مدیر کل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته (۶ تیرماه) با حضور در شرکت افق قطعات آسیا ضمن گفت و گو با مدیریت این شرکت از بخش های مختلف آن بازدید کرد. وی در این بازدید قول همکاری و مساعدت دفتر چاپ و نشر برای ایجاد تسهیلات در زمینه تولید و صادرات محصولات این شرکت را داد.
ورود شرکت افق قطعات آسیا به عرصه تولید
به گزارش خبرنگار چاپ و نشر آنلاین ابتدای بازدید مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از شرکت افق قطعات آسیا به گفت و گو پیرامون فعالیت های این شرکت گذشت. هاشم احمدی مدیر مجموعه افق قطعات آسیا با اشاره به تصمیم خود مبنی بر گسترش فعالیت ها در حوزه تولید قطعات و لوازم یدکی ماشین آلات چاپ اظهار داشت: هزینه های جانبی بالا، مشکلات مربوط به ترخیص و حمل و نقل کالا و همچنین کاهش توان خرید مشتری ما را بر این داشت که علاوه بر واردات اقدام به تولید برخی از قطعات کنیم.
مدیر شرکت افق قطعات آسیا با اشاره به سالی که مزین به نام «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» است، ادامه داد: ورود به حوزه تولید حسن هایی از جمله اشتغال، جلوگیری از خروج ارز و افزایش توانمندی دارد و افزون برآن صادرات محصولات به کشورهای منطقه موجب ارز آوری برای کشور و رونق اقتصاد خواهد شد. در واقع ورود به عرصه تولید در حوزه قطعات ماشین آلات چاپ علاوه بر صنف چاپ به نفع کشور نیز خواهد بود.
احمدی با بیان اینکه شرکت افق قطعات آسیا در حال حاضر به تولید صد قطعه از پنج هزار قطعه ای که در اختیار دارد اقدام کرده، اظهار داشت: اقلام یاد شده پس از ارائه دید فنی و تعریف متریال برای تولید برون سپاری می شوند. محصولات تولیدی شرکت افق قطعات آسیا تقریبا ۸۰ درصد مشابه نمونه های خارجی هستند که درصورت حمایت مالی به صد در صد خواهد رسید و تاییدیه سازمان استاندارد را دریافت خواهد کرد.
مدیر شرکت افق قطعات آسیا ادامه داد: خوشبختانه مقرون به صرفه بودن این محصولات همچنین برخورداری از خدمات پس از فروش و حمایت همه جانبه شرکت از زمان خرید تا بروز هر نوع مشکل، رضایت خریداران را در پی داشته است. در واقع ما برای محصولات تولیدیمان هر نوع ضمانتی را ارائه می کنیم.
مدیر شرکت افق قطعات آسیا در ادامه از صادرات محصولات تولیدی این شرکت به پنج کشور منطقه خبر داد و اظهار داشت: تولید قطعات ماشین آلات چاپ یک طرح ملی برای یک صنعت عظیم است. طرحی که هم کارآفرین است، هم ارز آور و هم اینکه با گسترش صادرات موجب نیک نامی ایران در میان کشورهای منطقه در حوزه صنعت چاپ می شود. برای رسیدن به این هدف نیازمند حمایت دولت هستیم چرا که گسترش این طرح نیاز به سرمایه گذاری دارد. در این زمینه دو موضوع دریافت وام و فرآهم شدن مقدمات برای تبدیل شدن به یک شرکت دانش بنیان وجود دارد که امیدوارم هرچه زودتر به وقوع بپیوندد.
وی تصریح کرد: دغدغه چاپخانه ای که ۴۰۰ نیروی کار دارد نباید تامین قطعات باشد بلکه باید با سهل الوصول بودن تمامی شرایط تمرکزش روی کار و تولید باشد. در صورت مهیا شدن شرایط برای تولید -صرف نظر از اقلام الکترونیک که واقعا سخت است- توان تولید ۹۰ درصد از تمام قطعاتی که هم اکنون وارد می کنیم را داریم.
مدیر شرکت افق قطعات آسیا اظهار داشت: تولیدات فعلی ما محدود به سفارش مشتری نیست از این جهت برخی از قطعات از ۲۰۰ تا هزار عدد تولید می شود تا به محض اعلام نیاز مشتری بدون معطلی در اختیارشان قرار داده شود. خوشبختانه در حال حاضر شرکت افق قطعات آسیا با محصولات وارداتی و تولیدی خود تامین کننده کل نیاز کشور است.
احمدی خاطرنشان کرد: ما از لحاظ فنی و لجستیکی در شرایط بسیار خوبی قرار داریم اما از لحاظ مالی دچار مشکلاتی هستیم از این رو پشتیبانی مالی دولت و دانش بنیان شدن شرکت در کنار یکدیگر می تواند نتایج درخشانی را برای کشور در سطح منطقه ایجاد کند.
