این روزها بخشهایی همچون نشر کتاب، مجله و تبلیغات کمکم از گردونه کارهای مربوط به حوزه چاپ حذف شدهاند و این بخش بستهبندی است که میتواند صنعت چاپ را سرپا نگاه دارد چاپ سیستان و بلوچستان نیز به دلیل نداشتن رونق کاری در این زمینه، از قافلهی این صنعت عقب مانده است.
به گزارش چاپ و نشر آنلاین، حمید صفایی مدیر چاپخانه صفایی است. یکی از چاپخانهداران مطرح استان سیستان و بلوچستان که کار خود را از سال ۶۶ در این منطقه آغاز کرد. چاپخانه وی به کار چاپ کتب درسی، کمکدرسی، مجلات و نشریات در این استان مشغول است. وی حال صنعت چاپ این روزهای استان را رو به افول توصیف کرد و افزود: مسئلهی کرونا در استان ما تأثیر منفی فراوانی گذاشت. استان سیستان و بلوچستان منطقهای نیست که کارهای تولیدی داشته باشد و بتواند در رستهی بستهبندی فعالیت شایانی کند. بیشتر کارهای حوزه چاپ این بخش مربوط به کارهای اداری است که آنهم به دلیل اتومایسون شدن سیستمهای اداری بسیار کاسته شده است. چاپ سیستان و بلوچستان
وی در ادامه بیان داشت: یکی از کتابهایی که من چاپ میکردم کودک مسلمان بلوچ بود که تمامی این موارد نیز به دلیل بیماری کرونا قطع شد. بیشترین مشکلی که ما در استان با آن مواجه هستیم بیرون رفتن کارهای چاپیمان است. همانطور که میدانید هزینههای تولید یک کار چاپی در سیستان و بلوچستان با تهران متفاوت است. در تهران هزینهی تمامشده کاغذ برای چاپخانهدار با هزینهی کاغذ در تهران متفاوت است؛ در حال حاضر ما برای گرفتن کار باید به سایتی مراجعه کنیم که قیمتها را به مناقصه و مزایده میگذارد.
بیشتر بخوانید:بلاتکلیفی نهاد تصمیم گیر برای صنعت چاپ
چاپ سیستان و بلوچستان از قافله عقب مانده است
هر چاپخانهای یک قیمت پیشنهاد میدهد و بر اساس آن استانی که کمترین قیمت را اعلام کند کار را انجام خواهد داد. این موضوع نیز بدون در نظر گرفتن هزینههای تمامشده متفاوت در هر استانی انجام میشود. قوانینی که وجود دارد باعث میشود بسیاری کارها از استان خارج شوند و چاپ سیستان و بلوچستان با معضلی به نام کمبود کار مواجه شده است. همین موضوع سبب شده تا خود بنده بسیاری از امکانات موجود در چاپخانهام را به تهران منتقل کنم. به طور مثال در همین اواخر یک دستگاه پلیت ستر در زاهدان داشتیم که آن را به تهران منتقل کردیم چراکه یک دستگاه با ۵۰۰ میلیون سرمایه در استان بلااستفاده باقیمانده بود.
صفایی در ادامه اظهار داشت: سال ۸۴ بنده به پیشنهاد مدیرکل ارشاد آن زمان چاپخانهای در زاهدان تأسیس کردم تا تمامی نیازهای استان را در خود منطقه به لحاظ کارهای چاپی تأمین کنم؛ البته مدیرکل به بنده قول همکاری و ارائهی تسهیلات دادند و تا به آخر نیز روی قول خود ایستادند اما با کنار رفتن ایشان از مدیر کلی استان، تسهیلات نیز قطع شد. چاپخانهای که من آن زمان تأسیس کردم تمامی کارهای پس از چاپ، چاپ و بعد از چاپ را انجام میداد؛ اما به خاطر کمبود سفارش ما قادر به ادامه کار نبودیم.
وی در پایان افزود: همانطور که عرض کردم این روزها بخشهایی همچون نشر کتاب، مجله و تبلیغات کمکم از گردونه کارهای مربوط به حوزه چاپ حذف شدهاند و این بخش بستهبندی است که میتواند صنعت چاپ را سرپا نگاه دارد و چاپ سیستان و بلوچستان نیز به دلیل نداشتن رونق کاری در این زمینه، از قافلهی این صنعت عقب مانده است. چاپ سیستان و بلوچستان