نشست هم اندیشی درباره مسئله پلمب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران توسط شرکت تعاونی به عنوان مالک و تصمیم گیری برای آینده این اتحادیه با حضور بزرگان، پیشکسوتان، فعالان و اعضای هیئت مدیره صبح روز چهارشنبه ۲۷ تیرماه برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ صبح شنبه ۲۳ تیرماه وقتی اعضای اتحادیه و کارمندان به سرکار آمدند تابلوی اتحادیه چاپ و بسته بندی تهران پایین آمده بود و با واحد پلمب شده روبرو شدند و بر همین اساس اعضای هیئت مدیره و بازرس این اتحادیه نشستی فوق العاده برای پیگیری این مسئله و احقاق حقوق آن برگزار کردند و در نهایت صبح روز چهارشنبه ۲۷ تیرماه با مجوز قضایی مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران فک پلمب شد.
در همین راستا بزرگان، پیشکسوتان، فعالان و اعضای هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران در نشستی درباره اتفاقاتی که اخیرا برای مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران توسط شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران رخ داده گردهم آمدند تا بهترین تصمیم گرفته شود.
در این نشست هم اندیشی پیشکسوتانی چون حسن بشارت، عزیزاله نصرالهی، اسکندر خمسه پور، داوود شایسته خصلت، علی طارمی راد، رضا منصوری، سید محسن مجتهدی، احمد فروزیده، عباس طایفه و همچنین فعالانی همچون وحید محمدی، مجید خادمی، هاشم احمدی، کیوان اسبقی، مصطفی پورشب، امیر دشتبانی (مشاور حقوقی اتحادیه) و اعضای هیئت مدیره اتحادیه احمد ابوالحسنی، میریونس جعفری، محمدعلی نوری و تقی علیان حضور داشتند.
بیشتر بخوانید: نشست فوق العاده هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران درخصوص پلمب مکان اتحادیه
تصمیم گیری برای اتحادیه
احمد ابوالحسنی؛ رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران درباره پلمب و فک پلمب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران توضیح داد: این جلسه به منظور تصمیم گیری برای اتحادیه و اتفاقات ناخوشایندی که برای صنف فرهنگی و بزرگ چاپ پیش آمده برگزار شده است و از بزرگان، پیشکسوتان و فعالان صنف چاپ دعوت شده تا در این تصمیم گیری سهیم باشند.
وی افزود: همه مشکل را متوجه شده اند که شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران در روز تعطیل اقدام به پلمب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران کرده است در صورتی که مسئولان شرکت تعاونی می توانستند در روز کاری حکم قانونی شان را به اتحادیه ابلاغ و اجرا کنند. با این بی اخلاقی حال تک تک اعضای این اتحادیه که این مکان را خانه خودشان می دانستند؛ گرفته شد.
ابوالحسنی ادامه داد: من می توانستم همان روز شنبه با حکم قضایی برای فک پلمب اتحادیه (مانند امروز) اقدام کنم ولی این کار را نکردم تا صنف چاپ متوجه شوند که منتخبانشان در شرکت تعاونی افرادی هستند که حرمت صنف را نگه نمی دارند و مشکلات شخصی خود با من را با پلمب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران نشان دادند و یک صنف را درگیر کردند و مطمئنا چوب این بی اخلاقی ها را خورده اند و خواهند خورد.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران با بیان اینکه تصمیم گیری برای این مهم نیاز به پیشینه ای دارد توضیح داد: زمانی که هیئت مدیره جدید سر کار آمد متوجه شدیم جناب بهمن پورمند سرپرست اتحادیه در دوره قبل مبلغ ۴۰ میلیون تومان بابت اجاره بها به شرکت تعاونی پرداخت کرده است (اسناد و مدارک آن نیز موجود است) کمیسیون ۳۹ به این پرداختی ایراد گرفته بود و اتاق اصناف و دارایی به دنبال دلیل و اساس پرداخت این مبلغ و اجاره نامه بودند که متاسفانه ما اجاره نامه ای در دست نداشتیم و به همین دلیل به شرکت تعاونی نزد آقای احمدرضا اعتماد مظاهری مدیرعامل شرکت تعاونی که آن زمان خزانه دار اتحادیه نیز بودند مراجعه کردیم و اجاره نامه را مطالبه کردیم که متاسفانه نتیجه نداد.
