حل مشکلات کارگروه لیبل با یاری اتحادیه چاپخانه‌داران

    0
    316
    کارگروه لیبل

    بررسی وضعیت صنعت لیبل در کشور، بیمه، مالیات بر ارزش افزوده، مشکلات مربوط به بازرسان محیط‌زیست و مسائلی از این دست جزو مقولاتی بودند که دیروز ۲۵ آبان ماه با حضور جمعی از بزرگان این صنعت و رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران (احمد ابوالحسنی) در جلسه کارگروه لیبل مطرح شد.

    گفتنی است این جلسه با مشارکت حسین احمدی (صنایع چاپ مادرول) احمدرضا فتوحی (شرکت پیشگام چاپ)، پیام محبوبی (شرکت چاپ کالا برچسب)، مسعود مصطفایی (مسعود مارک)، امین کاووسی (پارسیان لیبل) و همچنین حضور و همراهی احمدابولحسنی (رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران) اسکندر خمسه پور (رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ) و احمد رضا اعتماد مظاهری (رئیس شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران) در مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.

    کارگروه لیبل

     

    احمد ابوالحسنی در ابتدا به بیان اهمیت صادرات در این بخش اشاره کرد و افزود: چین توانسته با استفاده از کارایی واحد های کوچک و متوسط در این حوزه به موفقیت های خوبی دست پیدا کند اما در کشور ما متأسفانه واحدهای این‌چنینی به دلیل مشکلات موجود در زمینه واردات مواد اولیه و مسائل ارزی در حال از بین رفتن هستند. بنده به عنوان رئیس جدید اتحادیه درصدد هستم با برقراری رابطه بین مجلس شورای اسلامی و اتحادیه چاپخانه داران مشکلات واحدهایی که در این بخش فعال هستند را به گوش مسئولان برسانم. از جمله کارهایی که توانسته‌ایم در همین مدت محدود به انجام برسانیم تغییر فضای اتحادیه بود تا به این طریق از نمایندگان و مسئولانی که می‌توانند در این مسیر راهگشای ما باشند در یک فضای مناسب پذیرایی کنیم؛ پتانسیل های نهان این صنعت را به اطلاع مجلس برسانیم و در مورد مشکلاتشان رایزنی های لازم را انجام دهیم.کارگروه لیبل
    اسکندر خمسه پور رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ نیز در ابتدای این جلسه اظهار کرد: به نظر بنده در این حوزه بیشترین مشکل در زمینه واردات مواد اولیه است که با کمک اتحادیه و تعاونی باید روی این مسئله کار شود و تعاونی باید گلوگاهی باشد تا بتوانیم کارهای مربوط به این بخش را حل و فصل کنیم.
    حسین احمدی یکی از فعالان شناخته شده در صنعت لیبل و مدیرعامل صنایع چاپ مادرول در رابطه با جایگاه صنعت چاپ بیان داشت: چاپ حوزه ای است که هم بعد صنعتی و هم بعد هنری دارد اما در دنیای امروز بخش هنری اش ضعیف شده و بعد صنعتی پر رنگ تر شده است. اکثر صنایع به چاپ وابسته هستند، به این معنا که تمام تولیدات به نوعی کارشان با این بخش گره خورده است؛ از همین رو این صنف به مطالبه گری قوی نیاز دارد تا به بیان مشکلات و گرفتن امتیاز از مسئولان امر بپردازد؛ یعنی قدرت چانه زنی بالایی داشته باشند. در همین راستا به کارگروهایی نیاز داریم که در این صنعت فعالیت می کنند و می توانند اطلاعات لازم را به ما بدهند تا به رفع معضلات و مشکلات تا آنجا که در توان داریم اقدام کنیم.کارگروه لیبل
    احمدرضا اعتمادمظاهری رئیس شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران در خصوص رابطه بین اتحادیه و تعاونی چاپخانه داران بیان داشت: با رابطه ای خوبی که میان اتحادیه چاخانه داران تهران و تعاونی برقرار شده است ما به آینده صنعت چاپ امیدوار هستیم. همانطور که می دانید اتحادیه در بخش های حقوقی دستش باز است و تعاونی نیز در بخش تجاری و همکاری این دو بخش برای ارتقا صنعت چاپ و حل کارگروهای زیر مجموعه آن حیاتی است. بنده مطمئن هستم که ما با همگرایی و همگروهی می توانیم کارهای صنفی بزرگی انجام دهیم.

