جلوگیری از برون سپاری با سامانه ثبت سفارش چاپ استانی

    0
    78
    سامانه ثبت سفارش چاپ

    یک فعال حوزه چاپ گفت: برای عبور از بحران‌ های موجود می‌ توان سامانه ثبت سفارش چاپ استانی را طراحی کرد که سفارش ‌های چاپ و نشر در هر استان باقی بماند و به استان ‌های دیگر نرود.

    به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ رضا عسگری فعال حوزه چاپ و نایب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان البرز در گفت ‌و گو با ایبنا، با اشاره به بیکاری و رکود در بازار چاپ گفت: اغلب همکاران ما در استان البرز؛ به ‌خصوص شهر کرج، کار ندارند و به‌ حالت نیمه ‌تعطیل درآمده‌ اند و بیماری کرونا وضعیت رکود کاری را در میان بسیاری از آن‌ها وخیم کرده است.

    وی افزود:‌ برخی از همکاران ما فقط به چاپخانه می‌آیند تا چراغ روشن بماند و وضعیت خوبی ندارند و اجاره‌ بهای چاپخانه‌ ها و حقوق کارگران خود را از جیب می ‌دهند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند.

    عسگری به اشاره به تعطیلی چاپخانه‌ ها تا پایان فروردین ماه گفت: اگرچه الان چاپخانه ‌ها باز هستند و می ‌توانند کار کنند اما کاهش یافتن حجم سفارشات از سوی مشتریان و گرانی ‌های مواد اولیه در ماه‌های اخیر به دغدغه ‌های فعالان این حوزه دامن زده است.

    وی همچنین درباره بخش عمده مشکلات دست‌اندرکاران این بخش عنوان کرد: در اغلب کشورهای تولیدکننده، تعطیلی بود و بخش زیادی از مسائل مربوط به تامین مواد اولیه به مشکل برخورد. همچنین عمده ‌ترین شریک تجاری ایران، کشور چین است که در این‌ روزها، آن‌ها هم با مشکل روبه‌رو شده و ما در بحث مواد مصرفی و تامین قطعات مشکل پیدا کرده‌ایم.

    راه اندازی سامانه ثبت سفارش چاپ موجب می‌ شود که چاپخانه ‌های کوچک هم بتوانند در کارها و سفارش ‌گیری‌ ها مشارکت داشته باشند و کار در همان استان باقی بماند

    عسگری با بیان اینکه نبود پروازها، مشکلات مربوط به حمل و نقل، ثبت سفارش و خرید و فروش همگی در رکود کاری این حوزه تاثیرگذار بودند، گفت: این روزها بخش زیادی از مشکلات حل شده، اما در بانک‌ها با مشکل تخصیص نیافتن ارز برای ثبت سفارش روبه‌رو هستیم که شرایط را برای تجار سخت کرده است.

     وی تاکید کرد: گرانی نرخ کاغذ نسبت به سال گذشته با شروع کسب و کارها، تعادل بازار را به‌هم ریخته و وضعیت طوری است که نمی‌توان پیش‌بینی‌ای در بازار صنعت چاپ داشته باشیم و برنامه‌ریزی کنیم که کارها را چگونه انجام دهیم.

    عبور از بحران با سامانه ثبت سفارش چاپ استانی

    وی همچنین با ارائه راهکاری برای عبور از بحران کنونی گفت: می ‌توان کارهای حوزه چاپ و نشر را استانی کرد؛ یعنی کل کارهای هر استان فقط در همان استان انجام شود و به خارج استان نرود؛ زیرا یک ‌سری از چاپخانه‌ ها در استان‌ های بزرگ به دلیل پایین بودن هزینه‌ های تولید قیمت پایین‌ تری از چاپخانه‌ های کوچک تر ارائه می ‌دهند که رقابت ناعادلانه ایجاد می‌ کند اما اگر هر کار چاپی استانی شود، بخش زیادی از این مشکلات حل می‌ شود.

    عسگری با بیان اینکه این کار می ‌تواند در قالب یک سامانه ثبت سفارش چاپ و به‌ صورت کوتاه مدت اجرایی شود، یادآور شد: راه اندازی سامانه ثبت سفارش چاپ موجب می‌ شود که چاپخانه ‌های کوچک هم بتوانند در کارها و سفارش ‌گیری‌ ها مشارکت داشته باشند و کار در همان استان باقی بماند نه اینکه یک چاپخانه از تبریز یا از مشهد بتواند سفارش چاپی استان البرز را بگیرد.

