رئیس اتحادیه چاپخانه داران همدان گفت: قدرت یک اتحادیه به تعداد اعضای آن بستگی دارد؛ برای بازگرداندن قدرت و انسجام این اتحادیه باید برای این مسئله که بسیاری از رسته های چاپ جزو اتحادیه اصناف دیگر درآمدند راهکاری در نظر گرفته شود.
عیسی خضریان، اتحادیه چاپخانه داران همدان و از مجموعه داران به نام حوزه چاپ درباره وضعیت اتحادیه چاپخانه داران همدان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: این اتحادیه از سال ۹۴ فعالیت خود را آغاز کرد. یکی از مشکلاتی که صنعت چاپ همدان با آن درگیر است تعداد اعضای اتحادیه چاپخانه داران همدان است؛ زمانی که اتحادیه چاپخانه داران همدان هنوز شروع به کار نکرده بود بسیاری از رسته هایی که به نوعی به این صنعت مربوط می شدند جزو اتحادیه اصناف دیگری درآمدند، برای مثال اتحادیه لوازمالتحریران، اتحادیه رایانه و اتحادیه محصولات فرهنگی ازجمله این اتحادیه ها هستند.
وی افزود: همانطور که می دانید قدرت یک اتحادیه به تعداد اعضای آن بستگی دارد؛ برای بازگرداندن قدرت و انسجام اتحادیه باید برای این مسئله راهکاری در نظر گرفته شود.
خضریان بیان داشت: اتاق اصناف و وزارتخانه ارشاد و صنعت، معدن و تجارت همواره پشتیبان اتحادیه چاپخانه داران همدان بوده اند اما اگر بتوانند درزمینهی بازگرداندن اعضای واقعی و بهحق اصنافی که جزو اتحادیه چاپخانهداران قرار دارند اقدام مؤثری انجام دهند کمک بزرگی به حفظ و انسجام اتحادیه چاپخانه داران همدان خواهند کرد.
وی دربارهی یکی از مهم ترین مشکلات چاپخانه داران همدان بیان کرد: یکی از معضلاتی که چاپخانه داران همدان با آن روبرو هستند نداشتن نقدینگی لازم است، اکثر مجموعه های چاپی که در استان همدان فعالیت می کنند مجموعه های چندان قوی نیستند و به همین دلیل نیز نرخ چاپیشان پایین است؛ از طرفی مجبورند دستمزد خود را بهصورت چک دریافت کنند بنابراین اکثر مواقع با مشکل نقدینگی و تهیه مواد اولیه روبرو هستند.
خضریان تاکید کرد: یکی از مهمترین وظایفی که اتحادیه دارد حمایت از اعضای تحت پوششش است و ما باید سعی کنیم چتر حمایتی اتحادیه را بر فراز سر اعضای آن بگسترانیم. همانطور که اشاره کردم قدرت اتحادیه به تعداد اعضایش است و در حال حاضر یکی از دغدغههای ما در اتحادیه نیز همین مسئله است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران همدان اظهار داشت: از دیگر اقدامات حمایتی که درصدد اجرای آن هستیم احیا شرکت تعاونی است. همانطور که میدانید ملزومات چاپی جزو محصولات وارداتی است و بسیاری از این کالاها از تهران به همدان ارسال میشوند، به همین دلیل قیمتها نیز چندین برابر شده و این فوق طاقت چاپخانههای همدان است، ما با احیای مجدد تعاونی سعی داریم تا مشکلات اینچنینی را برای اعضا اتحادیه حل کنیم.
خضریان بیان داشت: یکی از معضلاتی که در تمام شهرهای کشور با آن روبرو هستیم وجود مراکز و واحدهای کوچکی است که نقش دلالان را ایفا میکنند، سفارشهای کاری را گرفته و برای چاپخانههایی که در نظر دارند به خارج از شهر ارجاع میدهند؛ شهرهای بزرگی مانند تهران و مشهد با این امر مشکلی ندارند ولی در شهرهایی مانند همدان که با کمبود کار روبرو هستند این یک معضل بزرگ محسوب میشود و ضربه بزرگی به این صنف وارد میکند.
وی در پایان اظهار کرد: شهر همدان یک شاهراه است، شهرهایی مانند کرمانشاه، ایلام و کردستان مسیرشان از این شهر عبور میکند، همدان میتواند نقش یک پایولت را برای آنها ایفا کند که در تمامی زمینهها نیازهایشان را تأمین کند، یکی از این موارد میتواند صنعت چاپ باشد. اگر بتوانیم ظرفیتهای چاپی استان همدان را تقویت کنیم قطعاً صنعت چاپ همدان میتواند به یک مرکز پیش رو و فعال تبدیل شود.
بیشتر بخوانید: تشکیل اتحادیه چاپخانه داران استان همدان