انتقاد عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران از خرید ماشین آلات دست دوم
عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران ضمن انتقاد از خرید ماشین آلات دست دوم بر ضرورت برنامه ریزی متولیان امر برای در اختیار قرار دادن وام های مختلف به چاپخانه داران تاکید کرد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، سعید حاجیلو از مدیران هلدینگ کیمیای نقش الماس و عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران تهران، اظهار داشت: یکی از دغدغه های این صنعت به روز رسانی ماشین آلات چاپ یا حداقل تبدیل آن به تکنولوژی چند سال اخیر جهان است. ماشین آلات جدید از نظر مصرف برق و اپراتوری در کل دنیا برای تولیدکنندگان کاهش هزینه ایجاد کرده و این اتفاقی است که هر چاپخانه داری می خواهد در مجموعه اش رخ بدهد.
وی ادامه داد: به هرحال خرید و واردات یک ماشین چهار و نیم ورقی پنج رنگ هایدلبرگ مدل ۲۰۰۷ دست کم به ۲۰ تا ۲۲ میلیارد تومان نقدینگی احتیاج دارد. تهیه این ماشین آلات نیازمند به این است که متولیان امر سرمایه بری بالای این صنعت را درنظر بگیرند و براساس آن تصمیم گیری کنند.
حاجیلو افزود: کمترین سرمایه برای به روز رسانی یک کارگاه کوچک حدودا ۳۵ میلیارد تومان است. چه کسی توان پرداخت چنین مبلغی را دارد؟ تامین این تجهیزات نیازمند تدابیری چون وام های کم بهره یا تبصره ای است. یک چاپخانه با یک ماشین چاپ به روز نمی شود. چاپ به شکل زنجیره است و باید مجتمع باشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران با اشاره به افزایش تقاضا پس از دوران کرونا و خروج بازار از حالت سکون اشاره کرد: با توجه به نیاز بازار برای پاسخ به مشتری متاسفانه یک عده مدل های بسیار پایین این ماشین ها را وارد ایران می کنند. برای هر محصول و کالایی زمان تولید و انقضا وجود دارد که ماشین آلات چاپ جدای از آن نیستند. هنگامی که ماشین آلات دست دوم وارد بازار ایران می شود اگر بازسازی و به روز رسانی نشده باشند قطعا کارآیی لازم را نخواهند داشت.
وی بیان داشت: درست است که این ماشین آلات دست دوم با قیمت کمتری در اختیار تولیدکننده قرار می گیرد اما قطعا تبعات دیگری برای تولیدکننده همانند عدم دسترسی به قطعات مصرفی خواهد داشت. در چنین شرایطی ایران دارد تبدیل به قبرستان ماشین آلات دنیا می شود.
بیشتر بخوانید: عدم اتحاد در اجرای قیمت گذاری مصوب در امور چاپی، معضلی جدی
عضو هیئت مدیره اتحادیه چاپخانه داران در رابطه با نقش بانک ها برای در اختیار قرار دادن سرمایه به فعالان صنعت چاپ خاطرنشان کرد: بانک خودش یک بنگاه اقتصادی است و از این طریق کسب درآمد می کند. هیچ بانکی روی ماشین آلات دست دوم سرمایه گذاری نمی کند. این را باید متولیان امر مانند وزارت صمت یا ارشاد درنظر بگیرند تا وام هایی را در قالب های متفاوت در اختیار تولیدکنندگان بگذارند.