به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ جلسه هم اندیشی انجمن صحافان ایران در روز سه شنبه ۵ اردیبهشت ماه با حضور فعالان صنف صحاف و با هدف بررسی مسائل دارایی، تأمین اجتماعی و قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ در تالار پذیرایی باغ نارنج برگزار شد.
قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ با توجه به تورم کشور
سعید شاهواروقی (فراهانی)، دبیر هیئت مدیره انجمن در آغاز ضمن عرض خیر مقدم به حاضران گفت: کسانی که در این جلسه شرکت کردند به هم صنفی های خودشان احترام گذاشته اند، زمانی که جلسه ای برگزار می شود تنها به صرف مشخص کردن آمار و ارقام نیست. صحبت هایی که اینجا انجام می شود بر آینده صنف صحاف و خانواده هایمان اثرگذار است.
وی ادامه داد: طی سه چهار سال گذشته اتفاقات خوبی رخ داده و عزیزان همکاری های لازم را انجام داده اند و تا جایی که برایشان مقدور بود به تعهداتشان پایبند ماندند. بحث آنالیز بسیار مهم است اما نمی توان این مسئله را صد درصد برای همه در نظر گرفت؛ اما یک تورم کلی در کشور وجود دارد.
شاهواروقی درباره قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ بیان کرد: در این خصوص ما امروز از تاثیرگذاران و کار جمع کن های صنف دعوت کردیم که در این جلسه حضور پیدا کنند تا بتوانیم پایه قیمت ها را مشخص کنیم. همانطور که می دانید بحث آنالیز قیمت ها خیلی مهم است. یک تورم کلی در کشور وجود دارد. چیزی که دولت اعلام می کند ۳۰ درصد است اما آنچه واقعی است به بیش از ۶۰ درصد هم می رسد. ما مجبور هستیم با موج شناور کل کشور در خصوص مسئله قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ پیش برویم.
قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳
تعیین قیمت ها و ادامه بقا
در ادامه محمد علی جنابین مدیر صحافی کریمه قم و عضو هیئت مدیره و هیئت ناظر انجمن صحافان ایران بیان داشت: در مورد مسئله قیمت ها باید به صورت جدی عمل کنیم. همانطور که می دانید ما این روزها با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم می کنیم. مسئله مالیات از یکسو و مشکلات مربوط به تامین اجتماعی و کارگران از سوی دیگر مشکلات فراوانی برای تولید کنندگان ایجاد کرده است.
جنابین ادامه داد: درآمدهای ما به شکل ریالی است اما دولت سیستم مالیاتی سویس را برای تولیدکنندگان و صنایع پیاده کرده است. با توجه به وضعیتی که کشور ما دارد با این سیستم نه تنها عدالت اجتماعی برقرار نمی شود بلکه بسیاری از تولید کنندگان از کار باز می مانند. با وجود چنین مالیات های میلیاردی باید توجه و دقت زیادی برای تعیین قیمت ها بکنیم، در غیر این صورت شاهد ورشکستگی و حذف بسیاری از فعالان این حوزه خواهیم شد.
مدیر صحافی کریمه قم افزود: مالیات ها طبق گردش مالی هر مجموعه مشخص شده است؛ برای گردش مالی ۱۰ میلیاردی و سود یک میلیاردی؛ در حدود ۳۵۰ میلیون تومان مالیات در نظر گرفته شده است، همکارانی که ۲۵ الی ۳۰ میلیارد گردش مالی دارند باید حداقل سه میلیارد تومان مالیات پرداخت کنند.
وی در ادامه بیان داشت: با این همه موردی که از مشکل مالیاتی برای ما سخت تر است مسئله قوانین تازه تصویب شده در مورد تامین اجتماعی و کارگران است که می تواند کارفرما را سلاخی کند. با این شیوه دولت وظایفی را که بر عهده خودش است بر دوش بخش خصوصی گذارده است.
جنابین در این خصوص توضیح داد: تا قبل از تصویب قانون جدید کارگران تا یک ماه بعد از لغو قرارداد می توانستند از کارفرما شکایت کنند. اما هم اکنون این طلب، عند المطالبه شده به این صورت که کارگران هر زمان بخواهند این طلب را وصول کنند چه خودشان و چه فرزندانشان می توانند این کار را انجام دهند تا این پول وصول شود. این اتفاق در سال ۱۹۶۰ اروپا رخ داده است. مردم ما نسبت به مردم اروپا بیشتر مطالبات مالی شان را دنبال می کنند. قانون باز بودن پرونده و عندالمطالبه بودن آن در طول زمان بی انتها تصویب شد.