ابوالحسنی افزود: چون سندی برای ارائه نداشتیم این ذهنیت پیش آمده بود که این مبلغ را خودمان برداشت کرده و به دروغ گفته ایم که به حساب شرکت تعاونی واریز کرده ایم. در نهایت نیز اتاق اصناف ۲۰درصد و دارایی ۲۵ درصد بابت درآمد از اتحادیه گرفتند و مسئله حل شد. یکی دو بار آقای پورمند از من پرسیدند که مثل من اجاره مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران را پرداخت نمی کنید و من در پاسخ گفتم که اگر اجاره نامه به من نشان بدهند من حتما پرداخت خواهم کرد.
وی تاکید کرد: شاید در گذشته بین شرکت تعاونی و اتحادیه اختلاف نظراتی وجود داشت ولی بعد از روی کار آمدن هیئت مدیره جدید تاکنون هیچ صحبت منفی درباره شرکت تعاونی پیش نیامده است.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران افزود: با روی کار آمدن هیئت مدیره جدید در شرکت تعاونی؛ باز هم برگه ای مبنی بر اجاره نامه به ما تحویل داده نشد و هیچ صحبتی نیز بر این اساس نبود تا اینکه به گوشمان رسید که شرکت تعاونی حکم تخلیه اتحادیه را گرفته است. حتی آقای پورمند گفتند که من گفته ام که می روم با رئیس اتحادیه صحبت می کنم و مشکل را حل می کنم ولی اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی مخالفت کرده و گفتند که باید قانونی اقدام کنیم.
وی ادامه داد: قاضی حکم داده بود و بنده بلافاصله به عنوان رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران اعتراض کردم که این مکان متعلق به صنف است و ملک شخصی نیست و علاوه بر آن ما این ملک را بازسازی کرده و حدود ۸۰۰ میلیون هزینه کرده ایم. من متوجه شدم که سال ۸۸ اجاره نامه ای نوشته شده ولی شاهدی آن را امضا نکرده است و بر همین اساس شورای حل اختلاف نمی تواند حکم تخلیه بگیرد. من به تنهایی به عنوان رئیس اتحادیه اعتراض کردم که قاضی آن را رد کرد و بنابراین تمامی اعضای هیئت مدیره و بازرس اتحادیه چاپخانه داران تهران به سازمان پشتیبانی ثنا (درگاه خدمات الکترونیک قضایی) رفتیم و به حکم تخلیه اعتراض کردیم.
ابوالحسنی افزود: ما سهام دارن شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران به هشت نفر رای داده ایم که تا چهار طبقه ساختمان تعاونی را اجاره بدهند و این مشکل را برای اتحادیه که خانه چاپخانه داران است ایجاد کنند؟! مطلع شدیم که به معاون دادستان و مامور اجرای احکام گفته بودند که وسایل را همین الان بدون حضور ما در روز تعطیل جمع کنیم و ماشین بگیریم یا بفرستیم اتاق اصناف یا ببریم در گاراژی انبار کنیم.
وی اشاره کرد: ما فک پلمب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران کردیم ولی چون مالک این مکان؛ شرکت تعاونی است می توانند مجددا اتحادیه را پلمب کنند؛ ای کاش مسئولان تعاونی نیز قبل از اقدام به پلمب اتحادیه با بزرگان و پیشکسوتان صنف مشورت می کردند و تابلوی اتحادیه را پایین نمی کشیدند، اگر مشکلی با من دارید چرا به صنف چاپ بی حرمتی می کنید؟ سوال من این است که در کجای اجرای حکم آمده که تابلوی اتحادیه را پایین بیاورید؟
ابوالحسنی با اظهار تاسف گفت: آقای خمسه پور وقتی این کار صورت گرفت گفت چاپخانه من را بفروشید مکانی برای اتحادیه بگیرید، آقای بشارت که برای گرفتن پایان کار این ساختمان تلاش کرده گفت خانه ما را پلمب کردند. آقایان مجتهدی و نصرالهی که برای خشت خشت این ساختمان تلاش کرده اند الان به اعتراض به این عمل در اینجا حضور یافته اند. افراد بسیاری تماس گرفتند و به پلمب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران اعتراض کردند به هر صورت ما امروز اینجا جمع شدیم تا تصمیم جدی برای این مسئله بگیریم و این مشکل را حل کنیم. اگر شما عزیزان صلاح بدانید ما جمع می کنیم و از این مکان می رویم من به تصمیم شما احترام می گذارم. اگر تصمیم جمع بر این باشد که خادم شما باشم می مانم و با تمام توانم هزینه آن را پرداخت می کنم. من افتخارم این است که خادمت گزار صنفم هستم و پایتان می مانم.
ابوالحسنی اظهار داشت: ما دو ماه است با جلسات مکرری که برگزار کرده ایم به دنبال این دغدغه هستیم که روز صنعت چاپ را چگونه برگزار کنیم و به دنبال برندسازی اتحادیه چاپخانه داران تهران هستیم و متاسفانه دغدغه شرکت تعاونی تعطیلی اتحادیه است. صنف چاپ مشکل مالی ندارد و من بارها دیده ام که هم صنفی های عزیزم برای ارتقای صنف از هیچ کمکی دریغ نمی کنند ولی متاسفانه نخ نفرت از طناب محبت محکم تر است و صحت این ضرب المثل را مسئولان شرکت تعاونی ثابت کردند.
اتحادیه خانه صنف
حسن بشارت از سهامداران شرکت تعاونی و مدیر چاپ کوروش در ادامه این نشست گفت: من بعد از متوجه شدن این عمل واقعا ناراحت شدم و با تک تک اعضای شرکت تعاونی تماس گرفتم و به عملکردشان اعتراض کردم و به آنها گفتم به چه جرئتی درب خانه من را بستید من سهامدار شرکت تعاونی هستم و یک آجر آنجا مال من است ولی بابت این عملکردشان بهانه های بسیاری آوردند.
وی افزود: به اعتقاد بنده این موضوع شخصی شده است و ما باید در این مورد تصمیمی جدی بگیریم. من به ارزان اجاره دادن واحدهای دیگر هم اعتراض دارم و آنها باید در قبالش پاسخگوی صنف باشند. ما جایی نباید برویم اینجا خانه ما است و نباید اتحادیه از این مکان به جایی دیگر نقل مکان کند.
تعامل
در ادامه این نشست عزیزاله نصرالهی چاپ طلوع آزادی در مورد مسئله پیش آمده گفت: قرار بود قبل از این جلسه من صحبتی با آقایان داشته باشم که متاسفانه نشد و قطعا بعد از این نشست با مسئولان تعاونی صحبت خواهم کرد. در مورد این مسئله باید بگویم ما هیچ جا نمی رویم و اینجا خانه ما است و سهامدار اینجا هستیم درست است که آقای ابوالحسنی رئیس اتحادیه و تصمیم گیر است ولی تصمیم کلی را باید اعضا بگیرند. در مورد شرکت تعاونی هم همین مورد صدق می کند و ما سهامداران شرکت تعاونی هستیم و سوال این است که بدون اجازه بنده و امثال من چگونه آمدند و مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران را پلمب کردند؟! هر کدام از اعضای شرکت تعاونی ابتدا پروانه کسبمان را از اتحادیه گرفته و بعد عضو شرکت تعاونی شده ایم. در غیر این صورت نمی توانستیم عضو تعاونی شویم. ما باید در این مورد با آنها صحبت کنیم.
وی افزود: ما باید بمانیم و به صورت تعاملی با مسئولان شرکت تعاونی صحبت و مشکلات را حل و فصل کنیم؛ اگر نظرات شخصی در این امر دخیل است به خودشان مرتبط است و ربطی به صنف ندارد این اتحادیه حدود ۸۰۰ پروانه صادر کرده و هر کدام حق دارند احقاق حق کنند. به نظر بنده دادگاهی که رای به پلمب این مکان داده نیز یک طرفه رای داده است.
نصرالهی تاکید کرد: به نظر من یکی دو نفر به غیر از افرادی که با هم تضاد دارند باید بروند و تعامل کنند. ما نباید از این مکان برویم و تا اینکه اثاثیه مان را بیرون بریزند و آبرویمان در همه جا برود.
وی ادامه داد: زمانی که این ساختمان را می ساختیم خیلی تلاش کردیم تا برای طبقه منفی دو جواز بگیریم و آنجا را انبار کنیم. قرار بود در طبقات، سالن کنفرانسی درست کنیم تا جلساتی که در هتل ها برگزار می کردیم در همین ساختمان برگزار شود؛ یک طبقه هم اتحادیه بود و این پنج طبقه قرار بود مکانی برای انجام امور فرهنگی و آموزشی صنف باشد و اصلا قرار نبود واحدهای آن را اجاره بدهیم و هزینه پرسنل را با آن پرداخت کنیم؛ البته چند سالی هم این مسائل اجرا شد.
اتحادیه آبروی صنف است
سید محسن مجتهدی یکی از سهامداران شرکت تعاونی در اعتراض به پلمب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه این جلسه گفت: من معتقدم در صنف چاپ سونامی ایجاد شده است؛ اتحادیه بوده که بعد از آن شرکت تعاونی شکل گرفته و شخصیت حقوقی تعاونی به اتحادیه بستگی دارد. برای من این سوال پیش آمده که حکم تخلیه و پلمب تحت چه عنوانی صورت گرفته است؟ این مسئله مالی است یا حقوقی؟ اگر مشکل مالک و متاسجر و دریافت پول است؛ هزینه را پرداخت می کنیم و این همه قیل و قال ندارد. اتحادیه چاپ تهران جزو اولین اتحادیه های ثبت شده در کشور است؛ چرا باید آبروی ما به این راحتی و با این مسئله پیش پا افتاده برود؟
وی ادامه داد: اتحادیه آبروی صنف است. ما چرا باید با این عمل نسنجیده بی آبرو شویم؟ این مسائل برای ما که در جهت اعتلای این صنف زحمت کشیده ایم زجرآور است. برای حل این مسئله اول باید گروهی تشکیل بدهیم تا حقیقت یابی کنند و دعوای برادرانه و خانوادگی را در همینجا حل و فصل کنیم و به دستگاه قضایی نکشانیم.
اتحادیه سهامدار تعاونی
عباس طایفه پیشکسوت و یکی از سهامداران شرکت تعاونی در ادامه بیان کرد: من نمی دانم چرا مدتی است که تعاونی با اتحادیه درگیر است البته این مشکل به این دوره ختم نمی شود و در دوره های پیشین نیز بوده است. من سهم ناقابلی در شرکت تعاونی دارم و می خواهم آن را به اتحادیه واگذار کنم تا اتحادیه هم سهامدار شرکت تعاونی شود. اگر راهکاری دارد بفرمایید و راهنمایی کنید تا انجام دهم و این مشکلات ختم به خیر شود.
وی افزود: کاش کار به اینجا نمی رسید که تابلوی اتحادیه صنف بزرگ چاپ و بسته بندی را پایین بیاورند و درب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران را پلمب کنند؛ این مکان خانه امن صنف ما است من اگر مشکلی برایم پیش بیاید اولین جایی که مراجعه می کنم اتحادیه است و بارها نیز مراجعه کرده ام و مشکلاتم را حل کرده ام.
انتقال اتحادیه به مکانی دیگر
در ادامه اسکندر خمسه پور پیشکسوت صنعت چاپ گفت: متاسفانه کلمه اتحاد در این صنف به نفاق تبدیل شده است و من از چند و چون آن مطلع نیستم و متاسفانه شرکت تعاونی حکمیت با پیشکسوتان را قبول ندارند و پیشکسوتان را پیشکسوتان ستادی خوانده اند. اگر می خواهید با مسئولان شرکت تعاونی مذاکره کنید که به نظر من احتمال به نتیجه رسیدن آن کم است بهتر است به صورت حقوقی صحبت کنید. یعنی افراد ذی نفع به همراه وکیل اتحادیه برای مذاکره بروند.
وی افزود: به نظر بنده راه چاره نهایی انتقال اتحادیه به مکانی دیگر است.
شرکت تعاونی زاییده اتحادیه است
داوود شایسته خصلت در ادامه این نشست تصمیم گیری برای آینده اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت: من هم از اتفاق پیش آمده بسیار متاسف هستم و معتقدم که برای این صنف فرهنگی نباید رخ می داد ولی به هر حال عقیده من این است که با تعامل ممکن است این مسئله حل شود. همانطور که استاد خمسه پور بیان کردند تعدادی از اعضای اتحادیه باید به همراه وکیل به صورت قانونی و با تعامل به مذاکره بپردازند و هرطور که می شود این مسئله حل و فصل شود.
وی ادامه داد: با توجه به گفته های عزیزان اگر این مسئله خصوصی است با این راهکارها حل نمی شود. به اعتقاد بنده اتحادیه و تعاونی باید هر دو یکی باشند و از یکدیگر حمایت کنند چون شرکت تعاونی زاییده اتحادیه است و اعضای اتحادیه بودند که سهامدار تعاونی شدند.
مکانی مستقل برای اتحادیه
مصطفی پورشب؛ فعال صنعت چاپ در ادامه این نشست گفت: با توجه به صحبت هایی که درباره مسئله پلمب اتحادیه با دوستان داشتم برای من کاملا واضح و مشخص است که بر اساس یک خصومت شخصی این عمل صورت گرفته و واقعا مشکل مالی نیست؛ همه ما می دانیم کسی که طلبی را دارد به دنبال جنگ و جدال نیست و می خواهد پولش را بگیرد و قال قضیه کنده شود.
وی ادامه داد: اگر شرکت تعاونی مشکل مالی دارد و بابت آن اتحادیه را پلمب کرده است چرا واحدهای دیگر این ساختمان را کمتر از ارزش واقعی آن و ۵۰ میلیون تومان در ماه اجاره داده است.
پورشب افزود: اعضای اتحادیه با خرید سهم و هزینه کردن؛ سهامدار شرکت تعاونی چاپخانه داران شده و این شرکت را ایجاد کردند تا در تهیه ملزومات صنف چاپ کمک حالشان باشد و به مشکل برخورد نکنند؛ قرار نبوده شرکت تعاونی از اجاره بهای ملکی که دارد ارتزاق کند که الان ادعا می کنند که برای بقای تعاونی این کار را کرده اند.
وی ادامه داد: از نظر من چون این مسئله شخصی است با استاد خمسه پور موافقم که این مورد با تعامل حل نمی شود؛ چون دیدگاهشان حل این مسئله نیست. شرکت تعاونی اگر به دنبال حل مشکل بود قبل از اقدام به این عمل سعی می کرد با گفتمان و پادرمیانی با بزرگان صنفی آن را رفع و رجوع کنند ولی متاسفانه یک صنف را درگیر کرده اند تا بفهمانند که با رئیس اتحادیه مشکل دارند.
پورشب تاکید کرد: من به عنوان یک عضو از اتحادیه چاپخانه داران نظرم این است که اتحادیه جایی را باید برای خودش داشته باشد و اعضای این صنف باید تصمیم درستی درباره این مسئله بگیرند. ما انجمن واردکنندگان ماشین آلات دست دوم چاپ را تشکیل دادیم و با ۳۰ نفر عضو اولین کاری که کردیم خرید مکانی برای انجمن بود؛ اتحادیه چاپخانه داران تهران نیز باید به دنبال تهیه مکانی مستقل باشد. اگر قرار شد که در همین مکان بمانیم باید قراردادی محکم تهیه و تنظیم شود زیرا روسای اتحادیه و شرکت تعاونی بر اساس انتخابات دوره ای تغییر می کنند و اگر شفافیت نباشد باز هم به مشکل برخواهیم خورد. یا این واحد را از شرکت تعاونی بخریم یا قراردادی منعقد شود تا زمانی که شرکت تعاونی مالک این ساختمان است یک واحد آن در اختیار اتحادیه باشد.
ترجیح منافع شخصی به منافع جمعی
مجید خادمی مدیر صنایع چاپ و بسته بندی پویا هنر نوین درباره پلمب مکان اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت: برای شکل گیری سازمان ها باید هدف، ارزش و جایگاه افراد به درستی تعریف شود. متاسفانه اگر این پارامترها درست تعریف نشود همیشه با مشکل روبرو می شویم. بزرگ ترین چالش روز در دنیا منابع انسانی، جایگاه و مشخص کردن شرح وظایف و مسئولیت آنها است. اگر هدف اصلی در سازمانی مشخص نشود کل سازمان با چالش روبرو می شود و تمام این موارد نیاز به رهبری دارد. خب حالا اگر بخواهیم به صنف چاپ برگردیم باید ببینیم آیا رهبر اصلی ما تعاونی است؟ اتحادیه چاپخانه داران و یا اتحادیه صادرکنندگان است؟ بزرگ ترین چالش ما افراد هستند نه جایگاهشان. هیچگاه نباد افراد باعث خراب شدن جایگاهشان شوند.
وی با طرح چند پرسش در این باره ادامه داد: باید دید هدف اصلی اتحادیه چاپ، لیتوگراف، صادرکنندگان و شرکت تعاونی چیست؟ قراره همدیگر را به خاطر افراد نابود کنند؟ چرا یادمان رفته که هدف تشکیل این سازمان ها چیست؟ ما آمده ایم تا به صنف کمک کنیم و جایگاه صنف چاپ را بسازیم. مشکل اینجا است که افراد منافع شخصی را به منافع جمعی ترجیح می دهند. افرادی که اقدام به پلمب اتحادیه کرده اند با تک تک حدود ۸۰۰ عضو این اتحادیه مشکل دارند که به این عمل دست زده اند؟ شرکت تعاونی تشکیل شده تا جایگاهی به صنف بدهد ولی با این کار چه افزوده ای برای صنف داشته است؟
خادمی اشاره کرد: مدتی است که برای گرامیداشت روز صنعت چاپ جلساتی را برگزار کرده ایم و از همان ابتدا شرط ما این بود که مسائل شخصی را در این کار دخیل نکنیم و هدف ما در این مقوله همدلی، وحدت و در نهایت ارزش آفرینی برای صنعت چاپ است و همه را برای رسیدن به این هدف مهم و بزرگ از همه دعوت کردیم و حتی از شرکت تعاونی نیز نماینده ای را در شورای سیاست گذاری مراسم ضرب آهنگ چاپ دعوت کردیم.
مدیر صنایع چاپ و بسته بندی پویا هنر نوین تاکید کرد: ما برای جایگاه این صنعت و مراسمی که قرار است در روز صنعت چاپ برگزار شود؛ میلیاردی هزینه می کنیم چگونه می شود برای پرداخت اجاره ملک اتحادیه مشکل داشته باشیم؟!
مکان مستقل
احمد فروزیده مدیرچاپ ۱۲۸ با عرض تسلیت ایام سوگواری حسینی در این باره گفت: این قضیه چند سالی هست که ادامه دارد و برای پایان یافتن آن باید اتحادیه از لحاظ مکانی مستقل شود. خوشبختانه افراد بسیاری از صنف معظم چاپ اعلام آمادگی کرده اند تا مکانی را برای اتحادیه تهیه کنند در این صورت است که از این مشکل که سالها است ادامه دارد راحت می شویم.
وی ادامه داد: از نظر من چند نفر از بزرگان انتخاب شوند و با اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی صحبت کنند تا قضیه به صورت کامل شفاف سازی شود و ببینند می توانند مشکل را حل کنند یا خیر؟
صنف فراموش نمی کند
امیر دشتبانی؛ مشاور و وکیل اتحادیه چاپخانه داران تهران و یکی از سهامداران شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران گفت: متاسفانه روی برگه پلمب اتحادیه تاریخ، شماره پیوست، شعبه دادگاه و … وجود نداشت و در ابتدا نمی دانستیم که این مورد را باید از کجا پیگیری کنیم تا ظهر روز شنبه فکر کردیم شوخی و شیطنت رخ داده است. مسئله پلمب را از همه جا پیگیری کردیم ولی به جایی نرسیدیم تا اینکه از شورای حل اختلاف ونک استعلام گرفتیم و متوجه موضوع شدیم.
وی ادامه داد: دادورز شورای حل اختلاف با آقای مظاهری تماس گرفتند و ایشان گفتند که من به یک شرط اجازه می دهم که فک پلمب شود و آن این است که دو نفر از سمت تعاونی بیایند و به همراه مامور اجرا دو ساعت اجازه می دهم تا مکان اتحادیه را تخلیه کنند اگر نیرو ندارند خودمان نیرو می دهیم تا تخلیه صورت گیرد. من هم برای دادگاه مثال زدم که چاه پنج متری درست کردند و با طناب سه متری می خواهند به ما کمک کنند. کاری که شرکت تعاونی با اتحادیه کرد هیچ گاه در صنف فراموش نمی شود.
مشاور و وکیل اتحادیه چاپخانه داران تهران افزود: من هم با نظر جمع موافقم که شرکت تعاونی با صحبت چند پیشکسوت به نتیجه نمی رسند ولی بهتر این بود که تابلوی اتحادیه را پایین نمی آوردند. من با اجازه رئیس اتحادیه شخصا می خواهم بابت این کار با توجه به این که هم در شرکت تعاونی سهامدار هستم و هم از اتحادیه جواز دارم می خواهم شکایت کنم اگر بقیه دوستان هم خواستند می توانند بابت این کار همراه من باشند.
وی ادامه داد: بابت پلمب اتحادیه قانونی باید سه بار اخطار می آمد و ابلاغ می کردند و حضوری اعلام می کردند که می خواهیم واحد را تخلیه کنیم؛ چون این کار را نکرده اند و گذاشتند روز پنجشنبه تا کسی در اتحادیه حضور نداشته باشد و قفل را شکستند و تابلو را پایین آوردند؛ قطعا عواقب کار آن گریبان تعاونی را خواهد گرفت.
