مجمع عمومی نوبت دوم شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف، مهر و پلاک و چاپ اسکرین سه شنبه (۸ شهریور ماه) در شرکت تعاونی برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ در ابتدای جلسه مجمع عمومی نوبت دوم شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف احمد قرنلی، رئیس شرکت تعاونی به ارائه گزارش مبسوطی از عملکرد تعاونی در سال ۱۴۰۰ مشمول حسابرسی توسط شرکت قانونی مورد اعتماد دولت، نظارت و رعایت اساسنامه و آیین نامه تعاونی توسط وکیل پایه یک دادگستری که همه صورت جلسات را کنترل و مهر و امضاء می کند، مشکلات کمبود نقدینگی، تفاوت مناسب قیمت زینک تعاونی با بازار آزاد، مرغوبیت زینک درجه یک وارداتی، منظم بودن جلسات هیئت مدیره و ارتباط خوب با اعضاء و حمایت های اعضاء از عملکرد تعاونی، مشکل مهم و اساسی که ممکن است در آینده تعاونی تاثیر داشته باشد مسئله سقف ارز نیمایی توسط بانک مرکزی و تلاش های تعاونی برای رفع آن، پرداخت.
در ادامه مجمع عمومی نوبت دوم شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف، سیدمحمد سیدمیر بازرس شرکت تعاونی با گزارش کاملی از نظارت دائم و کنترل خرید و فروش و فاکتورهای تعاونی و انبارگردانی های گاه و بیگاه و حضور منظم در همه جلسات هیئت مدیره تعاونی تمام عملکرد مالی منتهی به سال ۱۴۰۰ را کاملاً در چهارچوب قوانین اصول حسابداری و قانونی تعاونی بوده تایید و تصویب نمودند.
در ادامه شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف بیان کرد: اعضای محترم اکثر شرکت های تعاونی کشور خصوصاً حوزه صنعت چاپ یا اصلاً فعالیتی نداشته، نیمه تعطیل یا تعطیل شده اند و یا بیش از ۸۰ درصد تعاونی ها در وضعیت بد اقتصادی بوده و با مشکل شدید کمبود نقدینگی روبرو هستند و دولت نیز هیچ گونه حمایت و کمکی به تعاونی ها خصوصاً تعاونی های توزیعی که اعضای تولیدی دارند، نمی کند.
وی ادامه داد: سیستم بانکی کشور به وظایف ذاتی خود به درستی عمل نکرده و فقط در راستای سود خود اقدام کرده و در خدمت تولید نیست. طبق قانون اساسی ذیل ماده ۴۴ آمده که می بایست تعاونی ها ۲۵ درصد گردش مالی کشور را داشته باشند متاسفانه تاکنون کمتر از ۵ درصد نقش داشته اند.
مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف تصریح کرد: در بازار آزاد مواد اولیه خصوصاً زینک افزایش قیمت داشته و به دلیل گرانی ارز نیمایی از دو سال قبل به تدریج شاهد گران شدن قیمت آلومینیوم جهانی بودیم و از شروع سال ۱۴۰۰ تا پایان همان سال بین ۵۰ تا ۶۰ درصد آلومینیوم گران و اجاره کانتینر و حمل دریایی و زمینی بیش از چهار برابرگران شده است.
شجاع در ادامه گفت: تعاونی شما (تعاونی لیتوگراف) با تصمیم های به جا و تخصصی هیئت مدیره شرکت تعاونی را مدیریت کرده تا در حد توان در قیمت بازار تاثیرگذار باشد. ما در سال گذشته ۴ نوبت وام از بانک با بهره ۱۸ درصد در واقع ۲۳ درصدمی شود گرفته ایم ولی باز با کمبود شدید نقدینگی مواجه هستیم و به علت کاهش ارزش پول ملی مان در رقابت با واردکنندگان زینک با چنگ و دندان فعالیت می کنیم. وقتی رقبای تجاری می توانند ۱۰ تا ۱۰ تا کانتینر زینک بخرد و تعاونی همه سرمایه اش حدود یک یا دو کانتینر است چگونه رقابت کنیم.
وی افزود: مشکلات اساسی اعضا، افزایش حقوق کارکنان، مالیات، بیمه کمبود سفارش کاری و قیمت شکنی، وجود تعداد بیش از نیاز واحدهای لیتوگرافی، مهر و پلاک و چاپ اسکرین که با آمدن چاپ دیجیتال قسمتی از کار چاپ افست و لیتوگرافی کاهش می یابد، افزایش هزینه های شهرداری، آب، برق، سوخت، تلفن و ده ها هزینه پیدا و پنهان دیگر.
شجاع در انتهای صحبت هایش در مجمع عمومی نوبت دوم شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف اشاره کرد: قبل از اینکه به گزارش مالی بپردازم جا دارد از همه اعضاء صنف، مشاوران تعاونی، پیشکسوتان هر سه رسته که همیشه ما را از راهنمایی هایشان بهره مند ساخته و خصوصاً هیئت مدیره مدیر و مدبر و بازرس محترم تعاونی آقایان حاج احمد قرنلی، علی اکبر فیضی، رضا انصاری، بیژن بهادری و بازرس آقای سید محمد سیدمیر که ضمن اتخاذ تصمیمات به موقع و مهم در جهت اداره شرکت تعاونی با تمام حساسیت های قانونی و تبادل نظر و نهایتاً یک دلی و با پاک دستی تلاش می کنند و همچنین از کارمندان زحمتکش تعاونی تشکر و قدردانی در خدمت به صنف دارم.
گزارش عملکرد سال ۱۴۰۰ در مجمع عمومی نوبت دوم شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف
۱) تعداد اعضاء از ۳۰۳ به ۳۱۳ عضو افزایش یافته است.
۲) سرمایه شرکت تعاونی تا پایان سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۴۰.۳۷۲.۲۴۰.۰۰۰ ریال بوده که حدود ۵۸ درصد افزایش در پایان سال ۱۴۰۰ و به دلیل واریز سود های ۲ سال قبل رسیده است.
۳) خرید در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۲۶.۵۰۱.۸۹۴.۶۸۴ ریال بوده و نسبت به سال قبل بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
۴) فروش خالص در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۲۴.۲۲۱.۲۹۴.۰۰۰ ریال بوده و نسبت به سال قبل ۸۰ درصد افزایش داشته است.
۵) کل هزینه های شرکت تعاونی با توجه به حداکثر صرفه جویی شامل حقوق، هزینه های اداری، مالی و استهلاکات مبلغ ۱۶.۷۹۰.۳۶۲.۸۳۹ ریال بوده است.
۶) در سال ۱۴۰۰ با توجه به افزایش کلیه هزینه ها و پوشش اندوخته های قانونی مبلغ ۱۰.۳۶۹.۳۱۳.۲۱۸ ریال سود داشته ایم که با عنایت به اینکه فروش ۸۰ درصد بیشتر بوده ولی هزینه ها فقط ۱۴ درصد افزایش داشته است.
بیشتر بخوانید: تجلیل از کارکنان شرکت تعاونی و اتحادیه لیتوگرافان در روز ملی صنعت چاپ
در پایان مجمع عمومی نوبت دوم شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف؛ انتخابات بازرس شرکت تعاونی انجام شد و در نهایت قاسم طاهری به عنوان بازرس اصلی و مهدی وفاجو به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.
مجمع عمومی نوبت دوم شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف