نماینده تشکل های صنعت چاپ و مصرف کنندگان کاغذ و مقوای استان های کشور گفت: یکی از دلایل عمده ای که اتحادیه چاپخانه داران همدان را به جایگاه واقعی خود نرسانده، استانی نبودن این اتحادیه است. اتحادیه چاپ همدان محدود به شهر همدان بوده و استانی نیست.
غلامرضا شجاع، نماینده تشکل های صنعت چاپ و مصرف کنندگان کاغذ و مقوای استان های کشور است، درباره وضعیت اتحادیه چاپخانه داران همدان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: یکی از دلایل عمده ای که اتحادیه چاپخانه داران همدان را به جایگاه واقعی خود نرسانده، استانی نبودن این اتحادیه است. اتحادیه چاپ همدان محدود به شهر همدان بوده و استانی نیست، به این ترتیب بسیاری از شهرهای این استان زیر نظر اتحادیه کار نمی کنند و مجبور هستند زیر نظر اتحادیه هایی کار کنند که هیچ ربطی به کار آنها ندارند.
شجاع گفت: برای مثال مجبور هستند زیر نظر اتحادیه لوازم التحریر یا اتحادیه عکاسان فعالیت کنند و این امر ضربه زیادی به فعالان این حوزه در دیگر شهرهای استان وارد می کند.
وی افزود: من از مدیرکل محترم ارشاد استان همدان، دکتر احمدرضا احسانی تقاضا می کنم به این مورد رسیدگی کنند و در ارتباط با رئیس اتاق اصناف همدان این معضل را حل کنند. جناب دکتر احسانی با رئیس اتحادیه و هیئت مدیره استان همدان رابطه خوبی دارند و می توانند به مذاکرات خوبی در این باره دست پیدا کنند. در صورتی که این امر مهم عملی شود می توان ارتباط بسیار بهتری با چاپخانه داران استان گرفت و برای حل مشکلات آنان در جستجوی راهحل بود.
شجاع ادامه داد: نکته دیگری که می توان درباره اتحادیه چاپ شهر همدان به آن اشاره کرد این است که اتحادیه همدان نیز مانند اتحادیه بسیاری از شهرهای دیگر ملکی از خود ندارد و در ساختمانی اجارهای به کار مشغول است، به جا است که این صنعت بزرگ و مهم برای اتحادیه خود یک آپارتمان مستقل داشته باشد و بنده امیدوارم که مدیرکل محترم به این مطلب نیز رسیدگی کنند و در صورت امکان کمک مالی و تسهیلات کمبهره در اختیار این عزیزان قرار دهند.
نماینده تشکلهای صنعت چاپ در ادامه به بیان مشکلات صنعت چاپ در این استان پرداخت و توضیح داد: یکی از مشکلات اساسی که صنعت چاپ استان همدان با آن دست به گریبان است خروج کارهای چاپی از استان است. در همین باره باز هم از جناب دکتر احسانی خواهش میکنم در جلسات ماهانه شورای امنیت شهر که با حضور استاندار تشکیل میشود از ایشان بخواهند به همه ادارهجات دستور کتبی دهند و جلوی خروج کارهای چاپی از استان را بگیرند و اجازه ندهند کارهای دولتی و غیردولتی از همدان خارج شود. کارهای چاپی که امکان انجام دادنشان در خود استان وجود دارد نباید به جاهای دیگر فرستاده شود.
وی به یکی دیگر از مشکلات عمده چاپخانهها نیز اشاره کرد و افزود: مشکل دیگر تعدد مراکز تبلیغاتی و تداخل صنفی آنها است. مراکز تبلیغاتی کارهای چاپی را از مشتریان دریافت کرده و نقش دلالی ایفا میکنند، این کار باعث میشود هم قیمتها بیشتر تمام شود و هم کیفیت کار پایین بیاید، به همین دلیل باید این امر به صورت قانون دربیاید تا مراکز تبلیغاتی کارهایی که متعلق به چاپخانهها است را انجام ندهند.
شجاع در ادامه بیان کرد: در سال های اخیر تحریمهای ظالمانهای علیه ایران اجرایی شد و به همین دلیل کل استانهای کشور دچار بحران اقتصادی شدند و صنایع مستقر در آنها تحت تأثیر قرار گرفتند، واحدهای چاپی کشور نیز از این بحران آسیب زیادی دید. به دلیل بیکاری و کمکاری نوعی رقابت منفی و ناسالم بین فعالان صنعت چاپ شکل گرفت، یکسری از این عزیزان به رقابت کشندهای روی آوردهاند که نهتنها خودشان بلکه دیگر فعالان این حوزه را نیز به نابودی خواهد کشاند.
