بررسی معضلات چاپ در نشست روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشور

    «بخش اول»

    0
    138
    روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشور

    صبح روز گذشته دوشنبه (۲۰ دی ماه) نشست هم اندیشی روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشور در محل اتحادیه چاپخانه‌داران تهران برگزار و به موضوع مالیات بر مشاغل و بخشنامه اخیر مالیات بر ارزش افزوده کاغذ، چاپ و نشر در چند ساعت متوالی با حضور نماینده مالیاتی اتاق اصناف تهران و وکیل پایه یک دادگستری پرداخته شد.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ در این نشست احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان خراسان رضوی، کیوان کاشفی رئیس اتحادیه چاپخانه داران کرمانشاه، مجید محبی رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان آذربایجان غربی، حمید سلیمانی رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان گلستان، امین خضریان رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان همدان، سید محسن علوی رئیس اتحادیه چاپخانه داران چهار محال و بختیاری، سید اسماعیل صالح نژاد نماینده اتحادیه چاپخانه داران استان مازندران، مسعود ادیمی نماینده چاپخانه‌داران اراک، علی عافیت نایب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تبریز، امیرحسین پورسینا وکیل پایه یک دادگستری، علی طارمی مدیرعامل سابق چاپ افست، محمدرضا جعفریان نماینده مالیاتی اتاق اصناف تهران و سعید علیان مشاور عالی اتحادیه چاپخانه داران تهران حضور داشتند.

    نشست هم اندیشی روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشور در دو بخش برگزار شد، در بخش اول به مسائل و مشکلات مالیاتی چاپخانه داران و گرفتن وکیل برای رفع مشکلات مالیاتی صنعت چاپ کشور پرداخته شد و در بخش دوم که تا ساعت ۵ عصر به طول انجامید به همدلی و هم صدایی صنعت معظم چاپ کشور و تشکیل تشکل سراسری و حقوقی صنعت چاپ کشور پرداخته شد.

     

    در این مقاله می خوانید

    وحدت صنعت چاپ کشور

    روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشوراحمد ابوالحسنی؛ رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران ضمن خوشامدگویی به بزرگان صنعت چاپ گفت: خوشحالم که در خدمت شما بزرگواران هستم و ما در اینجا دور هم جمع شده ایم تا قدم مثبتی برای صنعت چاپ کشور برداریم.

    وی در ادامه با اشاره به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روزهای ابتدایی وزارت خود در جشنواره صنعت چاپ که توسط صنف برگزار شد، بیان کرد: در آن مراسم بحث های بسیار خوبی مطرح شد که در حال پیگیری است و امیدواریم به نتیجه مطلوب برسیم.

    ابوالحسنی افزود: اولین جلسه روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشور در اصفهان صورت گرفت که البته چون نتوانستیم هماهنگی های لازم را به انجام برسانیم برخی از روسای استان ها نتوانستند در آن جلسه حضور داشته باشند؛ به همین دلیل جلسه امروز را برپا کردیم تا دیگر استان ها را نیز در جمع خودمان داشته باشیم و برای صنعت چاپ کشور به صورت جمعی برنامه ریزی و تصمیم گیری کنیم.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران ادامه داد: در جلسه اصفهان تصمیم گرفتیم ابتدای هر ماه جلسه ای را با حضور روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشور در تهران برگزار کنیم. البته می تواند مکان آن هر ماه متغییر باشد و هر استانی که آمادگی داشت می تواند دعوت کند و مانند اصفهان؛ که اولین جلسه در آنجا برگزار شد. خروجی برگزاری این جلسات وحدت و همدلی و مطالبه گری بدون پرداختن به حاشیه ها و با خردجمعی و رأی تمام روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشور خواهد بود.

    وی تصریح کرد: گاهی مسائل و مشکلاتی پیش می آید که نیازمند تشکیل جلسه ای اضطراری است مثل جلسه امروز که با موضوعیت مالیات و مالیات بر ارزش افزوده برگزار شده است و ما صلاح دیدیم موضوع مالیات بر ارزش افزوده را توسط کل استان ها سریع تر پیگیری کنیم زیرا اینگونه صداهایمان بهتر شنیده می شود و نتیجه بهتری را به دست خواهیم آورد.

    ابوالحسنی با اشاره به پیگیری ها و نامه نگاری هایی که اتحادیه چاپخانه داران تهران در خصوص قانون مالیات داشت گفت: ما پیگیری های بسیاری درخصوص معافیت مالیاتی با موضوع بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم چاپخانه داران انجام داده ایم و نامه نگاری هایی نیز با علی اصغر کاراندیش معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت ارشاد و رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور داشتیم؛ البته جلساتی نیز با آنها داشتیم که منتج به نامه ای شد که در آن چاپ را مشمول بند (ل) دانسته اما در بندی دیگر عنوان کرده چاپخانه دارانی که دارای مجوز فعالیت های انتشاراتی در زمینه کتاب از وزارت ارشاد هستند از این معافیت برخوردار می شوند.

