دیدار سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد با مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان

    0
    41
    تغییر روزهای تعطیلی پایان هفته شجاع وزارت ارشاد

    محسن جوادی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی روز گذشته با غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان ایران دیدار کرد. در این دیدار موضوعات مبتلابه صنعت چاپ و بسته بندی کشور به ویژه مسائل مربوط به شرکت های تعاونی این صنعت مطرح و راهکارهایی برای حل آنها پیشنهاد شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین، غلامرضا شجاع مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان ایران اظهار داشت: بنده دیروز به اتفاق آقای احمد قرنلی رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی لیتوگرافان ایران جلسه ای را با جناب دکتر جوادی و آقای علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم که موضوع جلسه بیشتر حول محور شرکت های تعاونی حوزه صنعت چاپ بود.

    وی ادامه داد: در ابتدای این جلسه مشترک با سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اعلام کردیم همانطور که در ابتدای شروع دولت به اتفاق ۳۵ تشکل کشوری از رئیس جمهور و جناب دکتر صالحی حمایت کردیم و تشکر کردیم که وزیر ارشاد در دفاعیه خود در صحن علنی مجلس برای اولین بار از صنعت چاپ نام برد و از برنامه هایشان برای این صنعت سخن گفتند، از ایشان هم حمایت خواهیم کرد و ضمن تبریک به ایشان اظهار امیدواری کردیم که معاونت دائمی فرهنگی را قبول کنند.

    شجاع تصریح کرد: در ادامه صحبت هایمان با سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد به توزیع زینک در سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ توسط شرکت تعاونی لیتوگرافان اشاره و یادآوری کردیم که در آن سال ها تمام زینک های حوزه ناشران و مطبوعات را با سلامت کامل تامین کردیم. این امر پس از توزیع توسط معاونت و سازمان حمایت راستی آزمایی شد که خوشبختانه حتی یک مورد تخلف یا خطا مشاهده نشد.

    مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه شرکت تعاونی لیتوگرافان و شرکت تعاونی چاپخانه داران و حتی شرکت تعاونی ناشران در امور واردات تسلط کامل دارند و حرفه ای هستند، خطاب به سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اعلام آمادگی کردیم چنانچه دولت در ارتباط با کالاهای حساس مانند کاغذ و یا زینک برنامه ای دارند، ما تمام امور واردات آن ها را می پذیریم و در کنار وزارت ارشاد به انجام وظیفه خواهیم پرداخت.

    شجاع تصریح کرد: نکته بعدی که در این جلسه مطرح شد مبنی بر این بود که فعالیتی که جناب آقای وزیر ارشاد برای دریافت ارز با قیمت ترجیحی برای واردات کاغذ روزنامه و ناشران دارند را حمایت کرده و آمادگی کامل برای انجام اقدامات قانونی اش را داریم ضمن اینکه با توانمندی و اشرافی که داریم می توانیم در ارتباط با توزیع کاغذ یا زینک بین ناشران و روزنامه ها با نظارت کامل وزارتخانه در کنارشان باشیم و بدون هیچ چشم داشت و درنظر داشتن سودی به عنوان بازوی وزارتخانه با دولت و وزارت ارشاد همراه باشیم.

    وی اذعان داشت: البته با صراحت بیان کردیم که به نظر ما بهترین کار برای ارز، تک نرخی شدن آن است چراکه این اقدام می تواند عرضه و تقاضا را در بازار به تعادل برساند و از رانت جلوگیری کند. این است که ما طرفدار سیاست تک نرخی شدن ارز هستیم.

    به گفته شجاع در ادامه دیدار با سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد بیان شد که با توجه به اینکه اخیرا با افزایش قیمت زینک و در برخی موارد کمبود مواجه بودیم، اگر قرار باشد هرنوع ارزی چه ترجیحی یا آزاد به این حوزه اختصاص داده شود یک چهلم مبلغ ارز را به واردات زینک اختصاص بدهند چون زینک به عنوان یک کالای استراتژیک و لازم شناخته می شود که بیش از ۸۵ درصد مکتوبات خصوصا کتاب و مطبوعات نیازمند به آن هستند.

    مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان اظهار داشت: در ادامه ما از جناب دکتر جوادی خواهش کردیم که در ارتباط با موضوع جایگاه صنعت چاپ حتما جلسه ای را با آقای شیخ معاونت صنعت، معدن و تجارت داشته باشند. ما الان در کشور بین ۱۰ تا ۱۲ هزار واحد چاپی داریم که اکثرا چاپخانه و واحدهای لیتوگرافی یا صحاف یا صنایع وابسته به آنها هستند که از بین این تعداد اکثر استان ها و شهرستان ها در چهاردهه گذشته ارتباط نزدیکی با وزارت ارشاد داشتند.

