صنعت چاپ خوزستان برای زنده ماندن و ادامه حیات به توجه مسئولان نیاز دارند تا بتوانند درصحنه باقی بمانند، مسئولان باید تسهیلات کافی برای بهروزرسانی در اختیار چاپخانهها قرار بدهند.
علی عبد الخانی یکی از چاپخانهداران استان خوزستان است. وی که مدیر چاپخانه بعثت در خرمشهر است، درباره چگونگی وضعیت صنعت چاپ این استان به چاپ و نشر آنلاین گفت: صنعت چاپ در استان خوزستان با مشکلات گوناگونی مواجه است؛ از مسائل مربوط به ارزشافزوده تا تهیه ملزومات چاپی، یکی از مهمترین معضلات ما در این روزها صعود شدید قیمت کاغذ است. مواردی از این دست چاپخانهداران را نهتنها در استان ما بلکه در کل ایران با چالشهای زیادی روبرو کرده است.
وی در ادامه افزود: مسئولان ما بهخصوص در اداره ارشاد با در نظر گرفتن این مشکلات باید تسهیلاتی برای فعالان این حوزه در نظر بگیرند، برای مثال تا قبل از انقلاب اسلامی چاپخانهها از پرداخت مالیات معاف بودند چراکه جزو بخش فرهنگی محسوب میشدند. این قانون بعد از انقلاب تغییر پیدا کرد. چاپخانه ما در خرمشهر قرار دارد، یعنی جایی که منطقه آزاد است، به همین واسطه از پرداخت مالیات یکسری کالاهای وارداتی معاف است، با اینهمه سال ۹۶ بنده مجبور شدم بابت وارد کردن یک دستگاه چاپ کلی مالیات پرداخت کنم.
بیشتر بخوانید: چاپ استان خوزستان نیازمند بهروزرسانی
صنعت چاپ خوزستان رو به زوال است
عبدالخانی اظهار داشت: صنعت چاپ خوزستان این روزها به دلیل بیماری کرونا و مسائل مربوط به تحریمها جزو صنایع روبه زوال و مرده محسوب میشود. مسئولان امر بهخصوص در اداره ارشاد و صمت باید با در نظر گرفتن این مشکلات راه چارهای برای احیای دوباره این حوزه پیدا کنند و از تعطیلی و نابودی صنعت چاپ جلوگیری کنند.
وی در پایان آینده صنعت چاپ خوزستان را منوط به همت چاپخانهداران و مسئولان دانست و افزود: چاپخانهها برای زنده ماندن و ادامه حیات به توجه مسئولان نیاز دارند تا بتوانند درصحنه باقی بمانند، مسئولان باید تسهیلات کافی برای بهروزرسانی در اختیار چاپخانهها قرار بدهند، بار مالیات بر ارزشافزوده را از دوش چاپخانهداران بردارند و برای تهیه مواد اولیهای همچون کاغذ یارانهی مناسبی در اختیار چاپخانهها قرار بدهند تا آنها نیز بتوانند از این طوفان سختی که تحریمها و بیماری ایجاد کرده است عبور کنند.