     

    فعالیت های انتشاراتی یعنی فعالیت چاپخانه ها

    روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشوردر ادامه این نشست امیرحسین پورسینا وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه عرصه اساسی فرهنگ هر کشور چاپ و چاپخانه داری است، گفت: من ۱۲ سال به عنوان مامور از سوی قوه قضاییه، مدیرعامل روزنامه رسمی کشور بودم با اینکه چاپخانه دولتی بود ولی کم و بیش در جریان مشکلات چاپ و چاپخانه داران هستم.

    وی در خصوص بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم توضیح داد: در بند مذکور این قانون آمده است که فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه های ذی ربط)، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شود از پرداخت مالیات معاف می شوند. در این بند چندین ملاحظه حقوقی وجود دارد.

    پورسینا تاکید کرد: الفاظ و عبارات در اصل استخوان بندی تعریر قانون و آیین نامه ها هستند. در اینجا عبارت عام و مطلق فعالیت های انتشاراتی به کار برده شده است. فعالیت های انتشاراتی هرگونه عمل و اقدامی که به خروجی نشر منتهی می شود را دربر می گیرد. چاپخانه ها در واقع مولد و مادر نشر محسوب می شود. در این مورد متراژ چاپخانه ها و یا دستگاه هایی که در چاپخانه ها استفاده می شوند کاری نداریم.

    وی ادامه داد: مهم این است که قانون گذار بیان کرده که فعالیت های انتشاراتی از مالیات معاف هستند از این لفظ عام مقدمه هایی را می توانیم استخراج کنیم به عنوان مثال ملزوماتی که در بحث انتشارات به کار برده می شود، به قول حقوق دانان عموم و اطلاق فعالیت های انتشاراتی باید مشمول معافیت باشد؛ زیرا اذن در شی، اذن در لوازم آن است. وقتی قانون گذار فعالیت های انتشاراتی را معاف از مالیات می داند؛ به طور قهری اقداماتی که مقدمه ضروری آن فعالیت است نیز مشمول معافیت می شود.

    وکیل پایه یک دادگستری با بیان مشکلاتی که بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون معافیت های مالیاتی ایجاد کرده، ابراز کرد: در یک بند دو مرتبه مجوز وزارت ارشاد بیان شده است که از نظر ادبیات نگارش قانون به دور از اصول قانون نویسی است. اولین مشکل به چاپ قرآن بر می گردد که باید مجوزی از سوی ارشاد داشته باشد، در صورتی که به صرف مجوز ارشاد نمی توان قرآن را به چاپ رساند و باید مجوز نهادی که صحت قرائت حفص از عاصم را گواهی کرده داشته باشد. فراز آخر این بند نیز از نظر ادبیات حشو است.

    پورسینا با تاکید بر مشخص بودن مرز بین چاپ و نشر در دنیا گفت: در بخشی از نامه ای که سازمان امور مالیاتی برای اتحادیه چاپخانه داران تهران ارسال کرده، بیان شده که در قسمت اخیر ردیف (۱) صرفا تولید، پخش و فروش کتاب توسط ناشر کتاب جزء مصادیق فعالیت های موضوع بند ل ماده ۱۳۹ قانون یاد شده است؛ این مطلب کاملا با نثر صریح بند ل منافات دارد. در اینجا این سوال پیش می آید که آیا همه کتاب ها توسط ناشران تولید می شود؟ اگر این چنین باشد باید تمام ناشران، چاپخانه دار شوند که این مورد برای ناشران صرفه اقتصادی ندارد، ضمن اینکه اگر همه ناشران به چاپخانه داری بپردازند این خلط بین نشر و چاپ اختلال در روند تولید اثر (کتاب، مطبوعه و …) را ایجاد می کند.

    بیشتر بخوانید: بخشنامه ای برای معافیت مالیات بر ارزش افزوده خدمات چاپ

    شفاف سازی مالیاتی

    روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشورمحمدرضا جعفریان نماینده مالیاتی اتاق اصناف تهران با بیان اینکه صنف چاپ مخزن فرهنگ سازی کشور است گفت: اگر صنف چاپ نباشد توسعه فرهنگی در کشور رخ نخواهد داد. امیدوارم بتوانم در جهت شفاف سازی و اعمال قانون مالیات ها کمکی به صنعت چاپ کشور داشته باشم.

    وی ادامه داد: متاسفانه دوستان قانون نویس ما بخشی نگر هستند قانون را به صورت جامع و کلی درنظر نگرفته و به همین دلیل قانون ها را به صورت جناحی تدوین کرده اند و ما را در زمان اجرایی شدن آن با مشکلات عدیده روبرو می کنند.

    جعفریان افزود: بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون معافیت مالیات گفته است کسانی که فعالیت های انتشاراتی دارند باید از وزارت ارشاد مجوز داشته باشند. برای همین ماده ۱۳۹ چندین بخش نامه دارد. بنده معتقدم از ماده ۱۳۲ تا ۱۳۹ که درباره معافیت های مالیاتی است و دیگر ماده قانون های مرتبط با بخش معافیت ها نیازمند ساماندهی است و بدون ساماندهی برای همه مردم در حال اجرا است.

