مدیرعامل چاپ طلایه مرجان معتقد است که صنعت چاپ ایران دلسوزی ندارد تا به آن توجه کرده و از پتانسیل های بالایش استفاده کند.
علی مخزن؛ مدیرعامل چاپ طلایه مرجان درباره صنعت چاپ استان تهران به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: شرایط فعلی صنعت چاپ استان تهران در هشت سال اخیر در دوره رکودی بی سابقه فرورفته است. در این بین تنها چاپخانه داران بزرگی که در بخش های تخصصی مشغول به فعالیت هستند قادرند تا به کارشان ادامه بدهند؛ چاپخانه داران کوچک به دلیل نداشتن نقدینگی کافی و نبود تجهیزات لازم نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
این چاپخانهدار باسابقه درباره مشکلاتی که صنعت چاپ ایران و همچنین استان تهران با آن روبرو است بیان داشت: نداشتن نقدینگی لازم و وضعیت اقتصادی نامناسب را می توان از مهم ترین دلایل رکود وضعیت چاپ کشور دانست. من بهعنوان یک چاپخانه دار که ۵۰ سال در این بخش فعالیت می کنم نقدینگی ام ساختمان و ماشینآلاتی است که در اختیار دارم؛ بنابراین نمی توانم دو میلیارد برای سفارش مشتری هزینه کنم و سرمایه ام را در مسیر پر مخاطره ای قرار دهم؛ از طرفی وضعیت بد اقتصادی است که بر مشکلات ما افزوده است.
مدیرعامل چاپ طلایه مرجان در ادامه بیان داشت: صنعت چاپ یک صنعت مادر است؛ یعنی تمامی صنایع دیگر برای ادامه کار خود به نوعی به آن وابسته هستند؛ از صنایع غذایی تا اسباببازیفروشی، تمامی این زنجیره به یکدیگر متصل هستند؛ زمانی که اقتصاد کشور در رکود به سر ببرد امکان تولید نیز وجود نخواهد داشت؛ در نتیجه صنعت چاپ کشور دچار رخوت می شود. اکنون تیراژ کارها از ۱۰ هزار به دو هزار کاهش پیدا کرده است. نبود سفارش نیز یکی دیگر از مهم ترین مشکلات امروز صنعت چاپ استان تهران است.
مخزن همچنین اظهار داشت: وقتی یک کودک به دنیا می آید از همان ابتدا، زندگی اش به صنعت چاپ گره می خورد و تا انتها تمامی نیازهایش به نوعی با صنعت چاپ در ارتباط است؛ اما متأسفانه در کشور ما التفات لازم به این حوزه نشده است. این حوزه در حال حاضر دو متولی قدرتمند دارد (وزارت صمت و وزارت ارشاد) اما با این وجود حکم یک طفل سرراهی را دارد که هیچ گونه رسیدگی درستی از جانب متولیان خود به آن نمیشود.
استفاده از پتانسیل بالای صنعت چاپ ایران
وی در ادامه درباره صنعت چاپ ایران بیان کرد: باید بگویم که صنعت چاپ ایران دلسوزی ندارد تا به آن توجه کرده و از پتانسیل های بالایش استفاده کند. شما کشورهایی مانند ترکیه را در نظر بگیرید؛ این کشور با شناسایی پتانسیل های این حوزه هماکنون در منطقه بیشترین صادرات تولیدات چاپی به کشورهای دیگر را دارد و این در حالی است که در چند دههی گذشته ترکیه در این بخش از کشور ایران عقبتر بود.
این چاپخانهدار باسابقه بیان داشت: یکی دیگر از مشکلات صنعت چاپ ایران عدم بهروزرسانی دستگاه های چاپی است، صنعت چاپ در کشور ما همچنان به صورت سنتی عمل می کند و این در حالی است که بهروزرسانی در این حوزه از اهمیت والایی برخوردار است، بسته بندی در این دوره مانند شناسنامه یک کالا عمل می کند و وجود آن ضروری است. برای فعالیت در این بخش باید از دستگاه های مدرن استفاده شود که متأسفانه با توجه به محدویت ها و رکود اقتصادی فعلی امکان به روزرسانی آن وجود ندارد.