رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران گفت: چاپ و بسته بندی به هر کالایی ۲۰ تا ۲۵ درصد ارزش افزوده می دهد ولی متأسفانه صنعت چاپ جایگاهی در صادرات کشور ندارد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران در گفت و گوی زنده در برنامه چشمانداز شبکه ایران کالا گفت: در ایران با این حقیقت مواجه هستیم که صنعت چاپ هیچ جایگاهی در صادرات کالاهای مشخص کشور ندارد. چاپ و بسته بندی به هر کالایی ۲۰ تا ۲۵ درصد ارزش افزوده می دهد. بخش دولتی و سیاست گذاران کلان از نمایندگان چاپ و بسته بندی در هیچ برنامه ای دعوت نمی کنند.
وی در اهمیت صنعت چاپ و بسته بندی تاکید کرد: در کالاهایی که به صورت فله ای به خارج از کشور صادر می شود حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد آنها در حمل و نقل از بین می رود و در این بین دلالان هستند که در قیمت گذاری کالا نقش کلیدی دارد، نه صادر کنندگان. اگر این کالا در بسته بندی صادر شود چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. بنابراین چاپ و بسته بندی ۱۵ تا ۲۰ درصد از ضایعات را می کاهد.
ابوالحسنی افزود: وقتی کالا با بسته بندی مشخص صادر شود دیگر واسطه ها نمی توانند نقش محوری در فرآیند صادرات ایفا کرده و سود تجارت را به تنهایی مالک شوند. امکان بسته بندی مناسب در ایران وجود دارد و سیاست گذاران باید از صادرات فله جلوگیری کرده و از صنعت چاپ حمایت کنند. در شرایط کنونی صادرات، تنها واسطه ها سود می برند و هیچ استفادهای از صنعت چاپ و بستهبندی ایرانی نمی شود.
بیشتر بخوانید: صنعت چاپ، نیازمند توجه، مترصد فرصت
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در انتها بیان کرد: من از دکتر احسان قمری، مدیرکل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران درخواست می کنم تا کارگروهی متشکل از نماینده گمرک جمهوری اسلامی ایران، نماینده سازمان توسعه تجارت ایران و نمایندگان چاپ کشور را راه اندازی کنیم تا زیر ساخت های صادراتی کشور اصلاح شود.
گفتنی است؛ در این گفت و گوی زنده تلفنی دکتر احسان قمری، مدیرکل توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران قول مساعدت تشکیل کارگروه مشترک ذکر شده با حضور نمایندگان گمرک، سازمان توسعه تجارت ایران و مسئولان چاپ کشور را دادند.