دشتبانی اظهار کرد: به نظر من چند پیشکسوت به شرکت تعاونی بروند و بگویند که می خواهیم مشکل را حل کنیم؛ اگر حل شدنی است که هیچ؛ اگر قابل حل نیست ظرف مدت یکی دو ماه این مکان را تخلیه می کنیم.
حل مشکل در صنف
هاشم احمدی مدیر مجموعه افق قطعات آسیا در ادامه گفت: در اتحادیه چاپخانه داران تهران کمیسیون حل اختلاف وجود دارد و تاکنون ۲۵۴ مورد پرونده در این کمیسیون به خوبی و خوشی حل و فصل شده است. سوال اینجاست که چطور می شود شرکت تعاونی چاپخانه داران که در همسایگی ما قرار دارد به این کمیسیون مراجعه نکرده تا مشکل در همین جا در صنف حل شود و مستقیم از طرف قوه قضاییه اقدام کرده و می خواهد این مسئله منتج به تخلیه اتحادیه شود.
وی افزود: باز هم نظر من این است بزرگان صنف به تعامل در این زمینه بپردازند.
اتحادیه و شرکت تعاونی نباید روبروی هم قرار بگیرند
کیوان اسبقی از فعالان صنف چاپ در ادامه گفت: با توجه به گفته دوستان من الان متوجه شدم پلمب اتحادیه به دلیل مشکل شخصی است وگرنه اتحادیه و شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران نباید روبروی هم قرار بگیرند.
وی ادامه داد: برای اینکه این مسئله ریشه ای حل شود بهتر است از شرکت تعاونی فرصتی گرفته شود و فعلا تا تهیه مکانی جدید برای اتحادیه در همینجا بمانیم. هر سرمایه گذاری هم صورت بگیرد رشد می کند و برای آینده هم می ماند و همه استفاده آن را می برند و قدردان هستند.
تصمیم گیری سهامداران شرکت تعاونی
وحید محمدی مدیر چاپ ایماژ از فعالان صنعت چاپ در ادامه گفت: فکر می کنم دوستان باید این مورد را با عقلانیت حل کنند. به نظر من اعضا و سهامداران شرکت تعاونی می توانند در این مورد تصمیم گیری کرده و به هیئت مدیره نظراتشان را ابلاغ کنند. شاید نیاز باشد مجمع عمومی فوق العاده گذاشته شود. چون اتحادیه یک مستاجر معمولی نیست که حکم تخلیه آن را گرفته اند.
وی افزود: اگر با صحبت و عقلانیت مشکل حل شد که هیچ؛ اگر نشد؛ اعضا پول می گذارند و مکانی جدید را جایگزین می کنند. این قصه خیلی مسئله حاد و بزرگی نیست که قابل حل نباشد.
مکانی بزرگتر برای اتحادیه
در ادامه این نشست رضا منصوری از فعالان صنعت چاپ گفت: من هم واقعا از اتفاق پیش آمده متاسف هستم و از صبوری و درایت جناب ابوالحسنی و اعضای هیئت مدیره و سایر عزیزان سپاسگزارم. اکثر عزیزان در این باره فرمودند که بزرگانی انتخاب شوند و با شرکت تعاونی به مذاکره بپردازند.
وی افزود: در این دوره وسعت عملیات اتحادیه بالا رفته است و انصافا کارهای زیادی در این دوره انجام شده است و در مقابل توقع صنف هم بالا رفته و به نظر بنده این مکان برای فعالیت های اتحادیه کوچک است و بهترین فرصت است که از این موقعیت استفاده کنیم و فکر تهیه مکانی بزرگتر برای اتحادیه باشیم.
بازی با آبروی صنف
امیر شهلائی مقدم بازرس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه این نشست گفت: اکثر عزیزانی که دور این میز نشسته اند از چرایی این اتفاق به خوبی و بهتر از من مطلع هستند. پلمب اتحادیه چاپخانه داران به بهانه اجاره های معوقه چرا سال گذشته یا دو سال قبل انجام نشده است و کاملا با دوستان موافقم که این قضیه با گفت و گو حل نمی شود ولی پیشنهاد من این است که آقای نصرالهی با توجه به اشرافی که نسبت به مسائل ساختمان دارند، آقای بشارت به عنوان سهامدار پیشکسوت شرکت تعاونی، آقای ذوالفقاری به عنوان یکی از سهامداران بزرگ، آقای هاشم احمدی به همراه آقای دشتبانی به عنوان وکیل و مشاور حقوقی اتحادیه تیم مناسبی برای مذاکره با تعاونی هستند. هر چند که به نتیجه این مذاکره امیدی ندارم.