ضرورت بسترسازی برای گسترش تولیدات
در ادامه بابک عابدین رئیس اتحادیه صادرکنندگان با بیان اینکه هاشم احمدی مدیریت شرکت افق قطعات آسیا دارای تجربیات ارزشمندی در زمینه قطعات مصرفی است که نباید از آن چشم پوشی کرد، گفت: مدیریت این شرکت با دانش بالا و تجربیات ارزشمند، سیستم مدیریتی کایزن را اجرایی و در مسیر تولید از آن استفاده می کند. این مدل مدیریتی برای تامین قطعات و بهره وری بیشتر از خط تولید بسیار کاربردی است. این نوع مدیریت و تجربه هایی چون آشنایی با قطعات مصرفی با استهلاک بالا و قطعات استهلاک پذیر موجب آگاهی وی از مصرف سه ماه آینده یا حتی مدت زمان بیشتر شده و موجب می شود که تامین قطعات به شکل بهتر و آسان تری انجام شود.
وی با بیان اینکه متالوژی مهم ترین بحث در زمینه تولید قطعات ماشین آلات چاپ است، اظهار داشت: در ایران متالوژی و به دست آوردن آلیاژ قطعات وضعیت مناسبی دارد. بحث بعدی ماشین آلات تخصصی و ابزار دقیق هستند که قطعه را با دقت صدم یا هزارم میلیمتر بعد از تولید تراشکاری و پرداخت کنند. این ابزارها بسیار هزینه بر هستند و خیلی از آنها در ایران موجود نیست بنابراین نیاز به سرمایه گذاری در این حوزه احساس می شود.
به گفته عابدین طبق تحقیقات بازار کشورهای عربی می توانند خریداران خوبی برای این محصولات باشند. وی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که می تواند در این حوزه برای کشور ارز آوری داشته باشد، حوزه فنی و مهندسی است. به این معنا که پس از تولید، نیروهایی برای نصب و تنظیم قطعات و تنظیم ماشین بعد از نصب قطعات به کشورهای مقصد اعزام شوند. این اتفاق یک چرخه اقتصادی بزرگ ایجاد خواهد کرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ تصریح کرد: گسترش روابط اقتصادی، تخصصی و فنی به صورت مویرگی موجب اتصال روابط سیاسی و اقتصادی کشورها به یکدیگر می شود. از این جهت خروج و از دست دادن بازارهای خارجی وابسته به تولیدات و خدمات فنی و مهندسی ایران و واگذاری این بازار عظیم به رقبا آسان نخواهد بود.
وی در رابطه با حمایت و پشتیبانی اتحادیه صادرکنندگان از تولیدکنندگان کشور خاطرنشان کرد: رسالت اتحادیه معرفی بسترهای کاری، ایجاد ارتباطات اقتصادی، حضور در نمایشگاه ها و در اختیار گذاشتن ابزارهای بازاریابی و اطلاعات به تولیدکنندگان است.
حمایت دفتر چاپ و نشر از تولیدکنندگان
علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه تولید با کیفیت موجب گسترش بازارهای داخلی و خارجی می شود، اظهار داشت: برای موفقیت در عرصه تولید شناخت بازار داخلی و خارجی اهمیت بالایی دارد. قطعا اگر در این زمینه برنامه ریزی و پشتیبانی وجود داشته باشد، برای کشور بهره وری فوق العاده خوبی خواهد داشت.
وی در ادامه از آمادگی دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد برای حمایت از تولیدکنندگان خبر داد و قول مساعد برای مکاتبات لازم و ضروری برای درخواست مدیر شرکت افق قطعات آسیا برای حمایت مالی دولت در زمینه دریافت سهیلات و ایجاد زمینه های لازم برای دانش بنیان شدن این شرکت داد. ابراهیمی همچنین به نامه سال ۱۳۹۷ صندوق توسعه ملی استناد کرد که طبق آن افرادی که دارای حساب و سپرده گذاری در بانک عامل هستند طبق ضوابط می توانند از تسهیلات آن بهره مند شوند.
بیشتر بخوانید: دیدار مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد از چاپخانه های بازار نوروزخان
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه بهره وری کشور ترکیه از ماشین آلات چاپ بین ۶۰ تا ۷۰ درصد است، اظهار داشت: در ایران این رقم نهایت به ۳۰ درصد می رسد. ایران در زمینه برخورداری از ماشین آلات و ظرفیت ناوگانی در شرایط مناسبی به سر می برد اما متاسفانه یکی از مشکلات ما عدم سفارش و توسعه صادرات است.
ابراهیمی توسعه تولید و ایجاد بسترهای مناسب برای آن را ضروری برشمرد و از مدیریت شرکت افق قطعات آسیا برای اهتمام گسترش فعالیت های تولیدی تقدیر کرد.
در پایان این دیدار مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه هیئت همراه به بازدید از بخش های مختلف شرکت افق قطعات آسیا پرداخت.