نگاهی به عملکرد اتحادیه لیتوگراف در سالی که گذشت
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اتحادیه لیتوگراف، کلیشه، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال، اسکرین و کانونهای تبلیغاتی، نفسهای آخر سال ۱۴۰۱ به شماره افتاده است و این روزها همه با نگاهی به اقدامات خود در سالی که گذشت، عملکرد خود را بررسی میکنند، اتحادیه لیتوگراف نیز مانند هر سازمان و نهادی در طول سال اقدامات و چالشهایی داشته است؛ بنابراین نگاهی به عملکرد اتحادیه لیتوگراف و هیئت مدیره جدید آن میاندازیم.
مهمترین اتفاقی که در سال جاری در اتحادیه لیتوگراف رخ داد، برگزاری انتخابات دورهای برای تعیین هیئت مدیره جدید بود که ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ برگزار شد. در این انتخابات مجتبی معراج محمدی به عنوان رئیس اتحادیه، جلال ذکایی به عنوان نایب رئیس اول، جواد آقاجانلو نایب رئیس دوم، محمد ابوالحسنی دبیر اتحادیه، غلامرضا دیرمینا به عنوان خزانهدار و بهروز معراجی به عنوان بازرس هیئت مدیره انتخاب شدند.
بیشتر بخوانید: انتخابات اتحادیه لیتوگراف و مطالبه گری برای احقاق حقوق صنفی
هیئت مدیره جدید در گام نخست، اولین گردهمایی لیتوگرافان را برگزار کرد. در این گردهمایی که از پیشکسوتان این عرصه تا اعضای صنف در آن حضور داشتند از اعضای هیئت مدیره پیشین تقدیر شد و هیئت مدیره جدید معرفی شدند.
پس از آن، اعضای هیئت مدیره به «دومین آیین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران» دعوت شدند که در آن مراسم جلال ذکایی طی یک سخنرانی ضمن تاکید بر اینکه اهالی چاپ یک خانوادهاند، از حل مشکلات این صنعت با گفتوگو، صحبت کرد.
«هجدهمین نمایشگاه بینالمللی تبلیغات، بازاریابی و صنایع وابسته» آذرماه برگزار شد. اتحادیه، در این نمایشگاه برای نخستین بار به عنوان حامی معنوی حضور داشت که طی آن نشست خبری این نمایشگاه در دفتر اتحادیه برگزار شد.
غرفه اتحادیه در این نمایشگاه روزهای پر رفتوآمدی را سپری کرد و میزبان افراد شاخصی از جمله علی توسطی ریاست اتاق اصناف تهران، علیاکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت ارشاد، غلامرضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان کشور، احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران و هیئت همراه و گروهی از اهالی چاپ بود.
پذیرش حامی مالی و معنوی، از دیگر اقدامات مهم اتحادیه در سال جاری بود. اتحادیه با همت هیئت مدیره جدید توانست چهار حامی مالی جذب کند. شرکت سهامی بیمه ایران (نمایندگی افتخارالعظم صادقی)، شرکت مشاوره طراح مدیا، فروشگاه کالای چاپ ایران (تکنو پلیت) و شرکت تعاونی لیتوگرافان شرکتهایی بودند که به عنوان حامی مالی و معنوی با اتحادیه قرار داد بستند.
«نمایشگاه آینده چاپ ایران» دومین نمایشگاهی بود که اتحادیه در آن حضور داشت. در واقع در این نمایشگاه اتحادیه و تعاونی لیتوگرافان به صورت توأمان در یک غرفه مستقل حضور داشتند.
اما در ماه بهمن و به دنبال گلایه بسیاری از اعضا از وضعیت و موقعیت ساختمان اتحادیه، نقل مکان اتحادیه به دفتر جدید به نشانی خیابان شریعتی، بین طالقانی و سمیه، نبش کوچه صدیق، پلاک ۳، ساختمان دنیز، طبقه چهارم واحد ۴۰۳ انجام پذیرفت.
یکی دیگر از اقدامات کاربردی اتحادیه این بود که توانست با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، امکان پرداخت تعدادی تسهیلات اشتغالزایی به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان با نرخ سود چهاردرصد به هر واحد صنفی دارای پروانه (لیتوگرافی،چاپ دیجیتال،چاپ سیلک و کانون تبلیغاتی) را فراهم کند.
آخرین فعالیت اتحادیه لیتوگراف، برگزاری یک سمینار در حوزه صنایع چاپ دیجیتال بود. اتحادیه در روزهای آغازین اسفند ماه توانست با همکاری دانشگاه تهران، نخستین “سمینار چشمانداز چاپ دیجیتال و فرصتهای پیشرو” را با ارائه مدرک رسمی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار کند. در این سمینار چهار ساعته، علاوه بر تهران شرکت کنندگانی از مشهد، کرمان و گیلان حضور داشتند.
همچنین در طول سالجاری تعداد ۵۰ پروانه کسب برای اعضای جدید صادر و نیز تعداد ۶۵ پروانه کسب تمدید شده است، البته این نکته قابل ذکر است که تصور اکثر ما از یک اتحادیه تنها به دریافت پروانه کسب و پرداخت حق عضویت منتهی میشود ، اما هیأتمدیره جدید اتحادیه در سالی که گذشت تمام تلاش خود را کرد تا به عنوان یک سازمان کاربردی، برای اعضای صنف متفاوت و مفید عمل کند و حامی بودن خود را در عمل اثبات کند.