آیین گشایش ششمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ سه شنبه ۱۱ شهریور ماه همزمان با «روز ملی صنعت چاپ» در اتحادیه چاپخانهداران تهران برگزار شد.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین؛ آیین گشایش و افتتاحیه ششمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ دیروز همزمان با «روز ملی صنعت چاپ» به میزبانی اتحادیه چاپخانهدارن تهران از ساعت ۱۴ تا ۱۶ برگزار شد.
گفتنی است؛ این جلسه با حضور فعالان، بزرگان و مسئولانی چون علی اکبر ابراهیمی، معاون دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد؛ معصومه آقاپور علیشاهی، نماینده سابق شبستر؛ حمید گرمابی عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و رئیس دانشکده پلیمر و رنگ این دانشگاه؛ بهمن پورمند، نایب رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران؛ احمدرضا اعتماد مظاهری و میریونس جعفری از اعضای هیئت مدیره این اتحادیه؛ اسکندر خمسه پور، رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ؛ مجتبی معراج محمدی، رئیس اتحادیه لیتوگراف، غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف و نماینده تشکلهای صنعت چاپ و مصرفکنندگان کاغذ استانهای کشور؛ حسین احمدی، مدیرعامل صنایع چاپ مادرول؛ سعید پورمهدیان استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر ونایب رئیس انجمن علمی فناوری چاپ و با مدیریت محمد بیطرفان رئیس انجمن علمی فناوری چاپ برگزار شد.
در ابتدای این جلسه بهمن پورمند با بیان خیرمقدم به حضار گفت: اتحادیه چاپخانه داران تهران امسال در کنار انجمن علمی فناوری چاپ حضور دارد تا ششمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ به خوبی برگزار شود.
در ادامه محمد بیطرفان، رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران از عزیزانی که دعوت اتحادیه و انجمن را پذیرفتند و در این جلسه حضور یافتند خیرمقدم گفت و بیان کرد: جا دارد ایام عزاداری شهادت سالار شهیدان را تسلیت عرض کنم و همینطور روز ملی صنعت چاپ را به تک تک عزیزان و دست اندرکاران، فعالان و پیشکسوتان این صنعت تبریک می گویم و یادی می کنم از عزیران و بزرگان صنعت چاپ که سال گذشته از کنار ما رفتند و جایشان بسیار خالی است.
وی افزود: انجمن علمی ایران همزمان با روز ملی صنعت چاپ با مشارکت و حمایت تشکل های صنعت چاپ شکل گرفت. ما برگزاری آیین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ را جزئی از افتخاراتمان می دانیم. این انجمن طی ۵ سال نزدیک به ۵۰ رویداد علمی را در صنعت چاپ برگزار کرده است.
رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران با بیان اینکه این انجمن بازوی کارشناسی و علمی حوزه صنعت چاپ و تشکل های آن است گفت: ما همیشه آماده همکاری و خدمات رسانی به عزیزان این صنعت هستیم.
وی با اشاره به اینکه هر سال یک شعار برای نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ انتخاب کرده ایم، تصریح کرد: امسال این هفته با شعار پیشران تحولات قرن ۱۵ هجری شمسی برگزار خواهد شد.
بیطرفان افزود: روزنگار ششمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ عبارتند از سهشنبه ۱۱ شهریور نشست چاپ، راهبردهای تحقق جهش تولید، چهارشنبه ۱۲ شهریور نشست چاپ، چالشهای پاندمی کووید ۱۹، پنجشنبه ۱۳ شهریور نشست چاپ، راهبردهای صنعت در آستانه قرن ۱۵، شنبه ۱۴ شهریور نشست چاپ، رشته دانشگاهی و چشمانداز آن، یکشنبه ۱۵ شهریور نشست چاپ، حرکت به سوی کسب و کارهای نوین، دوشنبه ۱۶ شهریور نشست چاپ، نقش و مسئولیتهای اجتماعی و سهشنبه ۱۷ شهریور نشست چاپ، صنعت ۷ در ۲۴.
وی با ابراز امیدوار گفت: امیدوارم این جلسات با مشارکت و هم افزایی همه عزیزان به نتیجه مطلوب و خروجی خوبی برای توسعه این صنعت برسد.
رشته مهندسی پلیمر با گرایش چاپ یاری رسان صنعت
حمید گرمابی، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و رئیس دانشکده پلیمر و رنگ این دانشگاه، با اعلام خبر راه اندازی مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی پلیمر با گرایش چاپ در دانشگاه امیرکبیر برای نخستین بار در کشور با اشاره به اهمیت صنعت چاپ به عنوان یکی از صنایع مهم کشور، گفت: با بازنگری انجام شده در رشته مهندسی پلیمر در تاریخ یازدهم تیر ماه امسال، در گرایش چاپ به عنوان یکی از ۹ گرایش اصلی رشته مهندسی پلیمر، مقطع کارشناسی ارشد با هفت درس اصلی و چهار درس اختیاری به تصویب رسید.
وی با اشاره به پذیرش دانشجو در این مقطع از مهر ماه آینده، تاکید کرد: برای توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر این صنعت در کشورمان نیاز به دوره تخصصی کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر با گرایش چاپ وجود داشت.
گرمابی تصریح کرد: امیدواریم فارغ التحصیلان این رشته یاری رسان صنعت چاپ باشند و با کمک هم بتوانیم این صنعت را توسعه دهیم.
علی اکبر ابراهیمی، معاون دفتر چاپ و نشر وزارت ارشاد در ادامه بیان کرد: وزارت ارشاد به عنوان متولی صنعت چاپ در کنار انجمن علمی فناوری چاپ حضور خواهد داشت. از دانشکده امیرکبیر و تلاش این انجمن در راه اندازی رشته مهندسی پلیمر با گرایش چاپ بسیار تشکر می کنیم زیرا در این زمینه خلا داشتیم.
وی از امضای تفاهم نامه بین اتحادیه ها و انجمن های فعال خبر داد و گفت: تاکنون به واسطهی مشکلات کرونا این تفاهم نامه صورت نگرفته است. یکی از مشکلات بزرگ صنعت چاپ صادرات، تکنولوژی و واردات و نداشتن دانش روز صنعت چاپ است.
دکتر معصومه آقاپور، نماینده سابق شبستر با بیان آماری از پیش بینی اقتصاد ایران در شرایط تحریم های ناجوانمردانه و شیوع بیماری کووید ۱۹ گفت: بسیاری از مشاغل و کشورها دچار آسیب شده اند ولی بسیاری این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده اند.
وی افزود: با بررسی های صورت گرفته متوجه شده ایم که در بخش چاپ و بسته بندی کشورهای اوراسیا ازجمله ارمنستان و گرجستان خلاهای بسیاری وجود دارد که صنعت چاپ ایران می تواند در این زمینه وارد شود.
نقش آفرینی دانشگاه در پژوهش صنعت
غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف و نماینده تشکلهای صنعت چاپ و مصرفکنندگان کاغذ استانهای کشور گفت: برای جهش تولید در صنعت چاپ، حرکت های مفیدی بین دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در کنار صنعت نیازمند است، هر دو در کنار هم تکمیل کننده هستند.
وی افزود: باید بررسی کرد که صنعت چاپ در حوزه هایی چون کشاورزی، مواد دارویی و غذایی به چه میزان نقش دارد و دانشگاه و پژوهش می تواند در این زمینه نقش آفرین باشد.
بیشتر بخوانید: رشته مهندسی پلیمر گرایش چاپ وارد نظام آموزش عالی کشور شد