ضرورت زمینه سازی برای آموزش در حوزه چاپ

    0
    95
    آموزش در حوزه چاپ

    ضرورت زمینه سازی برای آموزش در حوزه چاپ از جمله نکاتی مطرح شده در دومین نشست کارگروه آموزش مطرح شد. این نشست  روز گذشته (۱۶ آذر) در محل اتحادیه چاپخانه داران با حضور جمعی از فعالان صنعت چاپ برگزار شد.

    به گزارش خبرنگار چاپ و نشر آنلاین احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران در ابتدای این نشست با تاکید بر اینکه این جلسات به منظور برنامه ریزی برای برگزاری جلسات آموزش فعالان چاپ به ویژه اپراتوران است، اظهار داشت: زمینه سازی برای اجرایی کردن هرچه سریعتر آموزش در حوزه چاپ بسیار اهمیت دارد. از این رو به زودی فراخوانی را آماده خواهیم کرد تا دوستان ثبت نام را به منظور برگزاری کلاس ها آغاز کنند.

    ابوالحسنی در رابطه با مکان برگزاری کلاس های آموزشی گفت: خوشبختانه برای مکان برگزاری جلسات  آموزش در حوزه چاپ مشکل نداریم زیرا دوستان زیادی هستند که پیشنهاد برگزاری این کلاس ها در مجموعه خود را به اتحادیه داده اند.

    آموزش در حوزه چاپ اهمیت تدوین اساسنامه برای آموزش در حوزه چاپ

    در ادامه رضا منصوری، مدیرعامل زنجیره های زرین هوشمند اظهار داشت: پیش از اجرایی کردن مقوله آموزش، باید نخست اساسنامه آموزش تدوین و رویه ها و ساختار آموزشی تبیین شود و این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخودار است.

    وی بحث آموزش در حوزه چاپ را به دو دسته تقسیم کرد و گفت: آموزش های پراکنده و ضمن خدمت اولین نوع است که آموزش هایی در دسترس تر و هدف دار است. دسته دوم هم آموزش های آکادمیک و علمی کاربردی است. در هر دو دسته ابتدا باید هدف تعیین و بر مبنای آن عمل شود.

    منصوری تصریح کرد: یکی از مهم ترین اهداف آموزش هم ارتقای نیروی انسانی و ایجاد توانمندی فعالان صنعت چاپ است. از سوی دیگر هدف های رفتاری و پیاده سازی آن، ارائه تعریف دقیق از سیستم آموزشی نیز از دیگر اهداف آموزش در حوزه چاپ است. در واقع باید مشخص شود که آموزش نظام مند است یا اینکه تنها سیستمی منجر به مدرک است.

     

    کارگر ماهر و افزایش کیفیت کار

    داوود شایسته خصلت از پیشکسوتان صنعت چاپ در ادامه اظهار داشت: یکی از اقدامات اتحادیه در زمینه آموزش در حوزه چاپ بازآموزی کارگران چاپخانه های عضو اتحادیه است. در این راستا مدیران باید اجازه حضور کارگران در کلاس های آموزشی را بدون کسر از حقوق بدهند.

     وی افزود: افزایش سواد و مهارت فنی و تخصصی کارگران از یک سو منجر به افزایش درآمد چاپخانه ها می شود. از سوی دیگر کارگرانی که ماشین ها را می شناسند و بر تمام ویژگی های آن مسلط باشند کیفیت کارشان بالاتر می رود و ماشین ها نیز کمتر از گذشته نیاز به تعمیر پیدا خواهند کرد.

    داوود شایسته خصلت: برای آموزش در حوزه چاپ، می توان از امکانات و تجهیزات واحدهای بزرگ چاپی استفاده کرد. رسالت چاپخانه های بزرگ آموزش است و می توانند با توصیه و راهبردهای اتحادیه کارگران را از نظر عملی آموزش بدهند.

     

    آمادگی برای در اختیار قرار دادن امکانات آموزشی

     هاشم احمدی، مدیرعامل شرکت افق قطعات آسیا نیز گفت: از اشکالاتی که در چاپخانه ها وجود دارد؛ نبود آموزش در خصوص شناخت قطعات و نحوه صحیح استفاده از آن در ماشین چاپ برای کارگران است.

    وی افزود: من با توجه به اینکه چهار هزار قلم، قطعه دپو شده دارم، می توانم این قطعات را  برای آموزش در اختیار اتحادیه قرار دهم. این امکانات را می توانم در فضای آموزشی اتحادیه ارائه کنم یا اینکه دوستان می توانند در دفتر من حضور یابند.

     

    اهمیت نظام مندی آموزش در حوزه چاپ

    احمد فروزیده، مدیر چاپ ۱۲۸ با بیان اینکه تمامی رسته های چاپ دارای سه بخش پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ هستند، بیان داشت:  بهتر است برای هر کدام از این بخش ها به صورت نظام مند، مواد درسی و سپس اساتید مربوطه مشخص شود. خوشبختانه همه این مواد آموزش در حوزه چاپ در دانشگاه علمی کاربردی مدرسه امام صادق و مراکز آموزشی دیگر وجود دارد.

     وی تصریح کرد: می توان با برگزاری کلاسهای آموزشی برای مدیران چاپخانه ها، دانش آنها را در حوزه مدیریت  مالی، سرمایه انسانی، فروش، تولید و…  به گونه ای ارتقا داد که زمینه قیمت شکنی از سوی برخی مدیران از بین برود.

