مدیر چاپ اندیشه آمل گفت: تحریمها شرایطی برای چاپخانهداران ایجاد کرده که آنها عملاً هیچگونه دسترسی به لوازم و قطعات یدکی ندارند. برخی شرکتها یکسری قطعه چینی وارد کردهاند که کار را راه میاندازد اما متأسفانه همان قطعات به دلیل کیفیت پایین بانی کاهش کیفی کار میشوند.
مهدی رضاییان؛ مدیر چاپ اندیشه آمل که فعالیت خود در این حوزه را از سال ۱۳۷۳ آغاز کرده، در گفت و گو با چاپ و نشر آنلاین درباره وضعیت بازار چاپ کشور بیان داشت: مجموعه ما جزو اولین چاپخانه هایی بود که دستگاه دو ورقی چهار رنگ را به مازندران وارد کرد؛ اما هماکنون توان نوسازی دستگاههای چاپ با بالا رفتن قیمت ارز امکانپذیر نیست. آنچه میتوان گفت آن است که صنعت چاپ کشور با سرعت به سمت نابودی در حرکت است.
وی در ادامه افزود: تحریمها شرایطی برای چاپخانهداران ایجاد کرده که آنها عملاً هیچگونه دسترسی به لوازم و قطعات یدکی ندارند. برخی شرکتها یکسری قطعه چینی وارد کردهاند که کار را راه میاندازد اما متأسفانه همان قطعات به دلیل کیفیت پایین بانی کاهش کیفی کار میشوند. تا زمانی که وضعیت تحریمها به این شکل است نهتنها صنعت چاپ بلکه کل صنایع در معرض نابودی است. در شهرک صنعتی آمل ۱۴۰ کارخانه وجود داشت که اکنون از این مقدار تنها ۵ کارخانه دایر هستند.چاپ اندیشه آمل
رضاییان در ادامه اظهار داشت: ما به دلیل کمبود قطعات مجبور هستیم کار در بخش افست را تعطیل کنیم و این در حالی است که یکعمر در این حوزه تجربه داریم. همانطور که میدانید بخش بزرگی از دستگاههای ما وارداتی است، ماشینهای چاپ عمدتاً از کشورهای آلمان، ژاپن و چین وارد میشود. چاپخانهداران به دلیل تحریم مجبورند قطعات را باقیمتهای گزاف تهیه کنند و تازه اگر هم بتوانند باید یک هزینه گزاف دیگر برای دستمزد تعمیر دستگاه کنار بگذارند. این پروسه سرمایهگذاران را خسته و کلافه میکند.
چاپ اندیشه آمل: تجهیز صنعت چاپ کشور با همیاری
مدیر چاپ اندیشه آمل بیان داشت: سالها پیش شخصی مانند جناب نوریانی دستگاههای چاپ را وارد ایران کرد و بهصورت قسطی در اختیار چاپخانهداران قرار داد با این کار باعث شد بسیاری از افراد به شغل و ثروت برسند و بتوانند با آبرو زندگی کنند. امروز اما یکسری افراد در این صنعت فعالیت میکنند که درست برعکس جناب نوریانی هستند.چاپ اندیشه آمل
وی افزود: بنده سال ۹۱ با صرف هزینه یکمیلیون یورویی سعی در تجهیز مجموعه با یک ماشین چاپ جدید داشتم. این مبلغ را به یک شرکت داخلی پرداخت کردم ولی دستگاهی نصیبم نشد و از همان سال تا هماکنون در راهروهای دادگستری سرگردانم و با آنکه دادگاه به نفع مجموعه بنده رأی داده است، همچنان از ماشین چاپ و پول ازدسترفتهام خبری نیست و هیچکدام از عزیزان فعال حوزه چاپ نیز سعی در پا درمیانی و حل این معضل نکردند. بهاینترتیب نصف سرمایه بنده به این دلیل از بین رفت و در حال حاضر نیز به دلیل نبود قطعات، دستگاه میتسوبیشی مجموعه نیز که در حوزه رول کار میکند هرروز با مشکل تازهای روبرو است.
بیشتر بخوانید: مدیرصنایع چاپ مادرول: صنعت چاپ ویترین رشد صنایع است
رضاییان اظهار داشت: سال ۹۱ مجموعه آمل ۱۱۰ پرسنل داشت اما امروز با ۱۵ پرسنل و یک شیفت کاری به فعالیتش ادامه میدهد و این قطعاً به دلیل مشکل تحریمها و البته شرکتهایی پرمدعا و ناکارآمد در صنف است. روزگاری ریز علی وجود داشت که لباسهایش را در سرما آتش زد تا زن و بچه مردم را از مرگ نجات دهد ولی امروز در سیستان و بلوچستان عدهای ریلهای قطار را میدزدند و باعث مرگ صدها نفر میشوند. یک چنین معضلاتی قطعاً باعث از بین رفتن فرصتهای اقتصادی برای کل کشور میشود.