    وی یادآور شد: در وضعیت رکود و بحران فعالی صنعت چاپ اگر این کار در کل ایران انجام شود به رونق فعالیت چاپخانه‌های خرد و ریزی که مشغول فعالیت هستند کمک می‌کند و چرخ‌های تولید اقتصادی را به حرکت در می‌آورد.

    سامانه ثبت سفارش چاپ

    لزوم حمایت دولت از کارآفرین و تولیدکننده

    عسگری شیوع موج دوم بیماری کرونا را عامل دیگری برای استمرار روند استفاده از سامانه ثبت سفارش چاپ در ماه‌ های آینده دانست و گفت: کسانی که در حوزه چاپ کار می ‌کنند و کارآفرین هستند، نمی ‌دانند چگونه باید در حوزه‌ های مختلف کارهای خود را دنبال کنند و متاسفانه مرجعی نیز اطلاعات درست و دقیق از واردات مواد اولیه مورد نیاز چاپخانه ‌داران ارائه نمی‌ کند تا بتوان با استناد به آن حداقل اقدامات را انجام داد.

     وی با بیان اینکه افزایش حقوق در سال جاری و تورمی که ایجاد شده است، چشم‌انداز روشنی را پیش روی خود نمی‌بینیم، عنوان کرد: الکل ایزوپروپیل اصلی که کیلویی ۲۲ هزار تومان بود اکنون به کیلویی ۹۰ هزار تومان رسیده و حدود ۴۰۰ درصد تورم به همراه داشته است. در این شرایط باید پرسید یک تولیدکننده چاپخانه‌دار در این وضعیت چه میزان اجرتی باید برای کار در نظر بگیرد.

     عسگری تاکید کرد: مسئولان باید در این زمینه به دنبال راه چاره برای حمایت از صنعت چاپ و نشر باشند؛ زیرا اگر نسبت به این وقایع بی‌توجهی شود، این صنعت در آینده نزدیک با یک چالش جدی روبه‌رو خواهد شد.

     وی درباره اقداماتی که دولت می‌تواند در این زمینه دنبال کند، گفت: طرح‌های پیشنهادی باید مورد مطالعه قرار گیرد و به تناسب مشکلات کوتاه مدت، میان‌مدت و بلند مدت برای هر یک از آن‌ها ارائه شود. به عنوان مثال بیماری کرونا یک مشکل بلند مدت است؛ چون قابل پیش‌بینی نیست که تا چه بازه زمانی واکسن این ویروس تولید شود.

     عسگری با بیان اینکه دولت می‌تواند در سهم بیمه تامین اجتماعی به تولیدکننده کمک کند، گفت:‌ ارائه تسهیلات بانکی بلند مدت با نرخ بهره خیلی کم می‌تواند کمک خوبی برای چاپخانه‌داران باشد. از سوی دیگر؛ دولت می‌تواند مالیات‌ عملکردهای امسال یا سال گذشته در چاپ را حفظ کند؛ زیرا مالیات بر ارزش افزوده را هر میزان که فروختی، می‌توانی پرداخت کنی اما برای مالیات عملکرد، چه کار بکنید یا نکنید یک رقمی در نظر گرفته می‌شود.

     وی درباره نوسازی تجهیزات و ماشین‌آلات صنعت چاپ نیز عنوان کرد: از آنجایی که همه ماشین‌آلات وارداتی هستند، ارتباط مستقیم با دلار دارد اما اگر به چاپخانه‌دار ارز مبادله‌ای بدهند و تعهد بگیرند که من حق فروش دستگاه را تا ده سال ندارم، می‌تواند کمک خوبی برای فعالان این حوزه باشد؛ چراکه می‌توان با ماشین مدل بالاتر به سمت ارائه کارهای جدید و فعالیت دربخش صادرات حرکت کرد.

     عسگری با بیان اینکه کل کارهای چاپ و نشر عراق اکنون در کشور ترکیه انجام می‌شود، گفت: چرا این کارها نباید در ایران چاپ شود؟! به‌خاطر آنکه اغلب چاپخانه‌های ما با ماشین‌های مدل پایین کار می‌کنند و تعداد محدودی از همکاران ما با ماشین‌های مدرن و به‌روز کار می‌کنند اما با به‌روزرسانی می‌توانیم برای کشور ارزآوری داشته باشیم.

    بیشتر بخوانید: سهم عمده استان خراسان رضوی در صادرات چاپی

    مقاله قبلیبسته بندی و سورت ضعیف نسبت به کشورهای همسایه
    مقاله بعدیهزینه ۵ برابری ‌تولید کتاب واقعیت افزوده نسبت به نسخه کاغذی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.