نشست خبری آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ صبح امروز (۵ شهریورماه) با حضور بزرگان، پیشکسوتان و اصحاب رسانه های صنعت معظم چاپ در اتحادیه چاپخانه داران تهران برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ گفتنی است که در این نشست احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، بابک عابدین رئیس اتحادیه صادر کنندگان صنعت چاپ ایران، دکتر رضا منصوری مشاور آموزشی اتحادیه، دکتر علیقلی حسنی اعظمی مدیرعامل انجمن مدیران صنایع کارتن و ورق کشور، سعید علیان مشاور عالی اتحادیه، استاد علی طارمی و محمد حاذق نژاد پیشکسوت و فعال صنعت چاپ حضور داشتند.
تقدیر از تمام رسته ها و بخش های صنعت چاپ
احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ابتدای این نشست بیان کرد: اتحادیه چاپخانه داران تهران دو سال است که سعی کرده مراسم نکوداشت روز ملی صنعت چاپ را در همان روز برگزار کند.
ابوالحسنی اظهار داشت: شورای سیاست گذاری این دوره تصمیم گرفت تا با رویکردی متفاوت، جدید و با برنامه های خاص اقدام به برپایی این آیین کند علاوه بر آن نداشتن تداخل با برنامه هایی که ارشاد به عنوان متولی صنعت چاپ برای این روز درنظر گرفته نیز برایمان بسیار حائز اهمیت بود.
وی با تاکید بر همکاری و همدلی اتحادیه با وزارت ارشاد گفت: مسئولان ارشاد از برپایی آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ توسط اتحادیه چاپخانه داران استقبال کردند.
درباره برنامه های متفاوت آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ توضیح داد: در این دوره از هفت پرسنل صنعت چاپ در رسته های مختلف این صنعت تقدیر خواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش سرمایه گذار نمونه از سرمایه گذاری که بیشترین ماشین آلات را در تهران نصب کرده است تقدیر خواهیم کرد؛ علاوه بر آن از صادرکننده نمونه که بیشترین صادرات را در این بخش داشته و در بخش کارآفرین نمونه که بیشترین اشتغالزایی و جذب نیرو را داشته است تجلیل می کنیم.
ابوالحسنی افزود: در بخش دیگری از آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ تقدیر از برنامه نمونه اتحادیه، تقدیر از یک عمر تلاش از نظر زمانی و تاثیرگذاری در این صنعت و با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به نام «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» تصمیم گرفتیم تا از یکی از فعالان در زمینه دانش بنیان تقدیر انجام دهیم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه بیان کرد: ما در شورای سیاست گذاری آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ سعی کرده ایم تا تمام بخش های صنعت چاپ را در نظر بگیریم بر همین اساس یکی دیگر از برنامه های ما تقدیر از تعمیرکار پیشکسوت صنعت چاپ است.
برگزاری آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ باشکوهی درخور
بابک عابدین رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران در ادامه این نشست گفت: ۱۱ شهریورماه در تقویم رسمی کشورمان روز ملی صنعت چاپ نامگذاری شده است و ما به پاسداشت و گرامیداشت صنعت چاپ؛ این روز بزرگ را با شکوه هرچه بیشتر جشن می گیریم و امیدواریم بتوانیم به صورت شایسته از بزرگان و برگزیدگان صنعت چاپ تقدیر کنیم.
وی درباره جایزه یک عمر دستاورد در صنعت چاپ و بسته بندی بیان کرد: این جایزه به فردی تعلق می گیرد که در طول عمرش در صنعت چاپ ایران بیشترین تاثیرگذاری را در این صنعت داشته باشد. درباره منتخب بخش فعال دانش بنیان نیز باید بگویم رسیدن به مرحله دانش بنیانی آسان نیست و مسئله دانش بنیان بودن واحد چاپی گزینه بسیار مهمی بود و برای تشویق سایر دوستان و موفقیتشان در آینده باید یکسری از فرایندهای دانش بنیان را در مسیر توسعه و زنجیره تامین خودشان در روند تولیداتشان درنظر بگیرند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران اظهار داشت: ۱۱ شهریور روز ملی صنعت چاپ است و ممکن است در آینده نزدیک برای معرفی صنعت چاپ کشورمان به سایر کشورها از همکاران و اتحادیه های همگن در کشورهای دیگر دعوت به عمل بیاوریم تا در این مراسم حضور پیدا کنند و این مراسم را به صورت بین المللی و به بهترین نحو برگزار کنیم.