وی ادامه داد: زمانی که مکانی پلمب می شود اولین موردی که به ذهن متبادر می شود این است که در این مکان تخلفی صورت گرفته است و این خود بازی کردن با آبروی صنف است.
شهلائی مقدم بیان کرد: من حدود ۱۰ روز قبل بعد از ظهر به شرکت تعاونی مراجعه کردم و از مدیرعامل محترم شرکت تعاونی خواهش کردم که حکم تخلیه که ابلاغ شده را به من نشان دهند ولی متاسفانه برگه را در اختیار من قرار ندادند.
روشن نگه داشتن چراغ اتحادیه
میریونس جعفری نایب رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه این جلسه گفت: باید چند نفر از پیشکسوتان برای حل این مسئله به شرکت تعاونی مراجعه کنند که از بین آنها باید حداقل دو نفرشان از اعضای هیئت مدیره اتحادیه باشند تا با صحبت کردن چراغ اتحادیه را روشن نگه دارند. باید صحبت کرد و مانند برای مستاجران تعیین اجاره کنند و قرارداد بنویسند.
وی ادامه داد: مسئله بدهی اتحادیه مورد دیگری است که باید در مجمع عمومی که زمان برگزاری آن نیز نزدیک است مورد تصمیم گیری اعضا و سهامداران قرار گیرد. اگر این موارد مشخص شود به راحتی می توانیم خانه صنفی خودمان را حفظ کنیم. متاسفانه نگاه همه چاپخانه داران ایران به اتحادیه تهران است و به زعم بنده اتحادیه چاپخانه داران تهران خانه صنفی همه چاپخانه داران کشور است.
جعفری با اشاره به سابقه تشکیل اتحادیه و شرکت تعاونی چاپخانه داران تهران افزود: در گذشته در اتحادیه من و تو وجود نداشت و همه مشکلات صنفی کارگر و کارفرما در این ساختمان حل و فصل می شد. اتحادیه و شرکت تعاونی با هم و در کنار هم؛ برادرانه و به صورت برابر کار می کردند و این ساختمان ارزش معنوی برای صنف داشت و متاسفانه از سال ۸۸ مشکلات اتحادیه با شرکت تعاونی شروع شد تا اینکه امروز کار به اینجا کشیده شد که اتحادیه (خانه صنفی چاپ) را پلمب کردند.
دین ندارید لااقل آزاده باشید
علی طارمی راد در انتهای این نشست گفت: در ایام شهادت سالار شهیدان امام حسین (ع) هستیم و درست است که اختلافی وجود دارد ولی شکل اجرا و پلمب ساختمان مرا به فکر فرو برد. همه در این ایام به تکیه ها برای عزاداری می ریم ولی پیام عاشورا را متوجه نشده ایم. امام حسین گفتند که اگر دین ندارید و به قیامت هم اعتقادی ندارید لااقل در دنیای خودتان آزاده باشید. کار زشت و ناپسند از هر منظر زشت است و نمی شود برای رسیدن به کار درست روش غلط را انتخاب کرد. اعضای اتحادیه بارها درخواست کرده اند که مقدار بدهی اتحادیه را بگویید و اجاره نامه را نشان دهید؛ به این درخواست ها بی توجهی شده و بدون اطلاع قبلی در روز تعطیل اقدام پلمب کرده اند سوال اینجاست که این کارها با کدام مبانی سازگار است؟ نباید به راحتی از این موارد عبور کرد و بیانگر کینه شخصی است.
وی ادامه داد: به اعتقاد بنده این مورد باید به گوش همه صنف برسد. همه دوستان با ابراز نظراتشان در تلاش هستند که این کار به سرانجام برسد و باید در ابتدا چند نفر از بزرگان که صحبت هایشان موثر است و مورد پذیرش صنف نیز هستند و از طرفی سهامدار شرکت تعاونی نیز هستند به همراه وکیل اتحادیه به گفت و گو بپردازند اگر به نتیجه رسیدند که خیلی هم خوب اگر نه فرصتی بگیرند تا اعضا تصمیم دیگری بگیرند و آبروی صنف را حفظ کنند.