    کارگروه لیبل
    احمد ابوالحسنی نیز در همین رابطه افزود: در خصوص کارگروه لیبل ما می توانیم در زمینه ثبت سفارشات و واردات با کارت بازرگانی تعاونی چاپخانه داران کارهای مثبتی انجام دهیم؛ بنده می توانم در این زمینه قول های مساعدی به این بخش بدهم.کارگروه لیبل
    مسعود مصطفایی از فعالان این حوزه در رابطه با مشکلاتی که بخش لیبل به آن درگیر است بیان داشت: از جمله مسائلی که با آن درگیر هستیم بخش بیمه است، اداره بیمه برای ما به عنوان تولید کننده این حوزه ۵ درصد حق بیمه مشخص کرده است و این یعنی چیزی در حدود ۲۰ درصد سود مجموعه و مبلغ بسیار بالایی است که از سوی آنها برای ما در نظر گرفته شده است. این هزینه جدای از بحث مالیات و مالیات بر ارزش افزوده است. بنده به عنوان فعال این حوزه به هر حال با بخش مالیات کنار آمده ام و خود را ملزم به پرداخت می دانم اما این ۵ درصد در حوزه بیمه توان ما را در تولید محدود کرده است. از طرفی درگیرهایی نیز در بخش محیط زیست برای ما پیش آمده و هر روز با بهانه تراشی هایی جدیدی از سوی ماموران این اداره ربرو هستیم.کارگروه لیبل
    فتوحی از شرکت پیشگام چاپ نیز اظهار داشت: یکی از معضلات ما گرانی بیش از حد مواد اولیه در این حوزه است. قیمت مرکب و قطعات ماشین های چاپ لیبل به قدری افزایش پیدا کرده است که دیگر سودی باقی نمی‌ماند که ما بتوانیم روی آن حساب باز کنیم. اگر اتحادیه بتواند درباره واردات مواد اولیه و تهیه ملزومات چاپ با قیمت عادلانه ای اقدام کند می توانیم به آینده امیدوار باشیم. از سوی دیگر واردات ماشین آلات با این نرخ یورو دیگر اصلاً کار عاقلانه ای نیست. شما در نظر بگیرید ۲۰ میلیارد هزینه می کنید تا یک ماشین را وارد کشور کنید؛ چقدر باید بتوانید در این شرایط سخت کار کنید تا اصل اولیه پول ماشین چاپی که خریداری کرده اید برگردد؟ چنانچه مشاهده می کنید کار کردن در این شرایط اقتصادی بسیار سخت شده و باید فکری حساب شده در این رابطه کرد.کارگروه لیبل
    پیام محبوبی از چاپ کالا برچسب نیز که در این جلسه حضور داشت بیان داشت: یکسری افراد جدیدی وارد این حوزه شده اند و تمام هستی خود را فروخته اند تا بتوانند سرمایه ای برای خرید یک ماشین هزینه کنند؛ از همین رو نیز در این شرایط اقتصادی حاضرند به هر قیمتی که شده کار را بگیرند؛ این افراد هم به خودشان آسیب می زنند و هم به صنف. به نظر بنده باید در مورد قیمت گذاری و ورود افراد جدید به این حوزه فکری اندیشید.
    احمدی در همین رابطه اظهار داشت: باید به آمار عرضه و تقاضا  به خصوص در کارگروه لیبل توجه شود و به دنبال تصویب قانونی باشیم تا کسانی که ارجحیت و صلاحیت دارند وارد این حوزه شوند و مجوزها تفکیک شود.
    امین کاووسی مدیر مجموعه پارسیان لیبل مشکلات ساختاری کشور را عامل مهم نابسامانی های صنعت چاپ و لیبل دانست و بیان داشت: به عقیده بنده تمامی مشکلات کارگروه لیبل و صنعت چاپ به مدیریت بخش کلان کشور باز می گردد. همان طور که می دانید تمام مواد اولیه ما وارداتی است؛ در حال حاضر نیز به دلیل وجود تحریم ها هزینه های مضاعفی همچون گمرک و غیره بر ما تحمیل شده است. قیمت یک ماشین چاپ در دنیا و به قیمت یورو همان است اما افت پول ما است که هزینه خرید آن را چندین برابر کرده و امکان رقابت در جهان را از ما گرفته است. قدرت خرید کشورهایی مانند ترکیه و یا حتی آذربایجان که به گونه ای رقیب صنعتی ما در چاپ محسوب می شوند، پایین نیامده است چرا که در تجارت های جهانی ارزش پولشان همان است و به همین دلیل توانسته اند بازار را از ما بربایند.کارگروه لیبل
    ابوالحسنی در پایان جلسه بیان داشت: بزرگترین مسئله ما این است که صنعت چاپ آمار درستی ندارد. ما هنوز نمی دانیم چه تعداد چاپخانه دارای مجوز هستند و چه تعدادی از ارشاد مجوز دارند، در مرحله اول ما به دنبال جمع آوری اطلاعات هستیم.
    وی در ادامه گفت: در همین رابطه فرم های خود اظهاری برای فعالان صنف ارسال می شود. طراحی فرم خود اظهاری برای جمع آوری اطلاعات صنف چاپخانه داران در دست انجام است و هفته آینده این فرم برای اعضا ارسال می شود.
    ابوالحسنی در ادامه درباره ی حل مشکلات کارگروه لیبل افزود: در خصوص حل مسئله بیمه و سهم ۵ درصدی آن نیز راهکارهایی داریم اما باید اطلاعات بیشتری در این خصوص داشته باشیم تا بتوانیم راه های حل این معضل را بررسی کنیم. درباره مشکل مالیات و مالیات بر ارزش افزوده نیز رایزنی هایی با هئیت رئیسه مجلس انجام داده ایم و همچنان پی گیری هستیم، مهمتر از همه این مطالب، ما به دنبال استانی کردن اتحادیه هستیم که گمان کنم با انجام آن بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

    بیشتر بخوانید: کارخانه تولید زینک در کشور

    مقاله قبلیتوقف برگزاری نمایشگاه ها ی کتاب در دنیا
    مقاله بعدیعملکرد روابط عمومی ها در دوره کرونا

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.