عابدین در انتها خاطرنشان کرد: برگزاری با شکوه آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ گامی رو به جلوست و ممکن است که با کاستی هایی روبرو باشد ولی درصدد شناسایی نقاط ضعف و قوت آن هستیم تا ضعف ها را رفع و بر قوت های این آیین در سال های آتی بپردازیم. امیدواریم با همت دوستان و سازمان های مرتبط این مراسم در شامگاه ۱۰ شهریورماه به خوبی و در شأن صنعت تاثیرگذار چاپ برگزار شود.
تقدیر از افراد تاثیرگذار
رضا منصوری مشاور آموزشی اتحادیه چاپخانه داران تهران در ادامه این نشست ضمن تبریک پیشاپیش روز ملی صنعت چاپ گفت: صنعت چاپ به عنوان صنعت مادر در دنیا مطرح است و همه صنایع به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات این صنعت بهره می برند. این صنعت در ایران به عنوان یک محور توسعه قرار گرفته است و نقش آن در پیشرفت کشور و تاثیر آن در تولید، اقتصاد و فرهنگ بر هیچکس پوشیده نیست و باید جایگاه آن به عنوان محور توسعه مطرح شود.
منصوری تاکید کرد: ۱۱ شهریورماه فرصت بسیار مغتنم و مناسبی است تا از پویندگان و تلاشگران بخش های اقتصادی، مدیریتی، تجاری، بازرگانی، علمی و فنی به نحو شایسته ای تقدیر شود.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی های این دوره از آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ تقدیر از افرادی است که در پویندگی این صنعت تاثیر گذار بوده اند؛ البته این دوره بهترین فرصت است که مسئولان در جریان اهمیت این صنعت قرار بگیرند.
منصوری با اشاره به تدوین شیوه نامه انتخاب کارگران نمونه صنعت چاپ بیان کرد: طی برگزاری چندین جلسه برای اولین بار شیوه نامه انتخاب کارگر نمونه تدوین شد و طبق شاخص ها و معیارهایی همچون مهارت شغلی، وجدان کاری، ابتکار، خلاقیت، نوآوری و همچنین تحصیلات و … الگو و مدل مناسبی برای انتخاب کارگران نمونه تعریف شد که برنامه ای متفاوت در آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ خواهد بود و تحولی در قدردانی و ارزش گذاری است.
رشد جایگاه صنعت چاپ
علیقلی حسنی اعظمی نیز در نشست خبری آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ گفت: همه ما فعالان این صنعت در ۵۰ سال گذشته این دغدغه را داشتیم که چرا با وجود اینکه صنعت چاپ از صنایع قدیمی و قدیمیترین در جهان است، در ایران ارزش گذاری نمی شود، خوشبختانه در چند سال اخیر توجه به این نکته روز به روز پررنگ شده است، در سایه این توجه به رشد جایگاه صنعت چاپ خواهیم رسید.
بیشتر بخوانید:برگزاری بیست و دومین جشنواره ملی صنعت چاپ در دو سطح ملی و استانی
رقابتی مثبت
رضا طارمی پیشکسوت صنعت چاپ در ادامه این نشست بیان کرد: در گذشته این مراسم توسط دولت برگزار می شد اما دو سال است که برگزارکننده اصلی آیین نکوداشت روز ملی صنعت چاپ خود صنعت است و تنها با کمک و هماهنگی وزارت ارشاد برگزار می شود.
وی ادامه داد: دغدغه اصلی ما در شورای سیاست گذاری این بود که از همه رسته ها و بخش های صنعت چاپ به خصوص کارگران که کمتر دیده می شوند تقدیر صورت گیرد. با این کار تلاش داریم تا کارگران را در نمونه بودن به رقابت بیاندازیم و محرکی باشد تا خودشان را در سال های آتی به جایگاه والا برسانند و با اجرایی کردن این برنامه ها در نظر داریم شاهد شکوفایی و پیشرفت هرچه بیشتر صنعت چاپ باشیم.