راهاندازی کارخانههای بستهشده به همت مسئولان و ارائهی وامهایی با سود و تسهیلات مناسب تأثیر مهمی در زنده نگهداشتن حیات چاپخانهداران استان کردستان دارد.
مسعود بهمنی کوماسی، مدیرعامل چاپ فرهنگ درباره وضعیت چاپ استان کردستان به خبرنگار چاپ و نشر آنلاین گفت: همانطور که میدانید صنایع به هم وابسته هستند و صنعت چاپ نیز ازجمله صنایعی است که فعالیت در آن منوط به فعالیت دیگر صنایع میشود؛ در حال حاضر در شهر سنندج کارخانههای تولیدی بهگونهای که بتوانند خوراک چاپخانههای استان را تأمین کنند وجود ندارد. چرخ کارخانههای تولیدی درزمینههای مختلف باید به تدبیر مسئولان دولتی دوباره به چرخش بیافتد تا صنعت چاپ نیز بتواند به حیات خود ادامه دهد.
وی در ادامه افزود: بخشی از سفارشات کاری صنعت چاپ استان به انجام کارهای ادارات مربوط میشود؛ در حال حاضر اما با اتوماسیون شدن کارها بخش اعظمی از این سفارشات نیز حذف شده است. ادارات دولتی با در پیش گرفتن سیاستهای انقباضی بخش زیادی از سفارشات را حذف کردهاند و چیزی در حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد از کارهای چاپی مربوط به بخش ادارات کم شده است.
بیشتر بخوانید:
اشتغالزایی برای صنعت چاپ کردستان
مشکلات چاپخانهداران استان کردستان
بهمنی یکی از نقاط ضعف چاپ استان کردستان را در خارج شدن کارهای چاپ از استان دانست و بیان داشت: کارهای چاپی استان باید خوراک چاپخانههای صنعت چاپ را در خود استان تأمین کنند اما متأسفانه بسیاری از این کارها به کلانشهرهایی همچون اصفهان و تهران فرستاده میشوند؛ مسئولان دولتی با اجرای سیاستهای درست باید از خروج کارهای صنعت چاپ استان جلوگیری کنند. نامهنگاریهایی با مسئولان استان در این خصوص انجامشده و دستورهایی نیز صادرشده اما فشارهای وارده از سوی مسئولان آنقدر قوی نبود تا بتواند در این مورد کارهای اجرایی لازم انجام شود.
وی همچنین اظهار داشت: ما بسته به نیازهای استان ماشینهای چاپیمان را تهیه میکنیم؛ یعنی اگر تولید در این استان ارتقا پیدا کند و کارخانههای تولیدی نیاز به بستهبندیهای خاص برای محصولات خود داشته باشند ما نیز ماشینآلات جدید وارد میکنیم و به این ترتیب صنعت چاپ استان نیز خودبهخود بهروز خواهد شد؛ در حال حاضر به دلیل مشکلات اقتصادی بخش اعظمی از سرمایه چاپخانهداران استان کردستان به سرمایه در گردش اختصاص پیدا میکند.
همانطور که میدانید استان کردستان از تهران فاصله دارد؛ از این رو ما برای تهیه مواد اولیهمان نظیر مرکب، کاغذ، مقوا و زینک مجبور هستیم تا فاصله زیادی را طی کنیم؛ به همین دلیل برای اینکه بتوانیم سفارش مشتری را در لحظه انجام دهیم مجبور به خرید و انبار کردن مواد اولیه هستیم؛ از این رو بخش بزرگی از سرمایه ما همچنان اسیر تأمین مواد اولیه است و توان ما را در سرمایهگذاری و بهروزرسانی ماشینآلات چاپی و توسعه کار پایین میآورد.
بهمنی در ادامه خاطرنشان کرد: راهاندازی کارخانههای بستهشده به همت مسئولان و ارائهی وامهایی با سود و تسهیلات مناسب تأثیر مهمی در زنده نگهداشتن حیات چاپخانهداران استان کردستان دارد.
مدیرعامل چاپ فرهنگ یکی از مهمترین نیازهای چاپخانهداران استان کردستان را آموزش عنوان کرد و اظهار داشت: مجموعه بنده در حال حاضر هم حکم یک واحد تولیدی و خدماتی را دارد و هم نوعی مرکز آموزشی دانشگاهی به حساب میآیند. تمام کسانی که به واحد تولیدی ما وارد میشوند باید در ابتدا آموزشهای لازم را ببینند چراکه استان ما دانشگاه یا مراکزی برای آموزش علمی در این حوزه ندارند؛ از همین رو ما مجبور هستیم از ابتدا تمام آموزشهای لازم در این بخش را به افراد تازه وارد بدهیم که صرف هزینه و وقت بسیاری را میطلبد. یکی از نیازهای ما در استان به وجود آوردن مراکز آموزشی در صنعت چاپ است. چاپخانهداران استان کردستان نیازمند آموزش هستند.
وی در پایان افزود: آینده چاپخانهداران استان کردستان میتواند امیدوارکننده باشد، ما از کشور عراق سفارشات خوبی داشتیم اما این صنعت نیاز به حمایتهای دولتی دارد؛ بنده امیدوارم روزی فرا برسد که هماستانیهای خودمان با اطمینان و اعتماد کامل تمامی کارهای چاپی خود را به چاپخانههای استان بسپارند و در ارتقا و بهروزرسانی این صنعت همراه و همیار ما باشند.