مدیر صحافی کریمه قم افزود: مجموعه هایی که به شکل کاملا خصوصی اداره می شوند و از هیچ رانت و پشتوانه دولتی برخوردار نیستند بار کارگری که دولت نمی تواند تقبل کند را متقبل می شوند. قانون تازه ای به نام قانون عطف به ماسبق تصویب شده است که بر طبق آن وراث کارگران نیز می توانند ادعای حق و حقوق از کارفرما داشته باشند. مبلغی که شما به عنوان بیمه رد می کنید باید کاملا با حقوق مطابقت داشته باشد و دیگر رسید و قرارداد نیز اعتبار ندارد و باید در برابر دو شاهد قراردادها تنظیم شود.
وی تصریح کرد: قوانین غیرمنطقی است اما باید طبق آن پرداخت ها صورت گیرد. در سال های قحطی مصر قوانین را به گونه ای وضع کرده بود که کسانی که گندم نداشتند از گندم دیگران استفاده می کردند و این در حالی بود که این مهم به فقیر شدن خودشان می انجامید. با توجه به مسائلی که مطرح کردم شما به عنوان یک کارفرمای تحت فشار به هیچ وجه نباید از مواضع به حق خودتان در خصوص تعیین قیمت مناسب کوتاه بیاید چراکه با اینکار نامه نابودی خودتان را امضا خواهید کرد.
قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳
یادگیری از بزرگان
علی یازرلو، رئیس هیئت مدیره انجمن صحافان ایران در ادامه جلسه تعیین قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ گفت: هدف ما از برگزاری این جلسات آن است که افراد قوی و ضعیف این صنف کنار یکدیگر جمع شوند و در خصوص موارد مختلف به خصوص قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ با یکدیگر مشورت کنند. رفقا ببینند که بزرگان صنف چگونه عمل می کنند و از آن ها یاد بگیرند.
وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که صحبت های یکدیگر را بشنویم تا بفهمیم برای چند سال دیگر چه کارهایی می توانیم انجام دهیم تا صنف وضعیت بهتری داشته باشد. قرار بر آن است که با نشستن پای صحبت بزرگترها افکارمان را تغییر بدهیم و در جهت مثبت گام برداریم.
امیر کاظمی مدیر چاپخانه خندان بیان داشت: تنها راه ما این است که با هم همکاسه بشویم. بعضی از دوستان زیر قیمت سال گذشته کار انجام دادند. این مهم در سال های قبل تر نیز اتفاق افتاد همین موضوع باعث شد تا ما انتشاراتمان را از دست بدهیم.
قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳
بیشتر بخوانید: جلسه تعیین تعرفه انجمن صحافان ایران برگزار شد
افزایش تدریجی قیمت ها
در ادامه این نشست جواد جواهری مدیرصحافی معصومیه گفت: مسائلی که درباره افزایش قیمت ها بیان شد کاملا صحیح است اما موضوعی که باید در قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ نظر گرفته شود آن است که این مهم باید به تدریج انجام شود چرا که در غیر این صورت بازار، قیمت تصویب شده را پس خواهد زد. ۶۰ درصد افزایش قیمتی که از سوی اتحادیه و دوستان مد نظر است کاملا با توجه به تورمی که کل کشور را در برگفته همخوانی دارد ولی باید این مهم را نیز در نظر بیاورید که این میزان افزایش قیمت در بازار شوک ایجاد می کند و مشتریان از سفارش کار منصرف می شوند. این ۶۰ درصد را ابتدا با ۳۵ درصد آغاز کنیم تا مشتری ها ریزش پیدا نکنند.
وی در ادامه اظهار داشت: مطلبی را که بیان کردم برای همکاران نیز صدق می کند. من هم اکنون از کشورهایی مانند عراق، سوریه و کردستان مشتری دارم و اگر این مطالب را مطرح می کنم قطعا تنها برای مجموعه خودم نیست. اما موردی که برای مشتریان مهم است و به آن توجه می کنند قیمت گذاری است که انجمن صحافان مشخص می کنند.
مشخص کردن حد قیمت های بازار
امیر رضایی مدیر صحافی بشارت در ادامه این جلسه بیان داشت: همان طور که می دانید اتحادیه ۶۰ درصد افزایش قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته است. این میزان که مشخص شده ماکزیمم است و حد سقف و کف قیمت ها را مشخص می کند. به این ترتیب که اگر کسی توانست قیمت بالاتر و یا کمتری کار کند نباید مورد مواخذه قرار گیرد. میزان اعلام شده باید برای مشخص کردن حد بازار باشد. همه ما می دانیم که تورم باعث چه ماجراهایی شده اما ما تنها می توانیم اصل داستان را برای همکاران و دوستان روشن کنیم. نمی توانیم کسی را مجبور به انجام کاری کنیم.
در ادامه صحافان حاضر در جلسه رای گیری کردند و بر طبق آرای افراد حاضر در جلسه تصمیم بر آن شد تا قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳ بر اساس تورم کل کشور تا سقف ۵۰ درصد افزایش یابد.
قیمت گذاری صنف صحاف در سال ۱۴۰۳