    نماینده مالیاتی اتاق اصناف تهران بیان کرد: به نظر بنده تمام چاپخانه داران عرفاً ناشر نیز هستند. من پیشنهاد می کنم شما با تشکیل اتحادیه سراسری چاپ کشور توانمندی ها و ظرفیت هایتان را افزایش دهید و در آن زمان می توانید در مقابل تمام نهادها خواسته هایتان را بیان کنید و در صدد رفع مشکلاتتان برآیید.

    وی درخصوص خمالیات بر ارزش افزوده گفت: قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از ۱۳ دی ماه ۱۴۰۰ اجرایی و عملیاتی شده است. در ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده کاغذ، چاپ و نشر معافیت هایی همچون عرضه و واردات خمیر کاغذ و کاغذ باطله، دفتر تحریر، کاغذ چاپ، تحریر و روزنامه، نسخه های کاغذی و الکترونیکی کتاب، روزنامه، مجله و نشریه، ارائه خدمات زینک، چاپ، انتشار روزنامه (کاغذی یا الکترونیکی)، کتاب و نشریه و خدمات نشر و توزیع آنها به استثنای موسسات کمک آموزشی و کنکور و هرگونه تبلیغات کالاها و خدمات داخلی در روزنامه ها و نشریات لحاظ شده است.

    جعفریان ادامه داد: اگر جز موارد ذکر شده در ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده موارد دیگری همچون الکل و مرکب و … مدنظر شما بزرگان صنعت چاپ است باید خواسته هایتان به اتاق اصناف، نمایندگان مجلس انتقال دهید تا آن موارد را به این قانون اضافه شود.  

    وی در انتها خاطر نشان کرد: تا زمانی که پایانه فروشگاهی به سامانه مودیان برقرار نشود قانون های مالیاتی قابل اجرا نیست. همه فعالان اقتصادی کشور باید پایانه فروشگاهی داشته باشند با ایجاد این پایانه ها شفاف سازی اقتصادی در کشور صورت می گیرد و همچنین عدالت در دریافت مالیات به صورت نسبی انجام می شود.

     

    بهبود نسبی وضعیت مالیات بر ارزش افزوده

    روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشورکیوان کاشفی؛ رئیس اتحادیه چاپخانه داران کرمانشاه و عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران در ادامه این نشست گفت: تفسیر مالیات بر ارزش افزوده در گذشته بسیار گنگ بود و هم کاغذ و هم چاپ مشمول مالیات می شد و سازمان مالیاتی قبول نمی کرد که تنها چاپ مشمول دریافت مالیات باشد و کاغذ شامل معافیت می شود.

    وی با اشاره به این نکته که چرخه مالیات بر ارزش افزوده در کشور ما کامل نیست بیان کرد: حلقه آخر چرخه مالیات بر ارزش افزوده که اصناف هستند به درستی تعریف نشده است ولی متاسفانه هر حلقه، به صورت جداگانه ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می کند. در نهایت به جایی رسیدیم اگر در این زمینه بهبود نسبی پیدا کند باز هم یک قدم جلو رفته ایم تا در مرحله بعد ایرادات دیگر این قانون رفع شود.

    کاشفی درباره آیین دادرسی گفت: در حال حاضر آیین دادرسی تغییر کرده است و قضات رئیس هیئت های حل اختلاف هستند و تنها قاضی ها باید حکم را انشا کنند و حتما باید با حکم رئیس دادگستری معرفی شوند.

    رئیس اتحادیه چاپخانه داران کرمانشاه درخصوص بخشنامه جدید قانون مالیات بر ارزش افزوده بیان کرد: چاپخانه ای که روی کاغذ تحریر، چاپ انجام می دهد، مانند کتاب، سربرگ، فاکتور و … در هر دو مورد کاغذ و چاپ معاف از مالیات هستند؛ اما سایر متریال مورد استفاده در صنعت چاپ همچون کارتن، OPP، خودکار و هر سطحی به جز کاغذ تحریر که چاپ روی آن انجام شود مشمول مالیات بر ارزش افزوده است. در بخش نامه جدید مالیات از تمام چاپ برداشته شده و اگر از چاپ مالیات گرفته شود جرم صورت گرفته است.

    وی درباره بند (ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم اظهار داشت: چاپخانه هایی که اختصاصی به چاپ قرآن، کتاب و یا نشریه چاپ می پردازند از مالیات معاف هستند ولی چاپخانه هایی که به چاپ کتاب، لیبل و کارتن می پردازد برای سازمان مالیاتی تفکیک این موارد امکان پذیر نیست و بنابراین کل مالیات را دریافت می کند. در این رابطه باید شکایتی به دیوان عدالت اداری برده شود و عدله هایشان را به آنجا ارائه دهند اگر دیوان حکمی را ارائه دهد برای تمام دستگاه ها قابل اجرا است؛ البته تاکنون هیچ چاپخانه داری این کار را انجام نداده است.

    روسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشورروسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشورروسای اتحادیه‌ های چاپخانه داران سراسر کشور

    مقاله قبلیبایدها و نباید های حذف ارز ترجیحی
    مقاله بعدیکمبود پلیمر در اروپا، بحرانی تاثیرگذار بر بسته بندی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.