ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران؛ ضرورتی اجتناب‌ناپذیر

    گفت و گو با جلیل غفاری رهبر رئیس اتحادیه صنف صحاف

    0
    106
    ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران غفاری رهبر

    رئیس اتحادیه صنف صحاف ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران را یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای حل مشکلات فعالان صنفی این حوزه ها برشمرد و تصریح کرد که رسته‌های نامرتبط می‌توانند به اتحادیه‌های دیگر سپرده شوند.

    جلیل غفاری رهبر رئیس اتحادیه صنف صحاف در گفت‌وگوی اختصاصی با چاپ و نشر آنلاین، در رابطه با پیشینه ‌این واحد صنفی اظهار داشت: اتحادیه صنف صحاف دارای پیشینه‌ای در حدود هشت دهه است که هم‌اکنون با دارا بودن ۱۳ رسته کاری از پنج عضو هیئت‌مدیره و یک بازرس برخوردار است. بنده از ۱۶ سال پیش وارد این اتحادیه شدم، طی این سال‌ها تلاش من همواره بر این بوده که تغییر و تحولاتی را در فعالیت‌های اتحادیه داشته باشم اما با مشکلاتی که کل ساختار اقتصادی ایران داشته و دارد، خواسته‌ها به نحو مطلوبی که مورد انتظارمان بود محقق نشد.

    وی در رابطه با ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران گفت: ادغام دو اتحادیه بحث جدیدی نیست و شاید به ۱۰ الی ۱۵ سال پیش بر می گردد. این موضوع یک سری مخالف و یک سری موافق دارد اما به نظر من باید ببینیم ادغام به سود اعضا هست یا نیست، همچنین این ادغام شرایطی دارد که باید بررسی و به آن توجه شود.

    غفاری رهبر تصریح کرد: مرحله اول این بررسی اجمالی بحث تداخلاتی است که صنوف و اتحادیه‌ها به‌ویژه اتحادیه‌های همگن با هم دارند. برای مثال در کشور ما تنها در تهران است که سه اتحادیه لیتوگراف، چاپ و صحاف به شکل مجزا وجود دارند و در هیچ نقطه جهان چنین تفکیکی وجود ندارد و هر سه رسته پیش گفته در قالب یک تشکل و تحت لوای یک اتحادیه فعالیت می کنند. به‌هرحال آن زمان رئیس اتحادیه یا هیئت‌مدیره؛ این تفکیک را انجام دادند اما در نهایت موفق به حل تداخلاتشان نشدند. نظر من این است که آن تداخلات با بودن در یک اتحادیه مشترک راحت‌تر حل می‌شوند.

    رئیس اتحادیه صنف صحاف: کارهای قانونی ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در حال انجام است و به‌زودی به پایان خواهد رسید

    وی افزود: اگر اتحادیه صحاف بخواهد همواره با اتحادیه چاپخانه‌داران سر موضوعاتی مانند تداخل کاری بین رسته ها در تولید سررسید، جعبه و کارتن بجنگد، نه‌تنها نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت بلکه تمرکز را از موضوعات اصلی گرفته و صنف را دچار اخلال می‌کند اما اگر همه در یک اتحادیه مشترک باشیم، مشکلات با سرعت بیشتری حل خواهند شد.

    رئیس اتحادیه صنف صحاف تصریح کرد: موضوع دیگر مربوط به شیوع تکنولوژی های نوین در دنیا می‌ شود که کارها را نزدیک به هم کرده و به شکلی منفک بودن صنف‌ها را منسوخ کرده است. کارفرمایان امروز علاقه‌مند به این هستند که صفر تا صد سفارش های چاپیشان در یک مجتمع واحد انجام بشود و به این گونه امروز بسیاری از چاپخانه ها در سالن خود لیتوگرافی و صحافی نیز دارند که اگر این را از نظر قانونی بررسی کنیم اتحادیه‌های لیتوگرافان و صحافان باید با این تداخل برخورد کنند.

    وی در همین رابطه با ذکر مثالی توضیح داد: مثلاً ما در بحث تولید سررسید، دفتر مشق، جعبه و کارتن تداخل زیادی با اعضای چاپخانه‌داران‌ داریم که می‌طلبد این مشکل جایی حل شود. این است که من فکر می‌کنم اگر موضوعات در یک اتحادیه متمرکز شوند خیلی بهتر است.

    غفاری رهبر ادامه داد: در حال حاضر ۱۳۵ اتحادیه وجود دارد در اتاق اصناف تعریف شده که قرار است با ادغامشان تبدیل به ۳۰ یا ۴۰ اتحادیه بشوند که به نظر من این کار ضروری و درست است.

    وی در همین رابطه افزود: برای مثال اتحادیه کاغذ حدود ۵۰۰ عضو و اتحادیه دفتر فنی هزار عضو دارند که همه این‌ها با صنعت چاپ سنخیت دارند؛ حالا می‌توانیم ناشران را باوجوداینکه وابسته به چاپ و صحافی هستند نادیده بگیریم اما باقی اتحادیه‌ها می‌توانند با یکدیگر ادغام شوند و رسته‌هایی که در آن اتحادیه کارایی ندارد به اتحادیه‌های دیگر سپرده شوند؛ بنابراین بحث اصلی و برنامه پیش روی اتاق اصناف این است که ابتدا این تجمیع انجام بشود و سپس رسته‌هایی که تداخل دارند، با تدبیر اتحادیه وقت به اتحادیه‌های دیگر سپرده شوند.

    غفاری رهبر اذعان داشت:  صحبتی که همواره در هشت سال گذشته با اتاق اصناف داشتیم این بوده است که کل اتحادیه‌ها را رسته شناسی کنند. دلیل نمی‌شود یک اتحادیه روزی یک رسته را گرفته باشد و امروز هم باوجوداینکه دیگر به آن اتحادیه مربوط نمی‌شود و کارایی ندارد، همچنان در آن باقی بماند. باید توجه داشت که در صورت رسته شناسی و تقسیم آنها میان اتحادیه‌های مرتبط بسیاری از مشکلات صنفی خودبه‌خود حل خواهند شد. در هیچ جای دنیا چنین تفکیکی وجود ندارد و ما نیز برای رفع مشکلات صنفی باید به رسته شناسی دست بزنیم.

    ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران

    بیشتر بخوانید:

    ادغام اتحادیه چاپخانه‌ داران، لیتوگرافان و صحافان تهران و معرفی منافع اقتصادی

    ادغام اتحادیه‌‌های چاپ؛ قانون مجلس است

    وی در پایان سخنانش درباره وضعیت نهایی ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران خاطرنشان کرد: کارهای قانونی ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در حال انجام است و به‌زودی به پایان خواهد رسید. با تجمیع این دو اتحادیه اعضای هیئت‌مدیره صنف صحاف می‌توانند پس از پایان دوره هیئت‌مدیره فعلی اتحادیه چاپخانه‌داران، در انتخابات این اتحادیه شرکت کرده و کاندید شوند.

    ادغام اتحادیه صنف صحاف در اتحادیه چاپخانه‌داران تهران

    مقاله قبلیلزوم تجدید نظر در معیارهای انتخاب آثار برتر جشنواره چاپ
    مقاله بعدیسالنامه شفق؛ نوزدهمین دوره نمایشگاه تبلیغات و بازاریابی پر بارتر از گذشته

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.