    آموزش در حوزه چاپ

    مقدمات لازم ایجاد شود

    امیرحسین قاسمی، مدیر لیتوگرافی طلوع در ادامه این نشست بیان داشت: برای اینکه یک فرایند آموزشی مستمر ایجاد شود، باید نخست مقدمات آن هرچند زمان بر فراهم شود. اقدامات فوری، ممکن است طرح و ایده ای را به سرعت اجرایی کند ولی پشتوانه کافی برای تداوم آن ایجاد نمی کند.

    وی افزود: مدیریت، اپراتوری و تعمیر و نگه داری از جمله بخش هایی هستند که به صورت جداگانه باید برای آنها سرفصل ها و برنامه ریزی های آموزشی تهیه شود. در این زمینه بهره مندی از تجربه های گذشته دانشگاه ها و مراکز آموزشی بسیار موثر است.

     

    نیازمندی به حداقل تجهیزات و ابزارهای آموزشی

    اکبر شهریاری، مدیر چاپ واژه پرداز اظهار داشت: برای آموزش باید حداقلی از وسایل، تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز را در اختیار داشته باشیم. اگر تجربیات کشورهای دیگر و پیشرو را مد نظر قرار بدهیم نیاز به تکرار تجربیات نیست.

    وی افزود: در بحث آموزش اپراتورها مسئله ابزار شناسی بسیار مهم است. در مواد مصرفی هم نحوه استفاده و کیفیت سنجی مواد باید مشخص شود.

     

    بهره مندی از امکانات آموزشی سازمان ها

     احمد اشرفی، مدیر چاپ رسالت نو بیان داشت:  برای آموزش در حوزه چاپ می توان از امکانات سازمان‌ها و مراکز فنی و حرفه ای بهره برد. همچنین با توجه به ظرفیتهای مناسب واحدهای چاپی، بهتر است از امکانات و تجهیزات چاپخانه‌های داخل شهر نیز استفاده شود. در این خصوص، بسیاری از  واحدها نیز آماده و مشتاق همکاری هستند.

    بیشتر بخوانید: خواسته های رئیس اتحادیه از وزیر ارشاد در جشنواره صنعت چاپ همدان

     اهمیت بهداشت محیط

    فرهاد نوری از فعالان صنعت چاپ  با بیان اینکه بهداشت محیط و چگونگی نگهداری از ماشین‌آلات چاپ، از مواردی است که کمتر در بحث آموزش مورد توجه قرار گرفته است، گفت: گاهی عدم آگاهی کارگران و کارکنان از بهداشت کار چه از نظر بهداشت شخصی و چه از نظر بهداشت محیطی می تواند ضررهای جبران ناپذیری را به فرد و به کارفرما وارد کند.

    وی ادامه داد: همچنین توجه به آموزش نگهداری از ماشین آلات چاپ هم اهمیت دارد که اپراتوران می توانند با آموزش صحیح در این زمینه مهارت یابند و از این نظر از خسارات احتمالی به دستگاه های چاپ جلوگیری می شود.

     

    کارآیی و توانمندی آموزش در حوزه چاپ

    خدایار صادقی، عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه گام نخست برای ایجاد یک  فرآیند آموزشی مستمر، تدوین نقشه راه برای آن است، گفت: چنانچه الزامات ارتقا در مسیر شغلی حوزه چاپ، منوط به کسب و ارائه یک سری مدارک شود، چندان مناسب نیست. چرا که این الزامات بیشتر مورد کاربرد بخش‌های دولتی و عمومی است. در حال حاضر بزرگترین عامل برای جذب و ارتقا شغلی و مالی، میزان توانمندی و کارآیی فرد است که می تواند با طی کردن دوره های آموزشی محقق شود.

    عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر اینکه برای ایجاد تشکیلات آموزشی مستقل برای آموزش در حوزه چاپ از سوی اتحادیه چشم انداز روشی متصور نیست، درباره دلایل خود توضیح داد: وزارت علوم مسئول مستقیم آموزش عالی در ایران است که موظف است از تمام امکانات، قوانین و قدرتی که دارد برای آموزش در تمام صنایع از جمله صنعت چاپ استفاده کند. اتحادیه چاپخانه داران، بهتر است به جای اینکه این مسیر را از ابتدا آغاز کند، طلبکارانه از آموزش عالی بخواهد که به وظیفه خود در  این خصوص عمل کند.

     

    آموزش های کاربردی

    علی ظریف، نماینده شرکت ایران روتاتیو بیان داشت: باید کارگران چاپ را تحت آموزش‌های کاربردی قرار دهیم، آموزش های  تئوریک صرف نتیجه ای در پی نخواهد داشت. باید به آنها روش فکر کردن در شرایط مختلف کاری بیاموزیم تا کارشان را بهتر انجام دهند.

    وی اظهار داشت: هنگامی که کارهای چاپ در سطح اتوماسیون و تکنلولوژی انجام شود از نقش خطای انسانی کاسته می شود. در اینجا نیازهای آموزش در حوزه چاپ به سطوح دیگری چون مدیران مطرح می شود که آموزش های فرایند محور و زیر ساختی هستند که باید برای این آموزش ها برنامه ریزی انجام داد.

     

    مقاله قبلیعیدی کارگران چگونه محاسبه می شود؟
    مقاله بعدیموفقیت خرده فروشی آنلاین در گرو نقش برنامه ریزی

    یک پاسخ بدهید

    لطفا نظر خود را وارد کنید
    لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
    این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.