صدور مجوز واحدهای تکثیر؛ چالش جدی صنعت چاپ

    گفت و گو با میرزا علی قزل؛ مسئول چاپ و نشر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان

    0
    63
    صدور مجوز واحدهای تکثیر

    مسئول چاپ و نشر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: صدور مجوز واحدهای تکثیر از سوی اتحادیه تایپ و تکثیر، چالشی مهم پیش روی صنعت چاپ به شمار می‌رود.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا؛ میرزا علی قزل مسئول چاپ و نشر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: صدور مجوز واحدهای تکثیر از سوی اتحادیه تایپ و تکثیر در جایی همچون شهرستان گرگان و اتحادیه‌های همگن در شهرستان‌ها، بدون هماهنگی و استعلام از فرهنگ و ارشاد اسلامی ازجمله چالش‌هایی است که از دیرباز با آن روبه‌رو هستیم.

    وی در ادامه درباره صدور مجوز واحدهای تکثیر افزود: تمام این واحدها پس از دریافت پروانه صنفی از اتحادیه‌ های صنفی در قالب تایپ و تکثیر، فتوکپی و تکثیر، دفاتر فنی و مواردی از این‌ دست در حوزه چاپ فعالیت می‌کنند که طبق قانون نیازمند دریافت پروانه فعالیت از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و با توجه به حساسیت‌ های موجود در انواع محصولات چاپی، چه ازنظر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی نظارت بر این حوزه را دچار چالش کرده است.

    قزل ادامه داد: همچنین خریدوفروش ماشین‌آلات چاپ و تکثیر دیجیتال از قبیل انواع دستگاه‌های چاپ دیجیتال تونری، جوهرافشان، لیزری رومیزی، اداری و تجاری و صنعتی بدون در نظر گرفتن و مطالبه مجوز فعالیت از متقاضی توسط واحدهای صنفی فروش لوازم و ماشین‌آلات اداری در سطح استان و کشور، باعث ایجاد چالش در نظارت بر حوزه چاپ و تکثیر شده است.

    وی در این مورد توضیح داد: با این ماشین‌آلات، امکان چاپ و تکثیر انواع محصولات چاپی از یک برگ به بالا وجود دارد که با توجه به این‌که این ماشین‌آلات بدون مطالبه مجوز به هر فرد حقیقی و حقوقی واگذار می‌شود و محل نصب و راه‌اندازی آن مشخص نیست، امکان هرگونه سوءاستفاده از این ماشین‌آلات وجود دارد. 

    قزل افزود: نمونه بارز آن فعالیت افرادی در تکثیر برگه‌های پیش‌بینی فوتبال به‌صورت زیرزمینی است که در استان گلستان به معضلی برای اقتصاد خانواده‌ها تبدیل‌شده است و در طی سالیان گذشته برخورد جدی با این معضل صورت نگرفته است. صدور مجوز واحدهای تکثیر

    وی ادامه داد: البته معضل خریدوفروش ماشین‌آلات چاپ دیجیتال، کشوری است که با یک برنامه‌ریزی و هماهنگی و تصمیم‌گیری استانی می‌توان نمونه‌ای اجرایی در سطح کشور ارائه کرد.

    بیشتر بخوانید: صنعت چاپ استان گلستان در ورطه رکود

    میرزاعلی قزل در پایان، گفت: متأسفانه این چالش‌ها را در حوزه نشر هم شاهد هستیم که تکثیر و توزیع غیرمجاز انواع کتاب‌ها نمونه‌ای در این حوزه است که معتقدم نیازمند بازنگری قوانین یا ابلاغ دستورالعمل‌های اجرایی همراه با ضمانت اجرا هستیم.

    صدور مجوز واحدهای تکثیر

    مقاله قبلیحضور شرکت‌ های دانش‌ بنیان ضرورتی برای صنعت چاپ
    مقاله بعدیترکیب اعضای پانزدهمین هیئت مدیره اتحادیه ناشران مشخص شد

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.