاطره هایم گریه ام گرفت، با دیدن ساندویچ خوردن بچه ها در زنگ تفریح دلم خواست و به گذشته ها رفتم که ما پول آن را نداشتیم و دور هم جمع می شدیم پول می گذاشتیم روی هم ماست سطلی می خریدیم با نان و کنار هم می خوردیم.

    اما چه اتفاقی افتاد که رشته چاپ را انتخاب کردم، من دبیرستان دو شهید درس می خواندم و درسم خوب نبود، برای همین به هنرستان امام صادق آمدم. باید یکی از دو رشته چاپ یا چوب را انتخاب می کردم که من چاپ را انتخاب کردم. دست مدیر دبیرستان درد نکند که من را اینجا فرستاد. تقدیر این بود، فرصتی به من داده شود و من از آن نهایت استفاده را کردم.

    ما همواره در زمین فوتبال با بچه های رشته های دیگر دعوا داشتیم. هیچ وقت نمی گذاشتیم زمین فوتبال به غیر از رشته چاپ به باقی رشته ها برسد. پرچم چاپ همواره بالا بود. در هر صورت خوشحالم که اینجا هستم. من دوره ای که اینجا بودم درس زندگی را از جناب عطایی فرد یاد گرفتم، ایشان من را از یک بچه تخس پایین شهر دعوایی به مردی تبدیل کرد که هم اکنون هستم.

    گردهمایی فارغ التحصیلان ادوار رشته چاپ هنرستان امام صادق

    مقاله قبلیثبت بارنامه در سامانه جامع تجارت الزامی شد
    مقاله بعدیحمایت‌ های دلگرم‌کننده ارشاد از تولید کاغذ ایرانی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.