اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و طرح مشکلات
اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ یکشنبه (۲۸ بهمنماه) با محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از ایبنا در دیدار اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ با سرپرست معاونت فرهنگی علیاکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار، مشاور معاونت امور فرهنگی و جمعی از اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ حضور داشتند.
در این نشست بابک عابدین، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ در سخنانی عنوان کرد: صنعت چاپ بهعنوان یکی از صنایع مهم اقتصادی شناخته میشود که بیش از هزار و ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد در جهان دارد و یکی از سه صنایع اقتصادی استراتژیک در دنیا به شمار میآید که شامل بخشها و نرمافزارهای مخصوص چاپ در قالب اتوماسیون است.
وی با بیان اینکه صنعت چاپ در ایجاد کارآفرینی در اقتصاد و کشور اهمیت زیادی دارد، افزود: چاپ در کنار حوزه بستهبندی، در حوزه نشر نیز طی سالهای مختلف بهعنوان یکی از صنایع بزرگ کشور و توانسته است کارآفرینیهای زیاد ایجاد و در توسعه، پیشرفت تولید ناخالص داخلی کشورها نقش مهمی ایفا کند.
عابدین با بیان اینکه اتحادیه طی سالهای مختلف اتحادیه با تاکید بر گسترش تولید و اقتصاد مقاومتی فعالیتهای تولیدی خود را دنبال کرده است، ادامه داد: تشکیل پاویونهای چاپ و بستهبندی ایران در نمایشگاههای بینالمللی مثل نمایشگاه دبی و ایجاد ارتباطات اقتصادی در شرایط تحریم برای صنعت چاپ کشور مفید بود و به توسعه صادرات کشور منجر شده است.
وی از فرایند انتقال سرمایهگذاریها به بخش لیبل و برچسبها بهعنوان یکی دیگر از فعالیتهای این تشکل صنفی نام برد و گفت: درگذشته بیش از یکمیلیون دلار هزینه واردات لیبل بستهبندی میشد اما با هدایت به موقع سرمایهگذاریها ازسوی اتحادیه بیش از یکصد واحد چاپی در این حوزه مشغول فعالیت هستند و به نوعی یک اکوسیستم اقتصادی در این حوزه تشکیل شده است.
بهگفته وی، اکنون زمینههای کاری دیگری هم در اتحادیه در حال بررسی و تدوین است تا بر روی آن کار شود که شامل هوش مصنوعی، توسعه فناوریهای دیجیتال و مباحث آموزشی است.
عابدین با اشاره به برخی از ناهماهنگیهای ایجاد شده درباره واگذاری بخشی از مسئولیتهای حوزه چاپ به وزارت صمت نیز گفت: این موضوع مشکلاتی را در حوزه ثبت سفارش برای فعالان صنعت چاپ ایجاد کرده است، درحالی که پیش از این هم این کارها ازسوی دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به راحتی انجام میشد.
وی همچنین درباره ادغام دفتر صنایع چاپ و سلولزی وزارت صمت در دفاتر دیگر، توضیح داد: این در حالی است که در گذشته کارها برای فعالان صنعت چاپ سادهتر بود و درخواست داریم که وزارت فرهنگ در چارچوب قانون بهعنوان متولی صنعت چاپ، این اختیارات را پس بگیرد و این فرایند را دنبال کند.
عابدین در ادامه نشست دیدار اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ با سرپرست معاونت فرهنگی با بیان اینکه اتحادیه آمادگی دارد برای تشکیل بانک اطلاعاتی جامع و متمرکز آماری صنعت چاپ، کمک کند، عنوان کرد: از سوی دیگر برخی افراد بر این باورند که مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برپایی نمایشگاه اعتباری ندارد و در این زمینه خواستار توجه جدی به این مسأله هستیم.
بیشتر بخوانید: عباس زارع مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد شد
همچنین در ادامه اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ به طرح نکاتی درباره بیثباتی در ثبت سفارشها، تخصیص ارز، لزوم برگشت تامین نیازهای صنعت چاپ به وزارت فرهنگ، حمایت از ممنوعیت واردات کالاهای چاپی، ایجاد ضوابط برای واردات ماشینآلات، تکثر مجوزهای چاپ، بحث صادرات ماشینآلات صنعت چاپ، ورود دستگاههای بهروز صنعت چاپ به کشور پرداختند.