محمدعلی فتحیان، پیشکسوت بنام صنعت چاپ، رئیس و بنیانگذار چاپخانه سپاه در روزهای اخیر به رحمت ایزدی پیوست. مراسم خاکسپاری این مرد ساعی امروز (۹ مهرماه) در بهشت زهرای تهران برگزار شد.
محمدعلی فتحیان؛ مرد جهادگر صنعت چاپ
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، محمدعلی فتحیان در سال ۱۳۱۹ در شهر همدان زاده شد. وی پس از فوت پدرش در سال ۱۳۳۶ به توصیه یکی از اقوام به عنوان شاگرد در «چاپ اتحاد» که بعدها به «گوتنبرگ» تغییر نام داد، مشغول به فعالیت شد. وی راه پیشرفت و ترقی را به واسطه تلاش های شبانه روزی در همان چاپخانه آغاز کرد و دیری نپایید که به عنوان مدیریت چاپخانه برگزیده و در این کسوت به کارش ادامه داد.
وی در سال ۱۳۴۰ به امید پیشرفت کاری و مالی به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و در «چاپخانه سپهر» کار چاپ را از سر گرفت و پس از آن نیز به مدت ۹ سال در «چاپخانه کارون» به فعالیت حرفه ای خود ادامه داد.
با پیروزی انقلاب اسلامی جواز چاپخانه های خواندنی ها، پرچم، علمی، فرانکلین و… به دلیل فعالیت های غیرمجاز لغو شد. به دلیل عدم حیف و میل اموال بیت المال تصمیم بر تجمیع این چاپخانه ها و فعالیتشان تحت عنوان چاپخانه سپاه گرفته شد. در ابتدا مدیریت این مجموعه ها را فردی به نام محمدعلی نیک بین عهده دار شد اما به دلیل اینکه این فرد در کار دیگری نیز مشغولیت داشت، به دنبال فردی جامع الشرایط برای اداره این چاپخانه ها می گشت. محمدعلی فتحیان با توصیه یکی از دوستانش خود را به وی معرفی کرد و به این ترتیب ابتدا مدیریت مجموعه های چاپی به او سپرده شد و پس از آن نیز جوازشان به نام وی صادر شد.
محمدعلی فتحیان از بدو ورود به چاپخانه سپاه به ساماندهی کارها پرداخت. مردی که در دوران جنگ و جبهه و دفاع مقدس این مسئولیت را عهده دار شد، خالصانه و بی چشمداشت وظیفه سنگین اش را به نحو احسن به انجام رسانید. وی را به عنوان بنیانگذار چاپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران می شناسند، مسئولیتی که ۱۴ سال یعنی تا سال ۱۳۷۱ آن را برعهده داشت.
بیشتر بخوانید: کاروان مهربانی صنعت چاپ؛ فصلی نو
چاپ و نشر ضایعه درگذشت محمدعلی فتحیان را تسلیت می گوید و برای آن بزرگوار از درگاه الهی طلب مغفرت و برای بازماندگان طلب صبر و شکیبایی دارد.
گفتنی است مراسم یادبود آن مرحوم روز سه شنبه مورخ ۱۴۰۲/۷/۱۱ از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ در مسجد جامع امام حسن عسگری(ع) واقع در میدان هروی برگزار می شود.