صنعت چاپ نباید در زمره مشاغل سخت و زیان‌ آور قرار گیرد

    گفت و گو با صهبا سرابیان، کارآفرین برگزیده صنعت چاپ خراسان رضوی

    0
    182
    مشاغل سخت و زیان‌ آور

    کارآفرین برگزیده صنعت چاپ استان گفت: صنعت چاپ در شرایط مدرن و امروزی نباید در زمره مشاغل سخت و زیان‌ آور محسوب شود.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از خبرگزاری برنا از خراسان رضوی، صهبا سرابیان کارآفرین برگزیده صنعت چاپ خراسان رضوی با بیان اینکه صنعت چاپ در شرایط مدرن و امروزی خود نباید در زمره مشاغل سخت و زیان‌ آور محسوب شود، اظهار کرد: اینکه صنعت چاپ جزو مشاغل سخت و زیان‌ آور است حرف درستی نیست زیرا زیان‌آور بودن در گذشته مطرح بود؛ کاربری دستگاه‌های قدیمی به گونه‌ای بود که اپراتور اولاً باید با دست و به‌صورت مستقیم با مواد در تماس می بود و ثانیا حروف سربی برای سلامت کارگران مشکل ایجاد می‌کرد.

    وی افزود: با این حال، با پیشرفت دانش و تکنولوژی چاپ، اپراتورها دیگر نیازی به تماس مستقیم با مواد ندارند و با فشردن یک دکمه، خط چاپ را هدایت می‌کنند. علاوه بر این، مرکب‌های جدید هم پایه گیاهی دارند و از این نظر، خیلی از مسائلی که در گذشته مطرح بود و بر مبنای آن‌ها، صنعت چاپ، زیان‌آور خوانده می‌شد اکنون دیگر قابل‌طرح نیست.

    این کارآفرین برگزیده صنعت چاپ خاطرنشان کرد: صنف چاپ یک رده فرهنگی است. چاپخانه‌داران ما همگی اشخاصی هستند که سطح بینش و مفاهمه بالایی دارند و به همین دلیل، حمایت از حقوق کارگران در این صنف، یک اصل نهادینه شده است. من ادعا می‌کنم که حتی اگر هیچ قانونی در حمایت از کارگران وجود نداشت اما بازهم چاپخانه‌داران ما هوای کارگران خود را داشتند. این‌ها بحث فضای حاکم بر کار است اما با وجود این مسائل، ما از اساس قبول نداریم که صنعت چاپ یک شغل سخت و زیان‌آور باشد.

    بیشتر بخوانید: آیین ‌نامه مشاغل سخت و زیان ‌آور بازنگری می شود

    پیامد قرار گرفتن چاپ جزو مشاغل سخت و زیان‌ آور

    وی ادامه داد: با این حال، حقیقت امروز آن است که کارشناسان بیمه، نظری مخالف با ما دارند و براساس همین موضع‌گیری‌های سلیقه‌ای، کارگران را حائز شرایط بازنشستگی ۲۰ ساله می‌دانند درحالی که از این موضوع غافل هستند که این دیدگاه، چه پیامدهای مخربی بر کلیت صنعت داشته است.

    سرابیان تصریح کرد: زود بازنشسته شدن کارگران فعال در صنعت چاپ، کار را برای کارآفرینان و کارفرمایان بسیار دشوارتر کرده زیرا نیروهای زبده و باتجربه خود را به‌سادگی از دست می‌دهند و در حالی که از تجربه و تبحر آنان در خطوط تولید و چاپ خود بی‌بهره هستند، مجبور می‌شوند حقوق و سنوات ناعادلانه‌ای را پرداخت کنند. یکی از دلایل اساسی مهاجرت چاپخانه‌داران صاحب‌نام ما به کشورهای همسایه نیز همین است زیرا به‌موازات رکود حاکم بر بازار، تورم بالا و جهش‌های غیرقابل‌پیش‌بینی در نرخ ارز، مسئله  سختی کار را برای کارفرمایان مضاعف کرده است.

    وی تأکید کرد: جالب اینجاست که بدانید بسیاری از همین کارگرهایی هم که در ایران بازنشستگی پیش از موعد می‌گیرند، پس از بازنشستگی مهاجرت می‌کنند و به‌عنوان کارشناسان باتجربه، با حقوق بسیار بالاتر دوباره مشغول به کار می‌شوند. اینجاست که آسیب دیگر این موضوع متوجه حوزه آموزش می‌شود و شاگردان و کارگران جوانی که در چاپخانه‌ها استخدام می‌شوند از مهارت و تجربه کارگران باسابقه بی‌بهره می‌مانند. بر همین اساس، این ضرورت امروزه وجود دارد که در قوانین حوزه بیمه بازنگری شود و حتی با وجود بازنشستگی ۲۰ ساله، مهارت کارگران به شیوه دیگری در چاپخانه‌ها پای‌کار بیاید.

    مقاله قبلیبقای چاپ ایران در گرو نیروی متخصص، تکنولوژی‌های نوین و ایجاد بازارهای مرزی
    مقاله بعدیتامین ۱۵ هزار تن کاغذ تحریر حوزه نشر از داخل کشور

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.