نوسازی ۴۰۰ چاپخانه با ارز اختصاصی به واردات ماشین‌آلات چاپ «دبش پک»

    0
    69
    چای دبش واردات ماشین‌آلات چاپ چای دبش

    احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران با اشاره به پرونده چای دبش می‌گوید: ارزی که برای واردات ماشین‌آلات چاپ و بسته‌بندی به این شرکت داده شده می‌توانست ۴۰۰ چاپخانه در تهران را از فرسودگی ناوگان نجات دهد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از صدای بورس، ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور ۱۱ آذر ماه نتایج ورود این سازمان به موضوع «واردات چای و ماشین‌آلات مربوطه به کشور در ۳ سال اخیر و عدم انجام تعهدات ارزی از سوی یک گروه تجاری واردکننده» را تشریح کرد. وی در بخشی از صحبت خودمطرح کرده است،‌ این گروه تجاری از ابتدای سال ۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار برای واردات ماشین‌آلات چاپ و بسته‌بندی پیشرفته و چای، ارز دریافت کرده و در این مدت ۷۹‌درصد از ارز نیمایی تخصیص یافته برای واردات چای، به این گروه تجاری اختصاص یافته است.

    به گفته خداییان،‌ علاوه بر ارزهای تامین‌شده جهت واردات چای، بالغ بر یک میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار جهت واردات ماشین‌آلات مربوطه به این گروه تجاری تخصیص داده شده است.

     

    ارائه تسهیلات برای برای واردات ماشین‌آلات چاپ

    ابوالحسنی واردات ماشین‌آلات چاپ احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران نسبت به اختصاص مبلغ مذکور برای واردات ماشین‌آلات چاپ به یک شرکت تجاری در حالی که صنایع چاپ و بسته‌بندی با مشکل فرسودگی ناوگان مواجه هستند، انتقاد کرده و می‌گوید: ارزی که به این شرکت برای واردات ماشین‌آلات اختصاص داده شده است،‌ می‌توانست بخشی از صنعت چاپ را با تحول روبرو کند. این شرکت ارز واردات ماشین‌آلات را دریافت کرده ولی ظاهرا چند ماشین محدود با ارزش بسیار پایین‌تر از این رقم وارد کرده است.

    وی همچنین با اشاره به اهمیت تخصیص منابع به واحدهای تخصصی ادامه می‌دهد:‌ البته جای شکرش باقی است که این دلارها صرف واردات ماشین‌آلات چاپ نشده است که اگر چنین می‌شد،‌ نیمی از صنعت چاپ در ایران با شکست اقتصادی روبرو می‌شد و بسیاری از بخش خصوصی فعال در این صنف ورشکسته می‌شدند.

    رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران تصریح می‌کند: ما بارها از مسئولان دولت‌های قبل و فعلی خواستیم که فرسودگی ناوگان چاپ را جدی گرفته و نسبت به ارائه تسهیلات مورد نیاز برای تجهیز و واردات ماشین‌آلات چاپ اهتمام داشته باشند، اما پاسخ روشنی نگرفتیم، این در حالی است که این رقم برای واردات ماشین‌آلات به یک شرکت تجاری که به صورت تخصصی نیز در حوزه چاپ فعالیت نمی‌کند، اختصاص داده شده است.

     واردات ماشین‌آلات چاپ چای دبشبه گفته رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران اگر این مبلغ به بخش خصوصی فعال در حوزه چاپ در قالب تسهیلات اختصاص پیدا می‌کرد،‌ بالغ بر ۴۰۰ چاپخانه بروزرسانی می‌شدند و تحولی در عرصه چاپ و بسته‌بندی رخ می‌داد.

    ابوالحسنی ادامه می‌دهد:‌ اگر این پول برای صنعت چاپ هزینه می‌شد، و ماشین‌آلات مورد نیاز را وارد می‌کردیم‌، می‌توانستیم صنعت چاپ را با جهش روبرو کنیم و در حوزه صادرات نیز فراتر شرایط فعلی اقدام کنیم، این در حالی است که شرکت چاپ دبش تنها برای تولید بسته‌بندی چای این میزان ارز را دریافت کرده است.

    بیشتر بخوانید: گروه کشت و صنعت دبش؛ رکورددار فساد اقتصادی

    وی می‌افزاید: گلایه ما این است که چرا یک صدم یا یک دویستم این رقم،‌ در صنعت چاپ و برای واحدهای چاپی سرمایه‌گذاری نمی‌شود،‌ ما بارها از فرسودگی ناوگان چاپ سخن گفته‌ایم،‌ از تسهیلاتی که چاپخانه‌ها برای بروزرسانی و واردات ماشین‌آلات چاپ و بسته بندی نیاز دارند، اما اقدام چندانی انجام نشده است.

    مقاله قبلینقشه سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی چاپ، بسته‌بندی و صنایع وابسته
    مقاله بعدینمایشگاه کاغذ و مقوای هند و توجه به فناوری سبز و محیط زیست

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.