گام‌ های ناهماهنگ صنعت چاپ ایران با تغییرات جهانی

    گفت و گو با حمید متواضع، مدیر چاپ ابیانه

    0
    201
    صنعت چاپ

    در خلال نشست کارگروه آسیب‌شناسی صنعت چاپ و راهکارهای برون‌رفت از مشکلات؛ چاپ و نشر آنلاین درباره وضعیت صنعت چاپ و عملکرد اتحادیه گفت و گویی اختصاصی با حمید متواضع، مدیر چاپ ابیانه از فعالان حوزه چاپ که در این نشست حضور داشت انجام داد؛ که در ادامه از نظر می‌گذرانید.

    متواضع، مدیر چاپ ابیانه است. این چاپخانه‌دار قدیمی و هنرمند سال‌هاست که در حوزه چاپ کتاب فعالیت می‌کند و با استفاده از چاپ افست و سیلک به چاپ کتاب‌های نفیس، ارزنده و قابل‌توجهی در چاپخانه خود دست‌ زده است.

    وی در حاشیه برگزاری نشست کارگروه آسیب‌شناسی صنعت چاپ و راهکارهای برون‌رفت از مشکلات آن (گزارش کامل نشست را در اینجا بخوانید) در خصوص عملکرد هیئت‌مدیره جدید اتحادیه صنعت چاپ بیان داشت: همان‌طور که می‌دانید صنعت چاپ یک حوزه وسیع و گسترده است و به همان میزان مشکلات گسترده‌ای نیز دارد؛ کار در این حوزه مانند ساختن یک دستگاه نیست که اگر تنها مسائل فنی را بدانی کار تمام باشد. یک‌طرف داستان وضعیت اقتصادی کشور است که در حال حاضر گرفتار تورم نفس‌گیر است و توان همه‌ی صنایع را گرفته؛ از سوی دیگر قوانین و ساختار سیستم دولتی است که دانسته یا نادانسته مشکلات زیادی برای این حوزه ایجاد کرده است.

    کمک به صنعت چاپ

    مدیر چاپ ابیانه افزود: هیئت‌مدیره جدید نیز برای کمک به صنعت چاپ آمده است و آنچه از شواهد امر برمی‌آید قصد کمک و یاری به این حوزه را نیز دارند؛ اما در حال حاضر زود است که بخواهیم دراین‌باره قضاوت کنیم؛ تغییر نیاز به زمان دارد.

     متواضع در همین‌باره گفت: این عزیزان مسئولیت بزرگی به گردن گرفته‌اند و در این راه نیاز به همراهی دارند؛ ما هم به‌عنوان اعضای این اتحادیه تا آنجا که در توان داشته باشیم در این راه یاری‌شان خواهیم کرد.

    وی همچنین تصریح کرد: صنعت چاپ جزو صنوفی است که به‌هیچ‌عنوان نمی‌توان نادیده‌اش گرفت. از لباسی که می‌پوشید تا قلمی که در دست گرفته‌اید همگی به‌نوعی به این بخش گره‌ خورده‌اند اما با این ‌همه بهای لازم به این صنعت داده نشده؛ این صنعت توسط مسئولان نادیده گرفته‌ شده است.

    مدیر چاپ ابیانه اظهار کرد: مشکل اساسی این صنعت ارزش پول ما است که به‌شدت دچار نوسان شده است؛ در سال‌های گذشته یعنی بین ۱۰ الی ۱۵ سال پیش ما به‌راحتی می‌توانستیم دستگاه‌های جدید وارد کشور کنیم و از آخرین تکنولوژی‌های روز در این بخش استفاده کنیم اما در حال حاضر به دلیل نوساناتی که وجود دارد و سقوط پول کشورمان نمی‌توانیم به‌روزرسانی انجام دهیم و از آنجا که صنعت چاپ به‌شدت به فنّاوری وابسته است، گام‌های کند ما در این حوزه برایمان به قیمت از دست دادن بازارهای جهانی همراه خواهد بود.

    متواضع در پایان آینده صنعت چاپ را با توجه به نوسانات اقتصادی و قیمت‌های ناپایدار به‌شدت غیرقابل‌ پیش‌بینی ارزیابی کرد.

    مقاله قبلیانتخاب برترین های بیستمین جشنواره چاپ در سه بخش
    مقاله بعدینخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و ارسال کتاب های فروخته شده

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.