    شجاع تصریح کرد: از این تعداد کمتر از پنج درصد یعنی حدود ۴۸۰ واحد مجموعه های چاپ و بسته بندی داریم که ازصنایع مجوز دارند و با وزارت ارشاد کاری ندارند و ادعایشان این است که اگر دولت چوب لای چرخمان نگذارد و در موضوع مالیات و سازمان تامین اجتماعی ما را اذیت نکنند ما هیچ حمایت و کمکی نمی خواهیم.

    بیشتر بخوانید:دیدار هیئت‌مدیره انجمن ناشران کتاب دانشگاهی با سرپرست معاونت فرهنگی

    وی در همین رابطه ادامه داد: بنابراین من خواهش کردم در ارتباط با موضوع متولی گری وزارتخانه به اکثریت واحدهای کوچک و متوسط توجه کنند. واحدهایی که در وزارت صمت دیده نمی شوند و در حد صنف هستند. این است که باید این کار توسط یک کارگروه تخصصی ریشه یابی و بررسی شود تا در نتیجه یک اقدام کارشناسی که به نفع ده هزار واحدها کوچک و متوسط است رقم بخورد.

    وی بیان داشت: اکثر صنایع بزرگ در وزارت صمت بلاتکلیف و بدون پشتوانه هستند و هیچ گونه تسهیلاتی دریافت نمی کنند؛ ضمن اینکه وزیر ارشاد بارها گفته است چنانچه تشکل ها گزارش هر نوع تسهیلات یا امتیازی که به دیگر صنایع می دهند را به صورت کتبی به من اطلاع بدهند، آن تسهیلات را برای اهالی صنعت چاپ می گیرم که البته منظورشان واحدهای کوچک و متوسط است.

    شجاع با بیان اینکه در ادامه این نشست از سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد خواستار این شده اند که اختتامیه جشنواره صنعت چاپ در زمانی مقتضی برگزار شود، گفت: همچنین ما هرگاه نامه ای در حمایت از شرکت تعاونی برای سازمان مالیاتی، تامین اجتماعی یا این اواخر تسهیلات بانکی ارائه کردیم، وزارت ارشاد همکاری کامل را با ما انجام داد و ما توانستیم به راحتی به خواسته هایمان برسیم اما این چیزی است که در وزارت صنعت رخ نمی دهد که از این بابت از وزارت ارشاد و معاونت فرهنگی تشکر کردیم.

    وی افزود: به جد می گویم که اهالی چاپ نمی توانند مدیرکل شیمیایی پلیمری را ببینند و اصلا کسی را راه نمی دهند و دیدار با ایشان نیاز به هماهنگی ها با پروسه ای طولانی دارد اما با یک اراده به راحتی می توانند با مدیرکل دفتر چاپ دیدار داشته باشند.

    مدیرکل تعاونی لیتوگرافان اذعان داشت: مورد دیگری که در این جلسه اشاره شد، موضوع کارگروه کاغذ بود. با توجه به اینکه بنده از ده سال پیش عضو کارگروه تنظیم بازار کاغذ بودم و در دوره ای که بازار تنظیم کاغذ در وزارت صنعت، معدن و تجارت بود و بعد که کارگروه به وزارت ارشاد آمد دو مدیرعامل تعاونی ناشران و تعاونی چاپخانه داران علاوه بر من عضو این کارگروه شدند. من خواهش کردم که درصورت تشکیل مجدد این کارگروه ها از هرسه مدیرعامل این تعاونی ها دعوت شود و مورد مشورت قرار بگیرند.

    شجاع اظهار داشت: یکی از اساسی ترین خواسته های ما از سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد این بود که اگر احیانا ارز ترجیحی اتفاق نیفتاد وزیر محترم یک بسته حمایتی ارزی برای واردات کاغذ چاپ و تحریر و مقوای های تخصصی و مرکب و زینک برای واردکنندگان این کالاها درنظر بگیرند. البته ارز همان ارزی است که به همه داده می شود اما این بسته حمایتی به این صورت باشد که واردکننده کاغذ، خمیر، مرکب و زینک در نوبت بانک مرکزی قرار نگیرد.

    وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: این بسته حمایتی در سال ۱۳۹۶ افتاد و وقتی پروفرم های واردات کاغذ به بانک مرکزی می رسید، ارز خارج از نوبت برای واردات این محصولات اختصاص یافت که باعث شد مشکل کمبود کاغذ نداشته باشیم و قیمت ها کاهش پیدا کند. منظور من ارزی است که به جای ارز نیمایی داده می شود نه ارز دولتی یا ترجیحی. به این صورت از بحران کمبود کالاهای اساسی در واحدهای چاپی جلوگیری خواهد شد.  

    وزارت ارشاد

    مقاله قبلیافزایش چشمگیر قیمت کاغذ در مقایسه با کالاهای دیگر
    مقاله بعدیفراز و نشیب های چاپ افست در سال ۲۰۲۴ و چشم‌اندازی برای ۲۰۲۵

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.