وی افزود: شکستن قیمتها و کار کردن با نازلترین بها یکی از مصادیق این رقابت منفی است، مسلماً وقتی شما قیمت پایینتری به مشتری پیشنهاد کنید مجبور میشوید از کیفیت کار کم کنید، یک جنس بیکیفیت به مشتری عرضه میکنید و بازار را نیز از حالت تعادل خارج میکنید؛ به این شکل دود این کار هم در چشم خودتان میرود و هم در چشم همکاران صنفی، کیفیت چاپی کشور نیز زیر سؤال خواهد رفت.
مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران ابراز داشت: همانطور که میدانید وجود تعاونی برای هر صنفی لازم است و نقش حمایتی این بخش بر کسی پوشیده نیست. وجود شرکت تعاونی میتواند دست دلالان را کوتاه کند و با توجه به وضعیت چاپ در این استان میتوان گفت که وجود شرکت تعاونی برای چاپخانهداران همدان امری حیاتی و لازم است. تهیه و توزیع مواد اولیه با قیمت مناسب برای چاپخانهداران از کوچکترین حمایتهایی است که شرکت تعاونی از اعضای خود به عمل میآورد.
وی همچنین افزود: اتحادیه چاپخانهداران همدان به لطف رئیس اتحادیه جناب آقای خضریان فعالتر شده است که از همین جا به ایشان خسته نباشید عرض میکنم. اتحادیه همدان بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ عضو پروانهدار دارد که در صورت استانی شدن تعداد اعضای آن به ۳۰۰ عدد هم خواهد رسید. اتحادیه برای روی دادن این اتفاق باید به صورت قوی پیگیری کند و مجموعههایی را که پروانه کسب ندارند و زیرمجموعه صنف حساب میشوند را وادار کند تا پروانه لازم برای فعالیت را به صورت قانونی کسب کنند.
این فعال صنفی پرتلاش در ادامهی سخنان خود دولت را مخاطب قرار داده و گفت: من از دولت تقاضا میکنم تا اصناف را ببیند و به مشکلات آنها التفات داشته باشد. اصناف کشور ایران همواره و در هر حال پشتیبان انقلاب بودهاند و در برهههای خطرناک هیچگاه این کشور و نظام آن را تنها نگذاشتهاند؛ انتظار میرود دولت نیز حضور آنان در صحنه را ببیند و در این شرایط بحرانی به یاریشان بشتابد.
شجاع در همین رابطه تصریح کرد: یکی از کارهایی که دولت میتواند برای نجات اصناف کشور انجام دهد تکنرخی کردن ارز است. این کار از رانتخواری و امضاهای طلایی و سوءاستفادههای بیجا جلوگیری به عمل میآورد. همانطور که میدانید نرخ ارز روزبهروز در حال افزایش است. اگر ارز تکنرخی شود ریشه خیلی از سوءاستفادهها و مشکلات خشکانده میشود.
وی افزود: بخش اعظم مواد اولیه صنعت چاپ وارداتی است، به همین دلیل نیز در سالهای اخیر با مشکل قیمت کاغذ، مرکب، زینک، الکل و لوازم یدکی و سایر ملزومات چاپی دیگر دست به گریبان بودهایم که حالا به همه مواد اولیه سرایت پیداکرده است. قیمت همه کالاهایی اولیه و اساسی که در صنعت چاپ موردنیاز است روزانه و در بعضی مواقع ساعتی و همزمان با بالا رفتن قیمت ارز بالا میرود، شرایط به گونه است که چاپخانهداران حتی نمیتوانند برای چند روز آینده برنامهریزی کنند و یک قیمت ثابت و مناسب به مشتری عرضه کنند.
اعتقاد بنده این است که دولت میتواند با تکنرخی کردن قیمت ارز بخش قابلتوجهی از مشکلات اصناف را حل کند. اصناف در مصائب کوچک و بزرگ در کنار ملت و دولت بودهاند و به جا است تا دولت نیز در شرایط سخت آنها را از یاد نبرد.
شجاع همچنین در پایان از همدلی و همکاری هیئتمدیره اتحادیه همدان تشکر ویژهای کرد و این اتحادیه را جزو تشکلهای خوب کشور دانست.
بیشتر بخوانید: استفاده از پتانسیل های چاپی و ظرفیت های استان همدان