ورود نخستین زینک ایرانی به بازار در سال آتی

    گفت و گو با جلال ذکایی؛ دبیر کارگروه دانش‌بنیان خودکفایی بیست‌وسومین جشنواره ملی صنعت چاپ

    0
    63
    نهاد ملی صنعت چاپ جلال ذکایی

    دبیر کارگروه دانش‌بنیان خودکفایی بیست‌وسومین جشنواره ملی صنعت چاپ پلیت (زینک) را یک محصول استراتژیک در روند چاپ اعلام کرد و درباره تولید داخلی آن گفت: پلیت بیشتر در حوزه افست مصرف دارد. زینک ایرانی تولید کردیم و سال آینده اولین زینک را به بازار عرضه خواهیم کرد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایرنا؛ جلال ذکایی دبیر کارگروه دانش‌بنیان خودکفایی بیست‌وسومین جشنواره ملی صنعت چاپ با اشاره به اینکه ایران در صنعت چاپ، در حوزه محصولات، مواد مصرفی و ماشین‌آلات به شدت وابسته به خارج از کشور است، گفت: وابستگی به کشورهای دیگر در حوزه ماشین‌آلات در تعداد زیادی از کشورها اتفاق می‌افتد، اما در مورد مواد مصرفی این آسیب بزرگی برای کشور ماست که به خارج از کشور وابستگی کامل داشته باشیم، به همین دلیل برای جلوگیری از خروج ارز، برای عدم وابستگی به خارج از کشور و به نوعی خودکفا شدن در حوزه مواد مصرفی، نزدیک به دو سال است که در چند حوزه کار مطالعاتی و تحقیقاتی انجام دادیم.

    مدیرعامل مجموعه فعال در صنعت چاپ با اعلام چهار محصولی که برای تولید داخلی آن اقدام شده است، بیان کرد: این چهار محصول عبارتند از، تولید جوهر اکو سالوِنت، نوعی جوهر برای چاپ‌هایِ محیطیِ فضایِ باز مانند بنرها و فعالیت‌های تبلیغاتی محیطی که با کیفیت بالایی تولید کردیم. جوهر سابلیمیشن برای چاپ انواع و اقسام پارچه‌های حوزه مد و لباس، انواع پارچه‌هایی که در پوشاک و صنعت نساجی و پارچه‌هایی را که در حوزه تبلیغات استفاده می‌شود، توانستیم تولید کنیم و تست آن را هم انجام دادیم.

    او ادامه داد: محصول دیگر تونر (پودر چاپ) است، توانستیم به تونر دستگاه‌های پرینت‌ با ویژند کانن و اچ.پی دسترسی پیدا کنیم. در این روزها که تعداد قابل توجهی از ناشران به چاپ دیجیتال روی آوردند و در این حوزه فعالیت می‌کنند، تولید داخلی این محصولات از اهمیت بالاتری برخوردار است.

    حدود ۹۵ درصد زینک ایرانی با استفاده از مواد اولیه داخل ساخته می‌شود

    ذکایی پلیت (زینک) را یک محصول استراتژیک در روند چاپ اعلام کرد و درباره تولید داخلی آن توضیح داد: پلیت بیشتر در حوزه افست مصرف دارد. زینک ایرانی تولید کردیم و سال آینده اولین زینک ایرانی را به بازار عرضه خواهیم کرد. حدود ۹۵ درصد زینک تولید داخلی با استفاده از مواد اولیه ایرانی و ۵ درصد با حلال‌هایی ساخته شده است که باید از خارج از کشور وارد کنیم. تولید این حلال‌ها آلایندگی زیست محیطی زیادی دارد به همین دلیل تصمیم گرفتیم واردات آن را انجام دهیم.

    به گفته دبیر کارگروه دانش‌بنیان خودکفایی، بین ۸۵ تا ۹۰ تا درصد سه کالای دیگر هم در داخل تولید می‌شود، زیرا مصرف آنها اینقدر زیاد نیست که تولید کامل داخلی داشته باشند.

    بیشتر بخوانید: ضرورت توجه به تولید زینک در کشور از سوی هیئت وزیران

     

    محصولات تولید ایران در آزمایش جواب مثبت گرفتند

    ذکایی درباره سازگاری محصولاتی که در حوزه چاپ در داخل ایران تولید خواهد شد، با ماشین‌های چاپ، توضیح داد: همه محصولات آزموده شده و جواب مثبت گرفتیم، حتی آن‌ها را در وضعیت‌های آب و هوایی سایر استان‌ها آزمایش کردیم که چسبندگی و هِد گرفتگی نداشته باشند و جواب مثبت گرفتیم.

    دبیر کارگروه دانش‌بنیان خودکفایی بیست و سومین جشنواره ملی صنعت چاپ با اشاره به مزایای تولید کالا در داخل کشور، بیان کرد: نکته مهم این است که حتی اگر در گام‌های اول، آسیبی وجود داشت، وقتی تولیدکننده در داخل باشد، هر مشکلی برای استفاده از مواد پیش بیاید، تولیدکننده می‌تواند آن را اصلاح کند. وقتی تولید در داخل اتفاق می‌افتد مانند زمانی نیست که از کشورهای دیگر مانند ترکیه، چین و اروپا محصول وارد کشور شود و نتوانیم آن را با شرایط ایران سازگار کنیم، وقتی کالایی در ایران تولید می‌شود به سرعت می‌توانیم مشکل آن را حل کنیم.

    وی در مقایسه قیمت چهار کالایی که در ایران تولید می‌شود با همانندهای آنها که در دیگر کشورها تولید می‌شود، بیان کرد: در بدبینانه‌ترین حالت این کالاها را ۱۰ درصد زیر قیمت بازار عرضه خواهیم کرد. اگر حمایت‌های دولتی وجود داشته باشد می‌توانیم تا کمتر از ۲۰ درصد قیمت محصولات خارجی، این تولیدها را ارائه کنیم.

    زینک ایرانی

    مقاله قبلی پیگیری کتاب‌ سازی و انتشار اینترنتی کتاب‌ ها توسط ناشران
    مقاله بعدیمجموعه پیشگامان تجهیز وک؛ تفکیک صنفی، ضرورت نمایشگاه چاپ و بسته بندی اصفهان

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.