حسین محمدی، مؤسس و مدیر چاپ تک معتقد است؛ وقتی بی حساب و کتاب به هر کسی جواز چاپخانه داده می شود، باید شاهد باشیم که صنف چاپ به عنوان رکن هفتم قانون اساسی، هویت خود را از دست بدهد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین به نقل از روابط عمومی اتحادیه چاپخانه داران تهران؛ وقتی بچه بود با دیدن روزنامه و عکسهایش به کار چاپ علاقمند شد. عمویش حروفچین روزنامه اطلاعات و پسر عمویش شاغل در چاپخانه آتش بود. همین ها کافی بود که به بهانه های مختلف به آنها سر بزند و از نزدیک کار چاپ و فضای چاپخانه را ببیند. وقتی چهارده ساله شد، برای کار به چاپخانه نادر رفت، چاپخانه ای در پاساژ آشتیانی بهارستان. روی دو ماشین دستی و برقی کار را شروع کرد و نخستین کارش هم، چاپ کارت ویزیت بود.
علاقمندی و پشتکارش باعث شد، تا برای کار به چاپخانه های بزرگی مثل چاپخانه روزنامه اطلاعات، کیهان و سازمان انرژی اتمی دعوت شود. پس از سال ها کار کردن در چاپخانه های مختلف، سال ۵۷ تصمیم گرفت چاپخانه خود یعنی چاپ تک را راه اندازی کند. حسین محمدی مدیر چاپ تک ۶۰ سال است که در صنف چاپ مشغول به فعالیت است.
حسین محمدی، مدیر و مؤسس چاپ تک معتقد است روزگاری نه چندان دور صنف چاپ از شأن و منزلتی والا برخوردار بوده، از بی سروسامانی فعلی در این حوزه ابراز نگرانی می کند و در این باره می گوید: وقتی بی حساب و کتاب به هر کسی جواز چاپخانه داده می شود، باید شاهد باشیم که چاپ به عنوان رکن هفتم قانون اساسی، هویت خود را از دست بدهد.
وی می افزاید: در گذشته برای اعطای جواز به افراد متقاضی، سوابق کاری و دانش آنها در ارتباط با کار چاپ بررسی می شد و به طور مثال اگر حداقل چند سال در چاپخانه کار نکرده بودند، به آنها جواز داده نمی شد.
به گفته محمدی در آن سال ها، اعمال نظم و کنترل بر صنف چاپ از سوی مسئولان وقت، موجب هویت بخشی به تمامی فعالیت ها در این حوزه می شد. هویتی که روز به روز بر اقتدار و جایگاه اجتماعی صنف چاپ می افزود.
وی در توضیح اهمیت کنترل و نظم بر صنعت چاپ به خاطره ای از سال های پیش از انقلاب اشاره می کند که یک ماشین چاپ در یکی از چاپخانه ها گم می شود و نیروهای اطلاعاتی وقت پس از دو ماه، ماشین یاد شده را در زیرزمین خانه ای واقع در پاسداران پیدا می کنند که اسکناس تقلبی چاپ می کرد.
وی با اظهار تاسف و هشدار نسبت به بی سامانی و عدم کنترل بر صنف چاپ می گوید: در شرایط فعلی نابسامانی بر صنف چاپ را می توان تنها با گشت و گذاری در پاساژهای خیابان ظهیرالاسلام مشاهده کرد که در آنها به راحتی و در کوتاه ترین زمان ممکن، مدارک هویتی مثل شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه رانندگی و… چاپ و در اختیار افراد گذاشته می شود!
وی مهمترین راهکار برای سامان بخشی به صنف چاپ را دقت و بررسی سوابق کاری افراد متقاضی بیان می کند و در این باره توضیح می دهد که بهتر است یکی از شرایط کسب جواز، اشتغال ده ساله فرد متقاضی در یکی از واحدهای چاپی با جواز باشد.
مدیر چاپ تک با اشاره به سختی کار هیئت مدیره جدید، برای سامان بخشی صنف چاپ می گوید: اگر بخواهم منصفانه بگویم، صنف چاپخانه داران نزدیک به ۱۵ است که متولی و سامان خاصی نداشته است. از این رو هیئت مدیره جدید برای هر کاری باید سنگ بنا را از صفر بگذارد.
وی ادامه می دهد: البته با توجه به صداقت و جدیت رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران، من ضمن حمایت خود از ایشان و هیئت مدیره جدید، امیدوارم در میان مدت و بلند مدت مشکلاتی که امروز در صنف چاپ با آن روبرو هستیم برطرف شود.
به گفته محمدی در حال حاضر افرادی هستند که سعی دارند با هدف تداوم شرایط قبلی اتحادیه و صنف، به هیئت مدیره جدید ضربه بزنند که البته ناکام خواهند ماند.